Kristina (26) fra Vettakollen: Fullførte tung utdannelse og vant gjevt alpinsirkus

IMPONERER I OG UTENFOR ALPINLØYPA: Kristina Riis-Johannessen kan vise til solide resultater på skolebenken så vel som med ski på beina. FOTO: Privat

Den beintøffe Ready-løperen Kristina Riis-Johannessen svingte seg ut fra college med rene skjær, ristet av seg en alvorlig kneskade og vant Europacupen sammenlagt. Alt i løpet av to år!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2017 kl 09:35

Akersposten
Akersposten Media

VETTAKOLLEN: Om du tilføyer karrierens første verdenscuppoeng (23.plass i storslalåm i Squaw Valley) og VM-deltagelse denne sesongen, kan 26-åringen med rette sies å være en vinner i og utenfor skibakken.

- Det har vært en utrolig morsom sesong. Ting har gått mye bedre enn forventet, til tross for at jeg stiller høye forventninger til meg selv, sier Kristina når Akersposten.no møter henne og den firbente bestevenninnen, Gulli (4).

- Det er deilig å være hjemme igjen!, forteller hun på tørr asfalt under den stekende vårsola.

Siden konkurransesesongen startet i november, har hun vært hjemme i om lag to uker til sammen. Og på tross av at det nylig avviklede NM på Narvik resulterte i «bare» én sølvmedalje for oslojenta, er Kristinas navn blitt skrevet med gull denne vinteren. Bokstavelig talt.

Karrierebeste

26-åringen vant nemlig Europacupen (nivået under World Cup journ.anm) sammenlagt, og sikret med det startnummer i alle disipliner i neste års gjeve verdenscup.

- Sammenlagtseieren i Europacupen henger utrolig høyt! Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle kjempe om denne triumfen, da jeg før sesongen var usikker på om jeg skulle kjøre fartsrenn. Det er absolutt karrièrens største høydepunkt, sier Kristina.

Nå satser 26-åringen hardt videre foran neste års olympiske vinterleker, men forteller hun sliter med et realt luksusproblem.

- Jeg trodde jeg skulle være best i slalåm, men der har jeg ikke fått resultater i det hele tatt. Jeg må nok sette meg ned og tenke over hva jeg skal prioritere kommende sesong, sier Kristina.

VM-deltagelsen i sveitsiske St. Moritz for et par måneder siden kom nærmest som et sjokk på mesterskapsdebutanten.

21.plassen i Super G var Vettakollen-jentas sterkeste prestasjon, etter å ha deltatt i fire øvelser.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

HJEMME I OSLO: 26-åringen tilbringer for tiden etterlengtet tid hjemme på Vettakollen. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Føler seg privilegert

Et idrettsliv blant kjendiser og forbilder er i hvert fall til å leve med, skal vi tro Ready-løperen.

- Jeg har blant annet møtt Lindsey Vonn et par ganger, men jeg har ikke snakket noe med henne. Jeg fikk jo kjøre litt verdenscup i år, og det har vært gøy å møte de jentene jeg ser opp til. Det er kult å være på samme arena med dem, og samtidig se at jeg har noe å gjøre der - i og med jeg tok mine første world cup -poeng i år. Alle er utrolig hyggelig og åpne, sier Kristina, som på flere vis har kjørt samme løype som herrealpinisten Leif Kristian Haugen.

Begge har vist at det er mulig å kombinere skole og toppidrett. For Kristina ble utdannelsen i finans og markedsføring avsluttet med stil ved et college i Vermont våren 2015.

Saken fortsetter under bildet

Se bildet større

LEKEKAMERATER: Kristina elsker å tilbringe tid med hunden Gulli, når alpinisten ikke er ute og reiser. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Satser hardt videre, på ski.

Fjorårssesongen gikk fløyten i lys av en «ekstremt uvanlig leddbåndskade», etter et fall på Juvass. All motgang ser hun imidlertid ut til å ha kommet styrket ut av.

- Jeg er vel en 26 åring, som har gått en litt annen vei enn de fleste andre. Det var litt tungt da jeg bodde der borte, men det var veldig gøy å få med seg opplevelsen. Jeg er nok en av de første jentene her til lands, som fortsetter satsingen etter fullført skolegang, og er utrolig glad nå som jeg sitter med utdannelsen jeg har. Det gir meg litt tid til å satse videre som jeg vil, sier Kristina.

LES OGSÅ:

Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

«Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Njård-kometen Alexander (21) etter skrekkfallet: – Jeg var ganske heldig

Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse