ANNONSE
Annonse

Fortsetter kampen for tennis på Bautatomten

KJEMPER FOR barne- og ungdomstilbud på Midtstuen: (Navnene i tilfeldig rekkefølge.) Christina Ryssdal, Rolv Ryssdal, Henrik Lindeman, Sara Lindeman, Emily Sartz-Lunde, Mathilde Ljungblom, Selma Odland, Mimmi Linna, Elisabeth Braathen, Max Linna, Maximillian Sartz-Lunde, Sofie Arnesen, Nora Arnesen, Nina Sartz-Lunde og Jørgen Arnesen – på Bautatomten der de fremdeles håper det skal komme et helårs tennisanlegg. Foto: Fredrik Eckhoff

Da Holmenkollen Tennisklubbs planer om bygge nytt anlegg på Bautatomten på Midtstuen fikk en bråstopp fra Fylkesmannen i forrige uke, slo det ned som en bombe hos mange tennisentusiaster i Oslo vest. Nå tar de opp kampen igjen. Også rektor ved Midtstuen skole håper at anlegget likevel kommer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2018 kl 23:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MIDTSTUEN: Bakgrunnen for at klubben ser seg om etter et nytt sted å være, er at det ikke lar seg gjøre å bygge tennishall på tomten de har vært på siden 1934 i Bjørnveien ved Gressbanen. Derfor har klubben de siste åtte årene jobbet for å kunne selge denne tomten og reetablere seg med et nytt og moderne tennisanlegg på tomten som ligger mellom Midtstuen stasjon, Ankerveien, vest for Midtstuen skole.

Når Fylkesmannen nå har satt vedtaket fra bystyret til side, er det blant annet med henvisning til at HTK ikke har kommet opp med et erstatningsareale for området som i dag for det meste består av et skogholt, en bekk og adkomstmuligheter mellom Ankerveien/Frognerseterveien t-banestasjonen og Marka.

Klare, unge meninger

Akersposten har fått henvendelser fra en rekke medlemmer av Holmenkollen Tennisklubb etter at Fylkesmannens vedtak ble kjent. Vi møtte noen av disse på parkeringsplassen ved Bautatomten tidligere denne uken for en prat om hva et helårs tennisanlegg ville bety for dem.

Skuffelsen over at drømmen om et moderne tennisanlegg nå ligger i tusen knas, er tydelig. Alle disse barna og ungdommene spiller tennis, og de forteller at særlig i vinterhalvåret, som i tennissporten varer fra omtrent slutten av september til slutten av april, er det trange kår.

– Vi har ikke innebaner som kan brukes til turneringsspill, og vi både trener og spiller turneringer mest på den andre siden av byen. Da blir det omtrent en time reisevei hver vei mred t-bane, eller vi må kjøres, sier en av jentene.

Rolv Ryssdal og Henrik Lindeman, to av de andre unge spillerne, mener at et anlegg med tennishall på denne tomten ville hjulpet mye for sporten i området. De minner om at det er lange ventelister på begge de to klubbene som naturlig dekker Holmenkollåsen i dag, Heming og HTK.

– Vi har også valgfag tennis på Midtstuen skole, og mange vil spille tennis i det faget. Men nå kan bare det som spiller aktivt tennis bli prioritert. Et anlegg her ville gitt muligheter for mange andre ungdommer til å spille tennis, sier Lindemann.

– Bedre med tennis

Et viktig punkt i denne saken er hva barn og ungdom mister hvis dette skogholtet blir gjort om til et idrettsanlegg. De eldste spillerne i gjengen har klare meninger om hvor nyttig Bautatomten er for dem i dag.

– Hvis denne tomten brukes til noe, er det av ungdommer som bruker midler de ikke har lov til å bruke, sier en av dem. En annen legger til at denne skogen ofte er skjemmet av søppel, gamle vaskemaskiner, ølbokser, flasker og sofaer, og at det er svært lite barne- og ungdomsaktivitet å spore her.

– Det ville være bedre å se barn og ungdom spille tennis her, enn å se folk som langer ulovlige ting, sier en av ungdommene.

– Så det er ikke mye aking og lek her? spør vi – og forstår idet vi stiller spørsmålet at det er helt fjernt…

– Nei, aking gjør vi i Korken! sier de. Ikke uventet, verdens mest kjente naturlige akebakke har sitt utløp bare et par hundre meter unna.

– Til beste for barn og ungdom

Jørgen Arnesen og Nina Sartz-Lunde, som selv har spilt tennis store deler av livet, er enige med de unge i at skogholtet på Bautatomten ikke brukes til veldig mye nyttige barne- og ungdomsaktiviteter i dag. Arnesen henviser til at Fylkesmannen etterlyser erstatningsarealer.

– Det er spesielt at man skal erstatte noe som ikke blir brukt til noe. Her har vi planer om å bygge et flott idrettsanlegg, og da blir området veldig til nytte for barn og ungdom. Det er det som er essensen i denne saken, sier Arnesen.

– I dag blir masse barn og ungdom kjørt frem og tilbake til for eksempel tennisanlegget på Hasle. Om vinteren er det veldig dårlig kapasitet og dårlige forhold for tennis her i området.

– Det er lange ventelister for å spille tennis for barn og unge både hos oss og i Heming. Tilbudet i HTK har til og med blitt dårligere de siste årene, etter at vi mistet fire baner på Storebrand-tomten til den nye Holmen skole, sier han.

– Her har vi muligheten til å få Norges beste og mest moderne helårs tennisanlegg, til det beste for barn og ungdom, sier de to engasjert.

Skuffet rektor

Da Akersposten snakket med en skuffet styreleder i HTK, Bjørne Byhring i forrige uke, nevnte han blant annet at Midtstuen skole ville kunne få stor nytte av et tennisanlegg på Bautatomten. De har inngått en avtale om at skolen kan bruke inntil to innendørsbaner på dagtid tre ganger i uken, i tillegg til noen utendørsbaner i sommersesongen. Nå ser det ut til at skolen kommer til å måtte fortsette å holde seg til dagens fasaliteter.

Når Akersposten snakker med rektor Sissel Følling Eilertsen, gir hun klart uttrykk for at hun er skuffet over at de nå ser ut til at det ikke blir noe tennisanlegg.

– Vi som skole hadde hatt kjempeglede av dette anlegget. Vi hadde virkelig håpet at det ble noe av, sier rektor, som forteller at skolen som ble bygd i 1988, er heller dårlig utstyrt når det gjelder fasaliteter for fysisk aktivitet.

– Vi har fine uteområder, men få apparater. Inne har vi to gymsaler som er både små og dårlige. Da de ble bygd, var det ikke så veldig fremtidsrettet, sier hun.

Aktive elever søker fasaliteter

Derfor var utsiktene for å få tilgang til to innendørs tennisbaner tre dager i uken innenfor skoletiden, forlokkende. Her kunne skolens elever hatt mange former for kroppsøving, ikke minst valgfagsgruppene. Her kunne vi fått plass til basistrenging, koordinering, dans og mye annet. De skulle også lage et flott uteområde som vi også skulle få lov til å bruke, sier Følling Eilertsen.

– 90 prosent av elevene våre velger valgfaget fysisk aktivitet og helse. Dette er elever vi må ha plass til, sier hun og påpeker også forslaget om kraom fysisk aktivitet blir minst én time om dagen.

Rektoren bor på Vinderen, og hun forteller at hun mange ganger har gått turen med hunden sin i området ved skolen. Når vi spør henne om hva hun mener skogholtet brukes til i dag, sier hun: – Det er ikke i den skogen folk oppholder seg, ikke barn og ungdom heller.

– Våre elever som bor her i området, har ikke noen steder å samles. De kan være der og møtes, som et fritidstilbud kunne tennisanlegget hatt noe for seg, sier Midtstuen-rektoren og legger til:

– Så vidt jeg skjønner skal det gå en gangvei der fremdeles. Det blir nok litt annerledes med et tennisanlegg for dem som er nærmeste naboer, men for barn og ungdom blir det nok mye bedre om det blir et idrettsanlegg. Det hadde gitt oss som skole mye ekstra, avslutter hun.

Avgjørelse på feil grunnlag?

En drøy uke etter avgjørelsen fra Fylkesmannen forteller HTKs styreleder Bjørne Byhring til Akersposten at de ikke har gitt opp håpet om tennisanlegg på Bautatomten.

Byhring understreker imidlertid at han mener at Fylkesmannen gjorde jobben sin da bystyrets ja ble snudd til avslag.

– Fylkesmannen har fulgt regelverket, når de påpeker mangelen på erstatningsareal. Det kom ikke som noen overraskelse, sier han. Han mener imidlertid at kommunen har tatt for lett på argumentasjonen og ikke fått frem tydelig nok poenget med at dette anlegget vil være til stor nytte for barn og ungdom.

– De som har tatt denne avgjørelsen hos Fylkesmannen, kan ikke ha sittet på disse opplysningene. Det er helt umulig, sier Byhring.

Gir seg ikke

Nå kommer klubben til å gå nye runder for å se om de kan få snudd saken i sin favør.

– Vi vil starte saken på nytt overfor Oslo kommune, og vi håper ikke den tar like lang tid. Nå har vi holdt på i åtte år, sier han. – Vi håper å få kjørt saken gjennom Oslo kommune i løpet av et års tid, og vi håper på å møte velvilje. Det kommer naturligvis også til å bli nye høringsrunder.

LES OGSÅ: Fylkesmannen stopper HTKs tennisanlegg

Saken fortsetter nedenfor.

Gallup

Hvordan er Bautatomten på Midtstuen best til bruk for barn?

Vis resultat

Les også:

Martin skapte hysteri i eget renn

Minst 11 rådyr drept av løse hunder

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.