ANNONSE
Annonse

Se verdens raskeste ta av i Kollen

– Det var gøy å se hvordan verdens raskeste skiløper trener, sier Erlend Damon Stokke. Tirsdag kveld fikk han og Team Raske Gutter se en ekstrem oppvisning i fart.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2017 kl 18:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Team Raske Gutter kaller de seg, treningsfellesskapet som ble startet av han og broren Jesper. De to gutta, som er oppvokst på Kragskogen i Holmenkollåsen, har nå rundt 600 følgere på Facebook, og 150 av disse er mer eller mindre aktivt med på teamets ulike samlinger. Det er forresten ikke bare gutter lenger heller. Mange jenter, eller damer, er også med.

(Saken fortsetter under bildet.)

Erlend Damon Stokke (t.v) og Ludvig "Ludde" Søgnen Jensen. Foto: Privat

Tirsdag kveld hadde de invitert verdens raskeste skiløper, mannen med verdensrekorden på 100 meter sprint på ski, Ludvig «Ludde» Søgnen Jensen (28). Senest denne vinteren satte han sin foreløpig siste verdensrekord, 11,03 sekunder! Han har også vunnet det meste av supersprintkonkurranser de siste sesongene, og han er også blant de aller, aller raskeste på rulleski, hvor den korteste distansen er 200 meter.

Som i friidrett

De oppimot 30 som møtte på Team Raske Gutters treningsøkt i Holmenkollanlegget tirsdag, fikk se hvor ekstremt og spesifikt en supersprinter som Ludde går til verks for å oppnå sin ekstreme fart.

– Det var overraskende å høre hvor spesifikt han trener, hvor korte drag han kjører, sier Erlend Damon Stokke, som sier at han selv trener mye 4x4 minutters intervaller, noe som slett ikke er så vanlig for ekstremsprinteren Ludde.

– Treningen min er nok litt annerledes enn for mange andre. Jeg trener kun hurtighet, styrke og spenst, ganske likt det en sprinter i friidrett gjør, sier Ludde, som har VM på rulleski i august som det neste store målet.

– Hva skjer når du prøver deg for eksempel på Birken?

– Hehe, jeg har ledet Birken én gang. Jeg tok starten og ledet i 4-500 meter…, sier han. – Det holdt ikke så lenge!

Bra i Kollen

– Hva er den høyeste toppfarten du har målt på rulleski?

– Jeg har bikket 60 kilometer i timen, men det er avhengig av asfaltkvalitet og vind, sier Ludde, som stortrives i Holmenkollanlegget, der det er egen rulleskiløype.

– Det er viktig med egen rulleskiløype. Når det går opp mot 60 kilometer i timen, er det ikke så greit å trene på gangvei...

Se på videoen hvordan Ludde tar av!

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse