– Målet på sikt er å bli et topplag i norsk håndball

DEBUT: Aker Topphåndball gjennomførte sin første kamp torsdag kveld, hjemme i Njårdhallen mot Gjøvik, og det ble seier. Her er Martine Welfler, tidligere fra Njård, i aksjon. Foto: Svein Storjord

Torsdag var en historisk dag for Aker Topphåndball, den helt nye klubben som er toppsatsingen på damehåndball i Njård og Ullern IF.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2016 kl 14:39

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN/ULLERN: Torsdag kveld var det nemlig tid for den aller første kampen, en treningskamp som endte med ettmålsseier, 25-24, mot Gjøvik. Dermed er oppkjøringen til sesongen i 1. divisjon i gang for laget som på sikt har ambisjoner om å bli et topplag.

Styreleder i Aker Topphåndball, Svein Storjord, som også er styreleder i Ullern IF, forteller at samarbeidet mellom Njård og Ullern kom i stand fordi det er liten vits i å konkurrere i nærmiljøet om både de beste spillerne og oppmerksomheten.

Se bildet større

NYTT LAG: Dette helt nye laget har oppstått i Oslo vest, som et samarbeid mellom Njård og Ullern IF. Navnet er Aker Topphåndball. Trener Morten Larsen til venstre. Foto: Aker Topphåndball

– Ullern og Njård er enige om satsingen. Det er kostbart å satse i toppen, sier Storjord, som forteller at målet på sikt er å bli et topplag i norsk damehåndball.

– Vi har en ambisjon om at førstelaget skal opp i Grundig-ligaen i løpet av to-tre år, sier han til Akersposten.no. – Målet er at vi skal bygge en god klubb, ikke bare i Oslo, men i en nasjonal målestokk. Det er mange stener som skal på plass.

Det var tidlig i våres at de to klubbene inngikk avtalen om å samarbeide. Njård har i mange år hatt et lag som har vekslet mellom de to øverste divisjonene i norsk håndball, mens Ullern har vært i 2. divisjon.

Frivillighet

Etter bare noen måneder med samarbeid, nærmer Aker seg sesong, som starter tidlig i september, og det er mye som skal på plass.

– Vi har fått rigget et godt mannskap, selv om vi har hatt litt dårlig tid. Interessen er stor. Vi har bygget et apparat av frivillige fra de to klubbene, og det er et godt driv og engasjement, sier Storjord.

I tillegg til laget i 1. divisjon, vil Aker også ha et andrelag, som tar plassen Ullern hadde i 2. divisjon. Dessuten er det en satsing på jenter-18.

– Det er klart dette koster penger. Vi har lag i første- og andredivisjon, og et jenter 18-lag som har ambisjoner om å delta i den nasjonale serien. Det kan bli tre lag som skal reise rundt i landet, sier han. – Vi har en treårig avtale med Njård og Ullern, som skal støtte opp om Aker. Det betyr ikke at de betaler alt, men gir oss en starthjelp.

LES OGSÅ: Njård og Ullern sikter mot toppen sammen

En av de viktigste oppgavene er naturligvis å få på plass finansieringen, og da er det lokale næringslivet en viktig medspiller. Akersposten har tidligere i år snakket med blant andre bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen, som etterlyser større lokalt engasjement fra næringsdrivende i Oslo vest. Bare i Bydel Ullern er det rundt 27.000 arbeidsplasser.

Svein Storjord har fått med seg Pedersens utspill.

– Jeg har ikke noen problemer med å være helt enig i det Pedersen sier. Jeg har en oppfatning av at dette er lettere å få til på litt mindre steder enn i Oslo, sier Storjord, som likevel håper å få inn gode samarbeidspartnere til Aker-satsingen.

– Vi har fått flere mindre aktører som har bidratt, men vi har ingen hovedsponsor ennå.

– Så det er ennå plass på draktene?

– Ja, det er god plass på draktene, bekrefter han.

Ny trener

Mens styret trekker de store linjene og håper at Oslo vest skal få et damehåndballag som er med og dominerer i nasjonal sammenheng, sier lagets trener, Morten Larsen, at de først og fremst tenker på kommende sesong og forberedelsene til denne.

– Denne satsingen er spennende på mange områder. Aker er en helt ny klubb som skal bygges. Tankene er spennende, den er bygd på sunne premisser, blant annet at man ikke skal bruke penger man ikke har, sier Larsen. Han har sin håndballerfaring blant annet fra Opsal, hvor han i mange år har vært sportslig leder og assistentrener for damehåndballaget, og fra Glassverket.

– Det er spennende å bygge et lag fra bånn. Viktigst nå er å få bygd et samhold i laget. At spillerne blir trygge på hverandre, både på og utenfor banen. Vi må bygge en treningskultur og en ordentlig innstilling, sier treneren.

Spillerne på førstelaget, som er fra 19 år og oppover, kommer fra mange ulike klubber, i tillegg til Njård og Ullern.

– Det har kommet en liten gruppe fra Nordstrand, fra Halden og fra Grane Arendal. Det er mye nytt, og nesten ingen kjenner hverandre, sier Larsen.

Kortsiktige mål

Når styret snakker om eliteseriespill på sikt, ønsker Larsen i stedet å snakke om de kortsiktige målene.

– Jeg har sansen for hårete mål, men er mest opptatt av å gjøre jobben nå. Vi må ikke sikte for høyt i starten. Det er viktig med hårete mål, men dette er helt nytt og ferskt. Vi må se an litt, legge opp delmål på veien og tenke på denne sesongen, sier Larsen, som syns Aker har et veldig spennende utgangspunkt.

– Det ser ut til at dette kan bli bra, og vi har ambisjoner om at laget skal ligge på øvre halvdel. Men nå må jobben gjøres, sier treneren som altså så laget sitt for aller første gang i en skikkelig kamp torsdag kveld, som ga ettmålsseier mot Gjøvik, et lag som i fjor rykket ned fra førstedivisjon.

– V må ikke være opptatt av at spillet er flott så tidlig, man vise at man vil spille håndball. Men det ser ut til at her er det muligheter, sier Larsen.

Serieåpning i september

Første seriekamp for Akers førstelag er hjemme mot Fredrikstad 11. september. Lagets kamper skal spilles i Njårdhallen, mens hjemmekampene til andrelaget og jenter-18 spilles i Ørakerhallen.

LES OGSÅ:

Njård og Ullern sikter mot toppen sammen

Utfordrer et gjerrig næringsliv i Bydel Ullern
"Hvor ble det av Fabian?"

Her var det tomt,gitt!

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse