Røa-gutten Sindre imponerte Hushovd

Sykkeltalentet Sindre Kulset fra Røa møtte Thor Hushovd. Her sammen med Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil, og Thor Hushovd. Foto: Harald Pettersen/Statoil

Sindre Kulset fra Røa var på laget som vant i Bodø søndag. Tidligere verdensmester Thor Hushovd lot seg imponere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2016 kl 10:37

Akersposten
Akersposten Media

BODØ/RØA: Søndag deltok Røa-gutten Sindre Kulset, som sykler for Ringerike SK, i Arctic Morgendagens Helter-rittet som gikk av stabelen på avslutningsdagen til Arctic Race of Norway. Under oppholdet fikk det spesielt utvalgte talentet også møte tidligere verdensmester Thor Hushovd.

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cyckleforbund og Statoils Morgendagens Helter. 120 unge sykkeltalenter deltok på lagrittet, der 70 ryttere fordelt over syv ulike sykkelregioner var fra Norge, deriblant Sindre Kulset. Målet med helgens arrangement er å sikre talentutvikling i sykkelsporten.

Hushovd imponert

Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Morgendagens Helter-rittet som inngår i talentprogrammet til Statoils Morgendagens Helter. Lørdag inviterte han de unge talentene på talenttreff der Hushovd selv holdt motivasjonsforedrag. Den tidligere verdensmesteren understreket at det kreves ekstrem hard jobbing for å nå elitenivå, men at entusiasme for sporten også er en viktig drivfaktor for å nå toppen.

– Jeg er imponert over talentenes prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den entusiasmen de viser for sykkelsporten. Mitt beste råd til dem er å tørre å utfordre seg selv, spesielt når alt virker å være på sitt tyngste. Det er da man blir bedre, sier Thor Hushovd.

Konkurrerte i proffenes arena

Like før proffene syklet siste etappe i Arctic Race of Norway i sentrum av Bodø, fikk de unge syklistene sykle Arctic Morgendagens Helter-rittet i den eksakt samme traseen. 120 talenter konkurrerte i en 9,7 kilometer lang rundløype, der jentene fullførte 6 runder og guttene 10 runder. I tillegg deltok talentene i en miks-staffet på 16 kilometer.

I tillegg til syv norske regionslag deltok også lag fra Storbritannia, Skottland, Frankrike, Finland, og for første gang også Tyskland. Det var til slutt laget fra Skottland som stakk av med seieren sammenlagt over alle deltakende lag, mens region TeVeBu ble beste lag i miksstafetten. I jenteklassen var det Amalie Lutro og Pernille Feldmann fra Stavanger CK og regionslaget Sør som kom på første- og tredjeplass, mens Martine Gjøs (Horten og Omegn CK) fra region TeVeBu tok sølv. For guttene var det Andreas Leknessund fra Ringerike SK og region Nord som ble beste nordmann med sølv.

De tre beste regionene for jente- og gutteklassen samlet, mottok pengepremier på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner, øremerket talentutvikling. I tillegg mottok topp-tre i jente- og gutteklassen henholdsvis 3.000, 2.000 og 1.000 kroner, og topp tre i miksstafetten henholdsvis 10.000, 2.000 og 10.000 kroner.

– Med Arctic Morgendagens Helter-rittet ønsker vi å inspirere unge sykkeltalenter som Sindre til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av fremtidens sykkelhelter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Les også:

Vil ha ridehall i Sørkedalen

Hvor høyt og hvor tett blir det på Smestad?

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse