Liverpool-legenden tilbake på Ullernbanen

Selveste Ray Clemence, keeperlegenden med tre serievinnermesterskap og 666 kamper for Liverpool og en rekke kamper for Tottenham, var tilbake på Ullernbanen, der han har jobbet på fotballskole på hele 80-tallet.

Han er en legende i engelsk fotball. Og han har tilsvarende status i Norge. Ikke minst på Ullern, hvor han var engasjert som sjefstrener på klubbens fotballskole på 80- og 90-tallet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2017 kl 10:42

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Denne helgen var han tilbake i Norge i forbindelse med et supportertreff i Oslo – og rakk å få med seg et gjensyn med Ullernbanen.

Se bildet større

Clemence i aksjon på fotballskole på Ullern. Foto: Privat

– Det er 25 år siden sist jeg var her. Utrolig moro på være tilbake. Her var jeg i 13 somre som trener på Ullerns fotballskole, og har masse gode minner herfra. Veldig spesielt å komme hit igjen. Og moro å se at det har utviklet seg her – med kunstgressbaner og bedre fasiliteter enn den gang jeg var her.

– Forstår også at miljøet og engasjementet i klubben stadig er stort. Imponerende å høre at det er 1000 unge aktive fotballspillere her, sier Ray.

På landets største fotballskole

Første gang Ray kom til Ullern, var sommeren 1979. Da hadde han med seg Liverpool-kapteinen Emlyn Hughes. Fotballskolen ble en suksess, og allerede året etter var han tilbake – nå sine Liverpoolkollegaer Phil Neal og Sammy Lee. Og slike fortsatt det i 13 år – med stadig nye stjerner fra engelsk liga.

Se bildet større

Unge fotballspillere på Ullernbanen trakk til seg kunnskap fra keeperstjernen.

– Fantastisk morsom tid, sier Ray. – Vi ble så godt mottatt her på Ullern. Vi bodde bra, en stab av frivillige laget mat til oss og sørget for al vi til enhver tid hadde det vi trengte, sier Ray.

– 200 gutter og jenter var på fotballskolen i de to ukene det varte, og de ble innkvartert på skoler – først og fremst på Lysejordet skole. Deltagerne kom fra hele landet, og det var et stort ansvar for Ullern å passe på dem. Cirka 50 frivillige stilte opp hver sommer.

– Det var vel den første fotballskolen i Norge, sier Ray. – Så både for Ullern og for oss som trenere var dette en ny opplevelse. Vi ble gode venner med folk her, og jeg traff noen av dem igjen ved mitt besøk denne helgen.

En ekte legende

Ray Clemence er nå 68 år og pensjonist. Han fikk med seg 666 kamper for Liverpool, og vant serievinnercupen, (tilsvarende Champions League, tre ganger. Det ble fem seriemesterskap og en seier i cupen med Liverpool. Senere spilte han 240 kamper for Tottenham, før han ga seg i 1988. Han fikk med seg 61 landskamper. Senere jobbet han blant annet med det engelske landslaget i flere sesonger.

Les også:

Nå vet Esther hva Ullern IF bør bruke Medmenneske-pengene på

Ulv eller gaupe på ferde i Sørkedalen?


En utrolig kafé feirer 10 år


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

Følg Akersposten.no på Facebook her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse