Røa-dynamitt Norges fremtid

FREMTIDENS LANDSLAG? Kristine Leine og Synne Skinnes Hansen, Nora Byom-Nilssen og Therese Sessy Åsland er de fire jentene på U23-landslaget som de siste uken har trent og spilt kamper mot sterk internasjonal motstand på La Mange. Røa-jentene er snart klare for sesong i Toppserien med Røa Dynamite Girls.

Det er lite Røa-dynamitt å spore på damelandslaget som i disse dager gjør et forsøk på å kvalifisere seg til OL. Men fremtidens landslag kan få opptil flere Røa-spillere med seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2016 kl 15:33

Akersposten
Akersposten Media

RØA/LA MANGA: Røa Dynamite Girls, som kom på tredjeplass i fjorårets Toppserie, har denne uken og neste uke fem spillere på landslagsoppdrag.

Kristine Leine og Synne Skinnes Hansen var lenge i diskusjonen om å bli tatt ut til Norges OL kvalifiseringskamper mot Sverige, Sveits og Nederland. De ble til slutt ikke tatt ut. Det resulterte at de istedenfor ble tatt ut til å spille for det norske U-23-landslaget.

Ikke alene

Kristine og Synne fått med seg Nora Byom-Nilssen og Therese Sessy Åsland.

– Nora er ikke et ukjent fjes på U-23-landslaget, hun fikk sin første kamp på dette nivået allerede i 2014. Therese signerte for Røa i januar og hun overbeviste med godt spill, sier Tom Inge Egedahl til Akersposten.no. Egedahl er daglig leder i Røa Fotball Elite.

– I treningskampen mot Urædd 27. februar viste hun fram sin fantastiske skuddfot ved å lime ballen i krysset fra 18 meter, sier han.

U-23 landslaget har den siste uken vært samlet på La Manga. Der har de trent og spilt tre kamper på en uke.

Tøff motstand

Det er ikke hvilken som helst motstand de møter, og de fikk kjenne på verdensnivået allerede i første kamp mot Japan. Her gikk de på et 4-0-tap. Kristine og Nora startet kampen, men Synne kom inn og fikk spille den siste halvtimen av kampen.

Det gikk ikke stort bedre i den andre kampen som ble spilt mot Tyskland 4. mars. I sterk motvind i første omgang lå de under 3-0 til pausen. Dette resultatet holdt seg kampen ut.

Med tre kamper på en uke var det mange utskiftninger fra Japan-kampen. Therese Sessy Åsland spilte hele kampen, og i følge kvinnefotballmagasinet.no var hun Norges beste spiller mot Tyskland. Nora Byom-Nilssen kom inn med en halvtime igjen av kampen.

Den siste kampen, mot USA, ble spilt søndag, og her ble det også tap, men med hyggelige sifre: USA vant 2-1, og ifølge Fotball.no var kampen et skritt frem.

– Det har vært veldig bra bortsett fra at vi har sluppet inn veldig mange mål i kampene, sier en av Røa-jentene, Synne Skinnes Hansen, til Akersposten.no. – Men vi trener og spiller på sykt fine baner!

Fra 2. divisjon til Toppserien

Vilde Hasund, Røa Dynamite Girls nest yngste spiller, kom til Røa fra Hødd sommeren 2014. Det skulle ikke ta mange dagene før hun fikk sin debut for Røa og påfølgende vinter tok hun steget opp på J-19-landslaget. Her har hun vært siden.

J-19 er som U-23 samlet på La Manga. De har allerede spilt en kamp mot Frankrike som endte med 2-1-tap. Vilde startet kampen, men ble byttet ut i pausen.

Vilde sier at det går bra på samlingen og at hun ser frem imot ny kamp mandag 7. mars mot USA.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse