Se hva det koster å se disse jentene spille

GOD STEMNING: Godt miljø og god stemning kjenner Røa Dynamite Girls, også nå når sesongen nærmer seg. Her er (fra v.) Kristine Leine, Hedda Strand Gardsjord, Synne Skinnes Hansen og Gabrielle Lie på treningsleir på La Manga. Til uken drar laget dit igjen for en siste finpuss før sesongåpning mot Urædd hjemme på Røabanen. Foto: Røa Media

For bare 400 kroner kan du dra på Toppserie-kamp på Røabanen hele sesongen igjennom og støtte våre dynamiske helter. – Målet er å doble antall mål fra i fjor, sier en offensiv trenger Geir Nordby.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2016 kl 12:09

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

SKUDDBEIN: Her er et av Røas nye våpen, skuddbeinet til Therese Sessy Åsland. Hun har banket inn to langskudd hittil i vinter. Foto: Røa Media

Se bildet større

LITT MORO: Her trenes det alternativt, ved (fra v) Therese Sessy Åsland, Kristin Carlsson og Tuva Espås. Foto: Røa Media

Se bildet større

HØYT! Spensten er det ikke noe å si på når Caroline Hovland tar sats. Foto: Røa Media

RØA: Sesongen nærmer seg, første kamp er allerede 28. mars, og sesongkortsalget er godt i gang. Skal du se vårt lokale topplag i fotball, Røa Dynamite Girls i aksjon, kan du like gjerne gå for sesongkort.

Du har to muligheter: Du kan kjøpe sølvkortet til 400 kroner, eller du kan fleske til med gullkortet til 600 kroner. Med gull i lommen får du kaffe og vaffel på hver eneste kamp!

Se bildet større

GLEDER SEG: Snart viker snøen og toppfotballen tar igjen over på Røabanen. Daglig leder i Røa Fotball Elite, Tom Inge Egedahl, ser frem til en sesong med offensiv sats. Han ber Lillestrøm se opp for Dynamite Girls i år! Foto: Fredrik Eckhoff

Og har du for eksempel barn, eller venn, eller naboero som er under 20 år, kommer disse gratis inn. Så her er det mulighet for å få med seg god underholdning for en svært rimelig penge.

– Vi senket prisen fra 1000 til 600 i fjor, sier daglig leder i Røa Fotball Elite, Tom Inge Egedahl. De så at det aller viktigste er å samle flest mulig mennesker på tribunen.

Dekker omtrent bare dommeren

Tilskuerinntektene er uansett relativt beskjedne for laget som år etter år kjemper i toppen i norsk damefotball. Egedahl forteller at bare utgiftene til dommerne er høyere enn tilskuerinntektene, så laget taper faktisk penger på hver hjemmekamp.

Nå ønsker de å gå ut til nærmiljøet med budskapet om hvor billig det faktisk er å få se mange av Norges aller beste fotballdamer i aksjon.

Egedahl mener det er god underholdning å se Dynamite Girls i aksjon, og med to spennende tilskudd i det offensive leddet, mener han at vi i år vil få se et langt mer offensivt Røa-lag, som scorer flere mål enn tidligere.

– Vi har også Therese Sessy Åsland, som er kommet til oss fra Klepp. Hun har helt sikkert Nord-Europas råeste skudd, i hvert fall det hardeste, sier han. Åsland har allerede banket inn to fulltreffere i treningskampene i vinter, og Egedahl tror at langskuddene hennes kommer til å bli en attraksjon i seg selv.

Dobbelt så mange mål!

Lagets trener Geir Nordby trekker også frem forsterkningene, Åsland og Elisabeth Jeppesen, i angrep som spennende ved årets Dynamite-lag.

– Vi skal score mer, kanskje dobbelt så mange mål som i fjor, mener Nordby, som på stående fot ikke husker akkurat hvor mange mål laget scoret i serien i fjor...

Se bildet større

GLADE PÅ TRENING: En pause i treningen på La Manga i februar. Foto: Røa Media

Akersposten.no har derimot oversikt: Røa scorte i fjor 32 mål på de 22 kampene og slapp inn 24. Laget endte med det på en tredjeplass.

Til sammenlikning hadde henholdsvis vinnerne Lillestrøm og tabelltoerne Avaldsnes målforskjell på henholdsvis 58-16 og 60-15. Det er da ikke så rart at ambisjonen er å øke antall mål hvis målet er å true disse to lagene i årets serie.

Geir Nordby, som nå går inn i sin smått imponerende 20. sesong i støtteapparatet til Røa-jentene, er minst like opptatt av at stammen i laget er den samme som før, uten store endringer.

– Det er heldigvis ikke store endringer ellers i laget. Vi har fra 2013 fått inn spillere jevnt og trutt. De som har vært med oss en stund nå, begynner å få viktig erfaring. Det er aldri heldig med store utskiftninger, sier Nordby til Akersposten.no bare noen timer før årets nest siste treningskamp skal spilles, mot Kolbotn torsdag klokken 16 på KFUM-banen på Ekeberg.

Vanlig oppkjøring

Treningskampene i sesongoppkjøringe har, nær sagt som vanlig, gått litt trått for Røa, blant annet med 1-4-tap mot rivalene Lillestrøm. Det bekymrer ikke treneren veldig mye.

– Det pleier alltid å se mørkt ut for oss før sesongen, men når vårløken står i blomst, er vi også i gang! sier Nordby, som trekker frem Avaldsnes og Lillestrøm som de sterkeste motstanderne i medaljekampen også i år.

– Men også Kolbotn blir sterke, og det ser også ut til at Stabæk har skjerpet seg litt.

Uansett er det medalje som er målet, selv om Nordby understreker at det alltid er tøft å gjenskape en medalje.

Alltid sol på Røabanen!

Men med god støtte på tribunen er sjansen enda større, så kanskje du klinker til med et gullkort på Røabanen denne sommeren til bare 600 kroner. Eller et mer beskjedent sølvkort til 400? 11 hjemmekamper på Røabanen, vanligvis på lørdag ettermiddag, er et fint innslag i helgeprogrammet.
Og som en ihuga Røa-fan Joachim Westher Andersen en gang sa: "Det er allid sol når Dynamite Girls spiller på Røabanen!"

Her finner du mer informasjom om sesongkort.

Flere nyheter om Røa IL:

Røa-dynamitt er Norges fotballfremtid

Det gror godt i Røa IL

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse