ANNONSE
Annonse

Omtrent like til flinke til å skape og skusle bort sjanser

Røa-keeper Kirvil Odden var solid borte mot Avaldsnes. Arkivfoto

Røa lyktes i å ta poeng på en svært vrien bortebane da det ble 0-0 mot Avaldsnes søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Avaldsnes er hos mange favoritt til å vinne Toppserien. Tradisjonen tro har de fornyet stallen kraftig foran sesongen, og det var grunn til å frykte alle ledd.

Allerede i det 2. minutt viste Avaldsnes seg fram da en svak klarering fra Katrine Jørgensen ble brutt, og en pasning gikk til debutanten Emily Gielnik. Skuddet ble for svakt, og Røa slapp med skrekken. Røa svarte etter åtte minutter med flott pasningsspill i boksen til Avaldsnes, men skuddet gikk rett på keeper.

Vind eller nerver?

Dette langt på vei oppsummerte kampen. Røa og Avaldsnes var omtrent like flinke til å skape – og til å skusle bort – sjanser. Høydepunktene var deretter. Etter 18 minutter var tidligere Røa-spiller Elise Thorsnes flott fremspilt av Gielnik, men alene mot keeper på fem meter satte hun ballen skyhøyt over. Om det var vind eller nerver, vites ikke, men Thorsnes var ukarakteristisk svak i avslutningene i dag.

Etter 23 minutter var igjen Avaldsnes farlig frempå. Gielnik fikk en flott pasning, og headet mot mål, men en feberredning av Kirvil Schau Odden roet Røa-nervene og sikret at keeperplassen er i trygge hender. Ser man bort ifra at en katt banestormet, var det få flere høydepunkter i omgangen.

Røa-press mot slutten

Andre omgang begynte som første med tøft spill fra vertene, men godt forsvarsspill hindret farligheter. Kort tid etter kom Røa på et godt angrep som førte til innkast. Vilde Hasund snappet ballen og skjøt i hjørnet, men der var keeper. Therese Sessy Åsland prøvde å ta returen, men keeper var trygg.

Kort tid etter fikk Vilde til et flott skudd, men keeper bokset over til corner. Avaldsnes tok mer over i andre omgang, men mye gikk til en Thorsnes som ikke fikk det til. Da var Gielnik farligere, og hun hadde en god heading i boksen som Kirvil igjen glimrende dyttet ut til corner.

Mot slutten la Røa press på Avaldsnes, og i det siste spilleminutt kom et flott innlegg i retning Lisa Marie Karlseng Utland, men hun tapte hodeduellen, og dermed ble den klarert.

Røas forsvar og keeper leverte en toppkamp, og midtbanen kjempet også godt. Angrepet satt dessverre ikke helt, men så spilte de mot et svært godt lag som var vanskelig å bryte gjennom.

Hvorfor ingen bytter?

Likevel kan man undres over at det ikke ble gjennomført et eneste bytte fra Røas side. Spesielt Elisabeth Jeppesen kunne ha gjort forskjell med friske ben. Likevel er dette en sterk innsats fra et Røa som har bitt godt fra seg i sine tre første kamper.

Etter tre runder har Røa fire poeng, etter at laget tapte hjemme mot Stabæk, og slo Vålerenga borte.

Her kan du se høydepunktene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse