Lover å slåss hardt mot gode venninner

Katrine Winnem Jørgensen (20) er klar for å nedkjempe noen av sine aller beste venninner søndag på Røabanen. Trener Geir Nordby tror laget er i ferd med å finne godfølelsen. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Røa skal kjempe om tre poeng mot bunnlaget Medkila hjemme på Røabanen søndag, lover Katrine Winnem Jørgensen (20) å gi alt mot sine tidligere lagvenninner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2017 kl 12:16

Akersposten
Akersposten Media

RØA: De siste fire sesongene har Katrine spilt for Medkila, etter at hun flyttet hjemmefra allerede i 15-16-årsalderen på grunn av fotballen. I vinter flyttet hun på seg igjen, til hovedstaden og fotball med Røa.

Vil opp og frem

Katrine, som har en rekke kamper på aldersbestemte landslag, ville til et bedre lag.

– Jeg ville prøve noe nytt, utvikle meg som spiller. Jeg ønsket å kjempe mer i toppen enn i bunnstriden, sier spilleren selv, når vi møter henne og trenger Geir Nordby rett før trening på Røabanen torsdag.

Hun beskriver seg selv en midtbanespiller som er pasningssterk, har hodestyrke, liker dueller og liker krige. Og når gamle lagvenninner fra Harstad-klubben Medkila kommer til Røabanen søndag, lover hun å ikke holde igjen!

– Det kommer jo til bli litt annerledes. Mange av dem er blant mine beste venninner. Men jeg skal ikke være noe snillere! smiler hun.

Ambisjonene som spiller vil hun ikke snakke altfor konkret om, i hvert fall påstår hun at hun ikke har tenkt så mye på det.

– Jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå, sier Katrine. Men vi velger å tro at en plass på A-landslaget frister å satse mot!

– Hun blir nok en A-landslagsspiller, skyter trener Nordby inn.

Lysejordet-lærer

Katrine kombinerer for tiden toppfotballsatsingen med vikarjobbing som lærer på Lysejordet skole, så en del yngre Akersposten-lesere vil nok kjenne henne igjen fra skolen sin.

– Det lar seg fint kombinere med fotballen. Jeg har søkt lærerstudiet fra høsten av, sier midtbanespilleren, som altså følger i Røa-kaptein Gunhild Kvaalen Herregårdens fotspor, som også er lærer på Lysejordet.

Kommer Røa sterkere på hjemmebane?

Katrine vil altså spille på et lag som kjemper toppen i Toppserien. I fjor ble det femteplass, og året før ble det en sterk tredjeplass i serien. I år viser fasiten etter syv serierunder bare to seire, to uavgjort og tre tap. Alle tre tapene har kommet hjemme på Røabanen.

Trener Geir Nordby er naturligvis mest fornøyd med bortekampene så langt. Uavgjort mot sterke Avaldsnes og seire mot Vålerenga og Grand Bodø er solid. Den fjerde bortekampen endte uavgjort mot Klepp.

Hjemmetap i jevne oppgjør mot Stabæk og LSK Kvinner er heller ikke noen stor overraskelse, men tapet mot Arna Bjørnar var mer uventet. Det gir tilsammen åtte poeng på syv kamper og en sjetteplass på tabellen. De tre antatt sterkeste lagene har dratt litt i fra, Avaldsnes (19 poeng), Stabæk (18 poeng) og LSK Kvinner (16 poeng, én kamp mindre spilt).

– Resultatmessig har det vært skuffende mot Arna Bjørnar og Klepp. Ellers har det vært omtrent som forventet, sier Geir Nordby, som peker på at effektiviteten foran motstandernes mål har vært under pari.

Nye dimensjoner i spillet

Treneren, som har vært i støtteapparatet i mer enn 20 år, de siste årene som hovedtrener, mener at klubben gjennom flere nye spillere i år har flere strenger å spille på. Der Røa de siste årene har vært kjent for å være et sterkt kontringslag som har brukt vinger og innlegg mye, kan laget gjennom spillere som nyankomne Katrine Jørgensen og landslagsspissen Lisa-Marie Karlseng Utlang, nå holde mer på ballen, og også spille seg til sjanser gjennom midten.

– Vi har mer å spille på nå enn vi har vært vant til de siste årene. Lisa på topp er en ny dimensjon for oss. Nå gjelder det å få utnyttet hennes kompetanse fullt ut, og så må må hun forme seg etter laget. Det blir en ny måte å offensivt fremstå på, sier Nordby.

– Vi jobber med et litt annen fokus. Det blir nye dimensjoner, nye tanker og ny atferd. Dette må tilpasses, sier han. – Det kommer til å bli bra!

Den velkjente, gode Røa-stemningen virker intakt i solsteken på treningsfeltet, til tross for en plass midt i haugen så langt.

– Balansegangen mellom å ha et godt miljø og det å jobbe knallhardt, er viktig, sier han. Det skal ikke være for mye kos heller.

– Da får vi bakoversveis når vi møter motstanderen. Spillerne må ikke være for gode venninner på banen. Der kan jeg komme inn og dømme litt feil og skape litt temperatur på trening, smiler han. – Vi må trene på å stå i en kamp med høy temperatur.

Godfølelse på gang?

– Vi vil gjerne være best hele tiden, og når vi har tapt noen kamper, er det ikke 100 prosent godfølelse, sier treneren.

Men laget kommer fra seier borte mot Grand Bodø og spiller søndag klokken 14 hjemme mot Medkila. Er godfølelsen i ferd med å komme? Du får ta en tur til Røabanen og se selv!

LES OGSÅ: – Vi vil kjempe helt i toppen, og det trenger vi publikum for å greie

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse