Kristian tok historisk brettseier

Midtstuen-gutten Kristian Kramer Wendelborg ble denne uken europamester for juniorer under 19 år i brettseiling i Polen. Her fra rett etter målgang. Foto: Copyright 2016 /Robert Hajduk - ShutterSail.com

Midtstuen-gutten Kristian Kramer Wendelborg (16) ble fredag europamester for juniorer (u.19 år) i brettseiling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.07.2016 kl 12:38

Akersposten
Akersposten Media

MIDTSTUEN/POLEN: 40 deltaktere fra 11 nasjoner kjempet om tittelen i klassen som kalles Bic Techno 293 Plus. Mesterskapet har gått denne uken i Sopot i Polen.

Kramer Wendelborg vant klassen u19, hvor også de andre KNS-seilerne hevdet seg godt som lag. Fredrik Nilsen og Ola Bjørne tok fine 6.- og 7.-plasser.

Dette er første gang det arrangeres et eget EM i denne klassen, som er BIC Techno brett med 8,5 kvadratmeter seil og lengre finne enn vanlige BIC-brett. Klassen er blitt valgt som en av tre seilklasser til ungdoms-OL i Argentina i oktober 2018.

Neste uke arrangeres EM i Techno 293, med flere hundre deltagere i u15 og u17, med flere av de samme norske brettseilerne på plass, blant andre den ferske europamesteren fra Midtstuen. Han er 16 år og skal delta i den eldste klassen.

– Dette er klassen som som seiles i ungdoms-OL i 2018. Bic Techno 293 verdens største brettklasse, med 11000 aktive brett, og også verdens raskest økende brettklasse. KNS har de siste årene bygget opp et solid miljø rundt denne klassen, sier Linn Krogh Hansen i Kongelig Norsk Seilforening.

Mer seiling på Akersposten.no:

Slemdal-seiler tok VM-sølv

LES OGSÅ:

Susanne overrasket av trapp på Røa, knuste albuene

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse