Grovt hærverk ødela for bandycup på Gressbanen

En utbrent barnevogn midt på hovedbanen på Gressbanen vitner om pøbler som gjorde stor skade på isen, og det kunne virkelig gått ille for anlegget om kunstgresset og rørene som gir kunstis, hadde blitt skadet mer. Foto: Privat

To netter på rad har det blitt utført sabotasje og hærverk på idrettsanlegget til Ready på Gressbanen – som har ført til problemer med gjennomføringen av Ready Cup i bandy.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2017 kl 09:27

Akersposten
Akersposten Media

GRESSBANEN: Både lørdag og søndag morgen kom banemannskapet på Gressbanen til et anlegg som var utsatt for grovt hærverk. Begge dagene har det vært arrangert Ready Cup i bandy med 50 deltakende lag, og hærverket har ødelagt mye for arrangementet.

Grovt hærverk på banen

– Det er et stort og omfattende arrangement som krever mye forberedelse. Da banemannskapet kom til Ready for å gjøre klar baner lørdag morgen klokken 06.00, fant de at det i løpet av natten hadde vært uvedkommende i alle tre traktorer og skrudd på lysene slik at batteriene var flate. Dette gir banemannskapet og cupen betydelig startproblemer, sier baneansvarlig i styret, Alex Dietrichson.

Og det var ikke over med det.

– Videre viser det seg at natt til søndag finner banemannskapet når de ankommer klokken 06.00, at det igjen har vært uvedkommende på området. Denne gangen har de funnet en etterlatt barnevogn, trillet den ut på isen og satt fyr på den. Dette har resultert i at isen har smeltet istykker slik at deler av banen er ubrukelig, sier han.

LES OGSÅ: Stor oppslutning rundt "raseringen av Smestad"

– Å avvikle cup med 50 lag og finne at deler av banen er ubrukelig, har vært en utfordring å løse i dag. Men dette er langt mer alvorlig enn en guttestrek som å sørge for at traktorbatteriene ble flate. Hadde dette bålet vært bittelitt større, var det like før det smeltet is ned til kunstgresset, som ville blitt ødelagt, og sannsynligvis kjølerørene under også, slik at hele anlegget ville måtte stenges, sier Dietrichson, som ser på dette som betydelig hærverk på kommunens eiendom.

Destruktivt nachspiel?

– Det er bekymringsfullt om noen ungdommer har funnet ut at de skal ta nachspielet til Gressbanen i helgene fremover og bedrive hærverk, sier han.

Se bildet større

Denne isen kunne ikke spilles bandy på i helgen.

– Dette kan i verste tilfelle ødelegge et viktig sportslig tilbud i området. Det er synd om Ready må begynne med nattevakt for å slippe hærverk på idrettsanlegget, sier Dietrichson.

Saken er meldt til politiet.

LES OGSÅ: Kommer det bysykler i ytre vest?

Daisy på Vinderen: – Jeg vet hva kunene vil ha når de kommer inn døren

Toppmodellen Eline fra Besserud: – Tøft for ungdom å vokse opp i Oslo vest

Vinderen bo- og servicesenter best i vest

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse