«Om vi får til noe lignende, har vi nok tatt med oss det viktigste vi kan lære av de gutta»

INSPIRERT: Hovedtrener Ole Johan Aas (t.v) håper Ullern-mannskapet kan ta lærdom av Leicesters vinnermentalitet. FOTO: Bildemontasje: Ullern fotball og Petter Myhre

Ullern-trener Ole Johan Aas (29) hyller det ferske mesterlaget Leicester, og lar seg inspirere av stjernespiller Jamie Vardy & co før helgens tøffe oppgjør mot avdelingsfavoritten Tromsdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2016 kl 17:13

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: - Leicester er et eventyr. Et lag som har spilt totalt uten frykt hele sesongen. De har ikke brydd seg nevneverdig om de har vunnet eller tapt foregående kamp, sier Ole Johan Aas.

Nå bruker han fotballverdenens Askeladd til å få spillerne til å tro på at ingenting er umulig. Søndag tar Ullern-treneren med mannskapet til TUIL Arena, for å bryne seg på seiersvante nordlendinger. Fire strake trepoengere og tabelltopp er så langt fasiten for blåtrøyene.

Vil kopiere Leicester-mentaliteten

Derimot håper oslolagets 29 år gamle hovedtrener at hans gutter kan ta lærdom av de brennaktuelle Premier League-vinnerne, «revene» fra Leicester.

- De preges ikke underveis i kampene av hva stillingen er. De bryr seg ikke om tabellen, om ting de ikke får gjort noe med. De bare gjør sin greie. Fotball virker å være veldig gøy og ufarlig for Jamie Vardy. Om vi får til noe lignende, har vi nok tatt med oss det viktigste vi kan lære av de gutta der, sier Aas.

Innledningen på sesongen beskriver han som «et knepp under pari for Ullerns del totalt sett».

- Men når alt kommer til alt må vi si at det er helt ok å sitte igjen med fire poeng på de fire første kampene. Vi kommer bare til å bli bedre, og det er en trygghet sånn sett, sier Aas, og forteller trioen Tromsdalen, Grorud og Finnsnes har imponert mest så langt.
¨

Sisteskansen har stått frem

Fra egen A-stall trekker han frem to navn, når han blir bedt om å vurdere hvem som innledningsvis har gjort seg mest bemerket i Ullern-trøyen.

- Keeper Thomas Lia som kom fra Asker før sesongen, har vært vår mest stabile spiller. Trygg og god i alt han foretar seg. Ellers var det kult for vår del at den lokale 99-modellen Hans-Petter Karstensen fikk sin debut i seieren mot Mo IL, sier Aas.

Søndag spås Ullern imidlertid få sjanser på kunstgresset i Troms, uten at det tar fra den ambisiøse osloklubbens trener optimismen.

- Vi har absolutt en sjanse til å få med oss noe fra Tromsdalen. Det er snakk om å få noe ut av en kamp mot ett av norsk 2.divisjons beste lag. Med all mulig respekt, det er fortsatt 2.divisjon, så umulig er det på ingen måte med den kvaliteten vi har i stallen, sier han – og legger til i nærmest Leicester-ånd:

- Samtidig blir det knalltøft, ingen forventer noe som helst av oss, så vi kan spille med lave skuldre og være i angrepsposisjon i 2 ganger 45 minutter, avslutter Aas.

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: - Vi skal kjempe så det synger etter

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ: Rystet fjorårets cupaskeladd

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse