Persbråten til BLNO for aller første gang

OPP! Laget som er klare for eliteserien neste sesong, Persbråten. Foto: Runar Almsengen

For første gang siden 90-tallet har Oslo vest igjen et lag i toppen i norsk herrebasketball. Persbråten vant i helgen sluttspillet i 1. divisjon og er klare for eliteseriespill.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2016 kl 16:22

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

HØYT: Christian Bakken har vært viktig for Persbråten i år. Foto: Runar Almsengen

PERSBRÅTEN: Persbråten er Norges nest eldste basketklubb, stiftet 1967, og har vært i 1.divisjon siste 15-20 årene. Laget har aldri vært i BLNO før, ettersom den øverste serien ikke het det på 80-tallet, da klubben sist var i toppen. Flere ganger på 80-tallet var klubben et topplag, blant annet med spillere som Mike Sweeney, Neal Holden, Mark DiGiacomo og Christian Paasche.

Klubben har altså lange baskettradisjoner, og i årets sesong har klubben fem herrelag i seriespill, som er flest i landet.

I 2014/2015-sesongen kom laget på 2.plass både i regional første 1.divisjon og 2.plass i nasjonalt 1M-sluttspill.

– Før årets sesong beholdt laget stammen av sølvlaget og hentet inn solide forsterkninger til laget med elite/1.divisjonserfaring, sier lagets assistenttrener Halfdan Bruknapp til Akersposten.no.

Lokale spillere

– Laget har en meget dyp stall, ledet av lokale gutter som Christian Bakken (28) og Theo Dahl Aliferis (28). Begge har vært i klubben hele karrieren og er hjertet av laget, sier Bruknapp.

Rutinerte Zoltan Kurinczky (33), svensk/ungarer med erfaring fra svensk eliteserie som kaptein for Ørebro i årrekke må også nevnes.

– I tillegg til de etablerte seniorene har lokale juniorer som Ole Johan Løseth (18) og Marcus Larsson (17) spilt seg inn i stallen og blitt viktige bidragsytere for laget. Marcus, som er 2,01 meter høy, går på basket Wang toppidrettslinje til daglig. Ole Johan var innom juniorlandslaget i fjor, sier han.

Nye trenere før sesongen

Persbråten hentet også inn et nytt trenerteam før sesongen. Laget er ledet av Axel Langaker (33), tidligere Asker BLNO-coach, som har vunnet 1.divisjon med Sandvika, Kongsberg og 3 NM-gull i U16 NM. Assistentrener Halfdan Bruknapp (35) er Persbråten-gutt

Trenerduoen har løftet laget til nye høyder med sin rutine.

Ubeseiret i serien

Laget gikk ubeiserede gjennom Region Øst sin 1.divisjon med 20-0 (kun gjort en gang tidligere av Kongsberg). Se tabell her.

Helgens nasjonale 1M-sluttspill var mellom de beste 1.divisjonslagene i hver region. I finalen slo Persbråten NTNUI 74-58 i finalen.

Resultatene finner du her.

Disse lagene deltok:

Persbråten (Nr. 1 Region Øst)
Høybråten (Nr. 2 Region Øst)
Ålesund Sharks (Nr. 1 Region Midt)
NTNUI Nerds (Nr. 2 Region Midt)
Varden (Nr. 1 Region Nord)
Kristiansand Pirates (Nr. 1 Region Sør)
Pulje 1: Persbråten, Varden, NTNUI
Pulje 2: Høybråten, Ålesund, Kristiansand

PS! Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, kan du gjøre det her.

Mer sport på Akersposten.no:

Her er Ullern-trenerens forbilder

– Vi visste det ville bli en krigekamp

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse