Njård og Ullern sikter mot toppen – sammen

ENIGE: (T.v.) Svein Storjord (Ullern IF) og Erik Jul Solberg (Njård IL) er fornøyde med avtalen om sammen å skape et damelag som kan hevde seg i norsk håndball. Foto: Privat

Idrettslagene Njård og Ullern har inngått en historisk samarbeidsavtale om felles satsing på topphåndball i Oslo vest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2016 kl 14:41

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN/MAKRELLBEKKEN: Torsdag 21. april ble avtalen signert, etter at begge styrene vedtok planene som var utarbeidet av håndballgruppene i begge klubbene.

Avtalen innebærer at det etableres en ny, felles toppklubb i Oslo vest som vil overta Njårds damelag i 1. divisjon. Ullern vil overføre sitt damelag i 2. divisjon, som fra høsten 2016 spiller i ny, nasjonal 2. divisjon med kun fire avdelinger.

Prosessen med etablering av klubben og de nødvendige godkjenninger av overføringer av lag er nå startet med Norges Håndballforbund, melder de to klubbene i en pressemelding mandag.

– Klubben har også et klart mål om å skulle klare kvalifiseringen for Lerøyserien (nasjonal serie) for jenter 18 år allerede i høst, sier styreleder Svein Storjord i Ullern Idrettsforening.

Fordeler

Begge klubbene ser en stor fordel i at løsningen gir muligheten for at de kan fokusere mer på bredde, barn og ungdom til og med 16 år, samtidig som dedikerte ressurser tar tak i elitesatsningen og gir den det nødvendige fokus.

– Partene har sett dette som en vinn-vinn situasjon, og har ikke noen kortsiktige besparelser som må, meldes det.

Klubbene har inngått en avtale som innebærer at de skal være med å støtte den nye klubben økonomisk de kommende tre sesongene mens den parallelt må arbeide for å skaffe seg tilstrekkelige inntekter.

Krevende satsing

– Det er en kjensgjerning at det er krevende å drive en toppidrettssatsing i håndball, både organisatorisk og økonomisk, sier Njård styreleder Erik Jul Solberg. Han sier videre at det er åpenbare synergier over tid ved at naboklubbene går sammen om en felles satsning på elitehåndball i Oslo vest.

– Fra Ullerns ståsted ser vi at kostnadene ved ny 2. divisjon øker, og vil øke ytterligere i forhold til et mål om eventuelt opprykk til 1. divisjon, bare for å komme i konkurranse med Njård, sier Svein Storjord. – Da er det bedre at vi gjennom samarbeid kan arbeide systematisk mot et opprykk til Grundigligaen (damenes eliteserie) i løpet av et par sesonger, fortsetter han.

Klubben skal være på plass med alle formaliteter pr. 1. mai, og har allerede startet jakten på ny hovedtrener.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Syklist i ulykke på Bjørnsletta

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Ullern lover å gi Stabæk kamp i NM-semi

Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse