Vinterparadiset Husebybakken

Luft under vingene, snøen er på plass! Husebyparken Skipark er blitt barn og ungdoms lekeplass med ski på beina. Foto: Øystein Røe

I 10 år har Njård og lokale entusiaster kjempet for å realisere Husebybakken Skipark. Derfor er det stor stemning i disse dager, når anlegget endelig er ordentlig i bruk – til glede for alle barn som har lyst!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.01.2017 kl 09:22

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Eva Holzweiler Røe på toppen av bakken.

HUSEBYBAKKEN: Vinteren har latt vente på seg, noe som er blitt mer regelen enn unntaket de siste årene. Dermed har behovet for å produsere snøen selv, blitt større. Sist helg sto Husebybakken Skipark klar, med eget skitrekk og egenprodusert snø klar. Anlegget ligger omtrent der den gamle Husebybakken var, altså der Husebyrennene, forløperen til Holmenkollrennene, fant sted på slutten av 1800-tallet.

Se bildet større

Naboene til anlegget gjør en fantastisk innsats.

Allerede i 2008 kunne både Akersposten og Aftenposten skrive at prosjektet hadde fått 1,5 millioner kroner av Kirke- og kulturdepartementet for å utvikle et moderne skianlegg.

– Dette betyr enormt for lokalbefolkningen. Nå vil de slippe å reise til Sørkedalen eller Holmenkollen for å trene i en ordentlig skiløype, sa Per Elias Kalfoss, anleggsansvarlig i Njård, til Aftenposten i 2008. I fjor var det åpning på anlegget, og nå står altså anlegget endelig ferdig.

Naboløft

Øystein Røe, far, nabo og engasjert som håndballtrener og tidligere langrennstrener i Njård, er primus motor for å dra dette i gang i år. Han har også fungert som en koordinator mellom Njård og nabolaget. Han forteller at det er mange som har vært involvert i arbeidet for å skiparken opp å stå.

– Prosjektet ble dratt i gang for omtrent 10 år side, og det er Njård som er initiativtaker. Det har vært en prosess som har gått veldig tregt, sier Røe, som forteller at det er mye som har måttet på plass for å realisere drømmen.

Og drømmen, det har vært å lage en park som barn kan leke seg i på ski.

– Dette er første året vi får full drift, sier Røe, som forteller om mange engasjerte mennesker, både i Njård og i nabolaget. Mange har trukket lasset sammen.

Varierte aktiviteter

– Kan du beskrive hva slags anlegg dette er?

Se bildet større

Barna blir trukket til topps.

– Det skal være et lavterskeltilbud for barn som har lyst til å leke seg på ski. Og det er helt gratis! sier Røe.

Røe forteller om skitrekk, om hopp og rails, og at det snart blir kjørt opp en langrennsløype som blir rundt 800 meter lang.

– Nå gleder vi oss til et par dager med minusgrader, så kjører vi i gang produksjon av snø til langrennsløypa. Vi har egen preppemaskin, sier han til Akersposten.no. Øystein Røe kaller anlegget en perfekt læringsarena for barna.

Det har vært et stort økonomisk løft å få Husebybakken Skipark i gang.

– Dette er et anlegg til mange millioner kroner. Njård har bidratt, og vi har fått midler gjennom ulike støtteordninger, sier han og forteller at de også har lagd en egen Vipps-konto, slik at folk frivillig kan bidra økonomisk. Det har allerede begynt å komme penger inn på kontoen.

Dugnadsdrevet

All drift skjer på dugnad, og det er voksne i nabolaget som står for mesteparten av innsatsen. Mandag denne uken var noen og tjue med på heiskurs, og det skal alltid være en heisfører til stede.

Heisen skal være i drift hver ettermiddag fra klokken 17 til 20 og i helgene fra klokken 10-17.

– Her får man en utrolig effektivitet. Det blir ikke noe dødtid, barna kjører opp og ned hele tiden, sier Røe.

PS! Du finner denne vinterperlen for barna på oversiden av Ullernchausseen, like ved Smestad gjenbruksstasjon. Du kan også gå dit gjennom turveien som går ned fra Makrellbekken nedenfor Njårdhallen.

Du finner mer info om Husebybakken Skipark på Facebook.

LES OGSÅ: – Det er veldig farlig, særlig for de minste

DEBATT: Strømsbråtenløypa er Skiforeningens ansvar

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse