Slik får du deg en skitur i helgen

Flere muligheter hvis du ikke er bortskjemt med å ta på deg skiene rett utenfor stuedøren... Arkivfoto

Er du så sugen på en skitur at du er villig til å dra et stykke for å finne snøen? Da har du muligheten i helgen!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2016 kl 14:54

Akersposten
Akersposten Media

MARKA: Tidvis kuldegrader gir muligheter for å gå på ski, men de store snømengdene uteblir foreløpig. På Skiforeningens sider sier fredagens føremelding at det er er hyggelig vinterstemning mange steder, men at de gjerne skulle hatt påfyll av snø.

«Men fortvil ikke, det er faktisk fine skiforhold på Romeriksåsene i løypene som går på skogsbilveiene ut fra Brovoll. I Kjekstadmarka ligger det fortsatt nok snø til at det blir preppet ca. 3 km i Elvelia. Vi kan også tipse om at Finnemarka i Lier ut fra Eiksetra har bra forhold i løypene. Les mer i områdemeldingen for Kjekstadmarka. I øvrige markaområder er det for det meste holke og bare partier i tidligere preparerte løyper og er ikke å anbefale for en skitur nå,» står det i fredagens føremelding.

Muligheter på kunstsnø

Kunstsnøen derimot, den er kommet! Det er nå opptil flere steder i Oslo-området du kan bruke skiene, blant annet i Holmenkollen-anlegget. På føremeldingen står det:

«Ellers produseres det kunstsnø mange steder som gir fine skimuligheter når det ellers er magert med snø i Marka. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (2,5 km), Linderudkollen (500 m), Skullerud (500 m), Østre Greverud i Oppegård (800 m), Drøbak (2,5 km), og Eidsletta i Asker (1 km).

Forsiktig på isen!

Ellers advarer Skiforeningen mot variable isforhold på vannene i marka.

«Isen har lagt seg på mange markavann og det er nå flere vann med gode isforhold. Men husk at det er store variasjoner på iskvaliteten mellom de ulike vannene og også innenfor ett og samme vann. Bruk hodet og sikkerhetsutstyr (minimum ispigger som du får kjøpt i sportsbutikker) hvis du skal bevege deg utpå islagte vann.»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse