Seriemestere igjen – nå venter tøft sluttspill

Ullern 56'ers sikret seg søndag seriemesterskapet for fjerde året på rad. Nå venter sluttspillet, hvor de håper på å ta sin femte på rad. Her fra en tidligere kamp i år. Ingrid Sørtveit (nr 8) var best poengplukker i søndagens kamp (26 poeng). Til venstre: Tori Solberg Halvorsen. Foto: Marianne Maja Stenerud

De er seriemestere for fjerde året på rad. Nå skal de bruke ukene før sluttspillshelgen til å venne seg til at et par sentrale spillere er ute av laget.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Ullern 56’ers sikret seg søndag seriemesterskapet i Kvinneligaen i basketball, etter hjemmeseier mot tabelltoer Gimle. Resultatet ble overlegne 71-51. Det er to runder igjen av serien, og ettersom man får to poeng for seier og ett for tap i norsk kvinnebasket, er tre poeng en uinntakelig ledelse.

Har mistet kraft

Dermed kan Ullern allerede begynne å se fremover mot sluttspillet, hvor de åtte beste lagene møtes til kamp om NM-tittelen. Det skjer første helgen i april. Ullern har fire strake sluttspillere seire på rad, og er altså allerede seriemestere igjen i år.

Men om Ullern er favoritter til å vinne sluttspillet igjen, er trener Gunnar Voigt Nesbø litt usikker på. Ullern har nemlig mistet et par sentrale spillere på tampen av sesongen på grunn av skader og sykdom. Dette gjelder Cecilie Gnaly og Mia Henriksen. Sistnevnte ble for eksempel kåret til banens beste spiller i finalen i fjor.

– Det blir tøft å vinne sluttspillet i år. Vi har prestert veldig godt gjennom sesongen, men har hatt noen jevne kamper og noen tap, sier Nesbø. Han forteller at Ulriken har sett veldig bra ut i siste halvdel av sesongen, og mener at de blir tøffe å slå.

På grunn av utskiftninger på laget, har Ullern mistet både høyde og kraft rundt kurven, ifølge Nesbø, som trener laget sammen med svært rutinerte Ståle Frey.

Talenter på vei opp

Til tross for frafallene, slo altså Ullern Gimle, som de tapte mot tidlig i sesongen, enkelt søndag. Nesbø forteller at det har kommet unge spillere opp fra yngre lag og vist solid klasse.

– På kvinnesiden har Ullern lenge vært flinke til å gi unge spillere muligheten til å prøve seg på dette nivået. Vi har vært ganske tynt besatt i år, men tre spillere som hadde liten eller ingen erfaring i eliteserien fra før, har spilt masse og prestert veldig bra. Uten bidraget fra yngre talenter i klubben hadde det ikke vært mulig å gjøre det så bra, sier han.

– Først og fremst har Ullern et veldig godt jentemiljø. Ståle Frey er og har vært en veldig viktig person i miljøet, og det gir en veldig kontinuitet. De har fått frem veldig mange lokale spillere, har løftet dem opp helt siden de var unge, sier treneren som selv har vært i klubben de siste to sesongene.

Han peker samtidig på at Ullern har flere gode spillere med solid erfaring, som også bidrar til kontinuitet.

Har tid til å øve

Nå har laget to kamper igjen i serien, som altså ikke kan gjøre noe fra eller til, laget har allerede sikret seg tittelen. Dermed er det mulig å starte forberedelsene til sluttspillet nå.

– Nå skal det trenes! Vi har seks uker på å forberede oss. Nå kan vi øve oss i de to kampene vi har igjen, sier Nesbø, som forteller at de må jobbe litt annerledes når laget er endret.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse