HTKs drømmeanlegg blir virkelighet

Seks baner ute og seks baner inne, i tillegg til klubbhus og parkeringsplass. Nå blir anlegget på Midtstuen virkelighet.

En 11 års kamp ble kronet med seier i bystyret denne uken. Holmenkollen TK fikk sitt bystyre-ja til å flytte fra Gressbanen til Bautatomten på Midtstuen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2017 kl 12:32

Akersposten
Akersposten Media

MIDTSTUEN/GRESSBANEN: I Bjørnveien like ovenfor Gressbanen ligger Holmenkollen Tennisklubbs utendørsanlegg i dag. Om vinteren har klubben innendørsbaner i boble.

For syv år siden innså styret i klubben at drømmen om tennishall på Storebrand-tomten, vis à vis tennisbanene i Bjørnveien, var knust. Her ble det i stedet ny barneskolen, og klubben måtte tenke nytt.

Har møtt motstand

– Ventetiden er jo kanskje det verste, men slik er det i politikken. Ting tar tid, særlig når et byråd går og et annet skal på plass, sier klubbens daglig leder Inger Bjerke til nettsidene til Norges Tennisforbund denne uken.

Det har vært både støtte og motstand i planleggingen av det nye anlegget på Midtstuen.

– Hvis noe har skuffet oss, så må det være at selveste Skiforeningen som gikk imot forslaget under høringen. Det var overraskende og veldig veldig rart, syntes vi. Sport må stille opp for hverandre, sier Bjerke til NTF.

– Byrådet konkluderte med at fordelene var flere enn ulempene, og det er jo helt riktig, men det står allikevel stor respekt av den avgjørelsen som Hanna (Marcussen, byråd, red anm.) og MDG står bak. Men vi skal ikke glemme alle de andre partiene som har støttet prosessen over lang tid. Både bydelspolitikere og de fra Rådhuset. Stor takk til alle sammen, sier Bjerke.

Slik blir anlegget

I intervjuet forteller Inger Bjerke om hvordan det nye tennisanlegget på Bautatomten på Midtstuen blir. Kort fortalt blir det seks innendørsbaner nedgravet i terrenget, med seks utendørsbaner på taket. Det blir også et klubbhus som blant annet inneholder et stort treningsrom.

Utenfor blir det 38 parkeringsplasser og sykkelparkering.

– Det blir ryddet opp rundt bekken med en bro over både for bilene, samt gangbro over bekken og sti bak klubbhuset, slik at man lett og trygt kan gå til og fra Midtstuen stasjon. En stor del av skogen vil bibeholdes opp mot Midtstuen stasjon – det nye anlegget tar kun cirka 5 mål av totalt 18,8 mål, og så kommer parkering og fortau på 2 mål, sier hun.

Dagens tennisanlegg i Bjørnveien blir solgt, og her kommer det boliger.

Les hele intervjuet på NTFs nettsider her.

LES OGSÅ: Oslo TKs styre fikk klar beskjed fra medlemmene

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse