Oslo TK jobber videre for tennishall

DRØMMEN LEVER: Det må jobbes videre med finansieringen, for å se om det er mulig å slippe unna uten å selge unna en del av tomten, som ligger idyllisk til i Hyllveien, som en mulig tennishall er vist fra på denne tegningen.

Medlemmene i Oslo Tennisklubb på Madserud ga styret full støtte til å jobbe videre med planene om tennishall på eget område på årsmøtet. Nå må styret se nærmere på finansieringsmulighetene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2016 kl 16:16

Akersposten
Akersposten Media

MADSERUD/SKØYEN: Styret, med leder Arild Blixrud i spissen, ble gjenvalgt, og da skulle grunnlaget være lagt for videre arbeid mot det store målet: Å få en permanent tennishall med seks baner som kan brukes 12 måneder i året. I tillegg er det med i planene å anlegge seks nye baner på taket av hallen, i tillegg til å beholde fire til seks av de nåværende utebanene.

Og det er nettopp det siste punktet, hvor mange baner som blir igjen av de nåværende, som er viktig når det gjelder finansieringen av prosjektet. Styret har flere forslag for å få finansiert byggingen, som vil koste oppimot 60 millioner kroner. Dette skriver klubben på sine nettsider. http://oslotk.no/wp-content/uploads/2015/10/OTK-Presentasjon-tennishall-pr.-oktober-2015.pdf

Må sjekke ut muligheter

– Det er flere finansieringsmuligheter: Det første vi må sjekke ut, er om det er penger i kommunen. Det søker vi om 15. mai. Det vet vi ikke nok om ennå, sier styreleder Arild Blixrud til Akersposten.no.

– Så er spørsmålet om vi får mer penger fra medlemmene. I siste instans er det snakk om å selge unna tomt. I dag ser jeg ikke andre muligheter, men vi har nå et vindu frem til januar 2017, da vi skal søke om spillemidler. Da må vi ha en fullstendig finansieringsplan, sier Blixrud.

LES OGSÅ: Kommentar: "Fremtiden er NÅ, Oslo Tennisklubb!"

Han er godt fornøyd med årsmøtet i klubben, som han mener var både saklig og rolig. Så var det også et stort flertall for å få gjennomført hallprosjektet. Motstanden kommer når det er snakk om å selge unna noe av arvesølvet, altså der centercourten og bane 12 ligger i dag, helt vest på tomten.

Skal omreguleres

Hele tennisanlegget er i dag regulert til boligformål. Dette gjør at klubben sitter på en enorm verdi midt i et fredelig villaområde på Madserud. Dette er gull verdt for klubben når tomt skal selges naturligvis.

Nå er det planer om å regulere om deler av tomten til idrettsformål, og beholde én del regulert til bolig.

– Vi har i siste instans en fullmakt fra årsmøtet til å se på verdier som ligger her, men nå skal vi snu alle steiner, se på alle muligheter, sier Blixrud til Akersposten.no.

– Godt og bærekraftig prosjekt

Når det kommer til stykket, blir velvilje fra politikerne i rådhuset avgjørende for om det noen gang blir en modernisering og oppgradering av det gamle tennisanlegget. Klubben har i hvert fall full støtte fra bydelsutvalgets leder.

– Jeg har vært en pådriver lenge i forhold til denne prosessen. Vi har vært flere ganger på befaring blant annet sammen med Bård Folke Fredriksen. Oslo Tennisklubb vil bygge for fremtiden, og det er positivt, sier bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen (H). Han sitter også i byutviklingskomiteen i rådhuset.

– Der møter jeg nok på saken etter hvert. Jeg skal være en pådriver for dette i rådhuset. Jeg har allerede trukket frem dette som et godt og bærekraftig prosjekt, sier han og peker på hvor viktig det er å utvikle tilbudene i et område med sterk fortetting i årene som kommer.

Pedersen har sans for at styret i Oslo Tennisklubb legger listen høyt når det gjelder kvalitet og utseende på hallen.

– Det blir dyrere fordi de graver den delvis ned i terrenget, de tar veldig hensyn til naboene, påpeker Pedersen.

– Jeg hadde håpet det kom noen rike onkler og bidro, sier Pedersen, som mener det er synd om klubben må selge unna tomt.
– Men det er forståelig om de må det. Det er jo 60 millioner kroner.

LES OGSÅ: Kommentar: "Fremtiden er NÅ, Oslo Tennisklubb!"

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse