Politiet ber syklistene om å avstå fra den spinnville rekordjakten

FØLGER MED: Politiet vil sette inn ressurser for å få fartsbøllene til å respektere Veitrafikkloven i sterkere grad. FOTO: Pål Magnus Tømmervold og Szymon Kotowski

Lovens lange arm vil slå ned på fartsentusiastenes hasardiøse opptredener på sykkelsetet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2017 kl 11:50

Akersposten
Akersposten Media

TRYVANN/GRESSBANEN: - Jeg kan ikke si vi skal sette av fem mann til å ta de som synder, men dette er noe vi har på listen vår. Saken er helt klart en utfordring hva angår trafikksikkerhet, og er derfor noe politiet tar på alvor, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent ved trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Akersposten.no skrev nylig om irske Cormac Keeney (33), som rullet nærmest i lysets hastighet nedover Holmenkollveien, for å trone øverst på treningsfolkets favorittapp, Strava.

Elsket og utskjelt rekordtid

Den 5,5 kilometer lange distansen fra Tryvann til Gressbanen ble gjennomført på utrolige 5 minutter og 32 sekunder (!). Det vil si en snittfart på nesten 62 km/t. Han er derimot ikke alene om å registrere det politiet omtaler som uforsvarlige tider.

21 stykker har brukt under seks minutter på dette Strava-segmentet.

- Vi setter inn ressurser på alt som utfordrer trafikksikkerheten, og dette er ikke akseptabelt, sier politioverbetjent Grønli, når Akersposten.no tar kontakt for å få trafikkorpsets syn på saken.

Han lar det skinne gjennom at han heller er mer imponert over Carl Fredrik Hagens (25) unike klatretur på to hjul til Tryvann FRA Gressbanen.

Oppegård-syklistens rekordtid (13 minutter og 6 sekunder) er skrevet med gull i historiebøkene til Strava-entusiastene.

- Vis hensyn til Veitrafikkloven

Men senest for halvannen uke siden maktet en ny syklist å markere seg i toppsjiktet på den mye omtalte Strava-listen over hvem som har tatt seg raskest ned til Gressbanen.

Den slags uorganiserte konkurranser følger derfor politiet nå med ekstra interesse, for å få syklistene til å ivareta respekten for Veitrafikkloven.

- Det vi er opptatt av er trafikksikkerhet, og her kan du si det butter litt ... Vi vil imidlertid ikke følge opp dette fordi det omhandler Strava, men fordi det går på bekostning av trafikksikkerheten. Det er poenget her. En sånn atferd slår politiet ned på, og jeg ber syklistene om å avstå, sier Grønli.

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart NED FRA Tryvann: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Toppbloggeren «Pilotfrue»: - Folk i Oslo vest heier på oss

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ:
Fitnesskongen Joachim (31): Nei, det er ikke for sent å gjøre noe med sommerkroppen 2017!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse