– Med Johaug på laget kan vi bli harde å slå

Karstein Johaug, viktig treningspartner for søsteren Therese, særlig det siste året, er klar for Røa. Han har allerede deltatt på treninger og holdt foredrag for yngre Røa-løpere. Foto: Privat

Når en Johaug melder overgang til Røa IL, stiger optimismen før vinterens NM-stafett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2017 kl 16:02

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Andrew Musgrave, Røa IL

RØA: Therese Johaugs lillebror, Karstein, har blitt kjent det siste året som treningspartner til sin søster i perioden hun er utestengt. Nå har 25-åringen meldt overgang til Røa IL, som allerede har verdens beste skiløper, Martin Johnsrud Sundby, som sin spydspiss.

I tillegg er den engelske topp-skiløperen Andrew Musgrave, som blant annet kan skilte med fjerdeplass på femmila i VM i Lahti sist vinter, i Røas rekker. Det betyr at Røa, med den meget habile Karstein Johaug på laget, plutselig kan være blant de heteste kandidatene til å vinne NM-stafetten denne vinteren.

Fornøyde

– Ja, der kan vi bli harde å slå. Vi er utrolig stolte over at han er kommet til oss, sier lederen i langrennsgruppen i Røa, Rune Lorenzen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Rune Lorenzen, leder for langrennsgruppen i Røa IL. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Karstein Johaug var med på sesongåpningen på Beitostølen sist helg, der han som best hadde en 36. plass. Lorenzen forteller at Johaug ikke bare er viktig ut fra at han er en solid skiløper.

– Det er utrolig gøy at han kommer til oss, sier Lorenzen, som forteller at Johaug skal være mye med på treningene til både juniorene (16/17 år) og hovedlandsrenngruppen (født 2002 og 2003) denne høsten og vinteren.

Har lært av en av de beste

– Han har allerede vært og holdt foredrag hos oss. Han er veldig jovial og flink, sier Lørenzen, som trekker frem hans erfaring med å være en del av teamet til Therese Johaug det siste året, der en av verdens aller beste teknikktrenere, Pål Gunnar Mikkelsplass, har vært sentral.

– Han har lært mye om teknikk av Mikkelsplass, sier Lorenzen, som håper og tror at dette er noe Johaug kan videreformidle til unge og lovende Røa-løpere.

I år har de to nevnte treningsgruppene tilsammen 56 skiløpere.

LES OGSÅ: Therese Johaug: – Jeg rakk ikke å klippe snora!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse