"Norsk" storlag finsiktet Felix (17)

HAR IMPONERT: Ullern-spilleren Felix Myhre (t.h) har markert seg i norsk 2. divisjon så vel som på den internasjonale arenaen med flagget på brystet. Foto: Privat

Ullern-spilleren Felix Myhre er på blokken til tyske Freiburg, som allerede har tre nordmenn i stallen. Men Strømsgodset kan bli første stopp på veien mot Bundesliga-spill for 17-åringen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2016 kl 17:22

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

HOSPITERER MED GODSET: 17-åringen besøkte nylig tyske Freiburg, men kommer til å trene ukentlig med Strømsgodset i tiden fremover. Foto: Privat

ULLERN: To Oslo-gutter – Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen – og Vegar Hedenstad (Elverum) er alle kontraktsbundet til klubben, som for tiden kjemper om opprykk til tysk fotballs gjeveste selskap.

Felix Myhre, som til daglig spiller for Ullerns 2.divisjonslag, kan på sin side bli den neste nordmannen som signerer for klubben, som senest i fjor rykket ned fra 1. Bundesliga etter tidenes nedrykksdrama.

Imponerte

Nylig prøvespilte stortalentet for Freiburgs U19- og U23-lag, og sørget for å markere seg med scoring i en treningskamp mot sveitsiske Basels rekrutter.

– Treneren min (Alexander Bendiksen, journ.anm) har kontakter og bekjentskaper knyttet til klubben, som inviterte og tok meg i mot på en god og profesjonell måte. Jeg fikk derimot ikke snakket med noen av de norske spillerne, men så én trening og én kamp, sier Myhre.

17-åringen, som de to siste sesongene har vært fast inventar på norske ungdomslandslag, forteller at nivået på Freiburgs eldste rekruttlag var høyere enn det han er vant med på Ullern, og at det ble en fin erfaring før seriespillet sparkes i gang med Ullernbanen 9. april.

– Jeg er fortsatt litt usikker på hva som vil skje med Freiburg, men om de vil invitere meg tilbake, er det selvfølgelig interessant for meg. Derimot er jeg i Ullern nå, og velger å fokusere på det, sier Myhre.

Eliteserien likevel neste?

Etter det Akersposten.no erfarer, skal imidlertid Strømsgodset ha fattet interesse for Ullerns unge, sentrale midtbanespiller. Stortalentet bekrefter da også at et samarbeid med den norske talentfabrikken allerede er på plass.

– Jeg har trent med dem noen uker, og holder nå på med en fast hospiteringsordning. Jeg kommer til å trene med a-laget én til to ganger i uken en god stund fremover, sier Myhre og understreker igjen at hovedfokuset om dagen er spill i den røde og hvite klubbdrakten.

– Mine ambisjoner blir i det hele tatt å spille mye og bra for Ullern, som jeg håper å hjelpe slik at de kommer høyt på tabellen, sier Myhre.

Har også imponert landslagssjefen

Tidligere denne uken ble han for øvrig tatt ut til å representere Norges U17-landslag, som møter Ungarn til to landskamper i slutten av inneværende måned.

– Det er veldig gøy å bli tatt ut, og det gir en fin matching mot andre toppspillere på min alder. Jeg får en føling med hvordan det internasjonale nivået er. Vi møter en del spillere fra de store klubbene, når vi møter de gode lagene, sier Felix, som har vært blant landslagstrener Gunnar Halles mest trofaste gutter siden 2014.

– Felix er bra med ball og har god teknikk. Han viser god oversikt og tar ofte gode valg. Er spesielt trygg i den defensive jobbinga, men som også har utviklet det offensive spillet, sier Halle til Akersposten.no.

Mannen, som i 1992 ble den første nordmannen til å score i engelsk Premier League, forteller at han synes Felix modnet gjennom spill for Ullern i 2.divisjon i fjor.

Den tidligere landslagsbacken mener det nå vil være mye opp til Felix selv, når det gjelder den videre utviklingen.

– Det er vanskelig å si hvordan den vil være, men nå har han kommet et stykke på veien. Jeg har i hvert fall troen på at han vil ta ytterligere skritt. Han er en spiller vi har brukt mye, og som har fått mer og mer tillit etter hvert. Han har vært en viktig spiller i gruppa, sier Halle.

Vil ikke spå Felix’ fotballfremtid

Den sympatiske 50-åringen, med en fortid fra Lillestrøm, Oldham, Leeds, Bradford og Wolverhampton, synes derimot det er vanskelig å svare på hvor lenge Felix bør bli værende i Ullern.

– Han hadde en veldig god utvikling i fjor, der det var bra for ham å spille i 2.divisjon. Nå har han kommet et skritt videre og blir inntil videre værende i Ullern. Så får vi se om han klarer å ta ytterligere skritt. Klarer han det, må han også se på hvordan han skal utvikle seg videre, sier Halle.

– Vil du råde ham til å reise utenlands, om han får sjansen?

– Nja, det er vanskelig å si fordi noen drar ut og lykkes, mens andre kanskje må vente litt. Det kommer an på hva slags type du er, hva slags personlighet du har og hvordan du takler å dra ut tidlig. Det er uansett veldig vanskelig å si nå, og du får ikke noe svar før du har prøvd det, sier landslagstreneren - og legger til at et bra opplegg i Ullern, i samarbeid med for eksempel Strømsgodset, kan være en suksessformel.

– Da får han uansett en bra arena videre. Det viktigste er at han klarer å utvikle seg selv og ta nye steg, så kommer alt det andre senere. Det kommer an på hvor mye han vil selv, sier Halle.

– Tør du å spå hvor han er om fem år?

– Det er også vanskelig å si, men jeg håper selvfølgelig at han utvikler seg videre. Sånn som det ser ut nå, kan han komme til Tippeligaen. Gjør han det, får han ta nye steg, så får vi se. Hva som skjer om fem år får vi ta da, avslutter mannen med 64 landskamper for Norge.

Flere sportsnyheter på Akersposten.no:

Så billig er det å se Dynamite Girls en hel sesong

Røa-dynamitt er Norges fremtid

Brakk nakken i Wyller – nå skriver han for Akersposten

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse