Klubblegende legger opp

Gunhild Kvaalen Herregården og trener Geir Nordby. Nå har lagkapteinen spilt sin siste kamp i Toppserien

Etter 218 kamper er det slutt. Når oppkjøringen til en ny sesong nå starter, mangler én viktig spiller.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2018 kl 10:36

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Etter ni sesonger og de fem siste som kaptein gir Gunhild Kvaalen Herregården seg med fotball.

Da Gunhild formidlet sin beslutning om å legge opp, var det mange triste ansikt å se. Det var ikke rart, hun har et stort bankende hjerte ikke bare for klubben, men også for alt som har med klubben og nærmiljøet rundt.

Det skriver Røa Fottall Elite i en e-post til Akersposten fredag ettermiddag.

En lang og innholdsrik karriere er over

Siden sin debut hjemme mot Amazon Grimstad 19. april i 2008 har Gunhild spilt 218 kamper og scoret 16 mål for Røa Dynamite Girls. Gunhild som er fra Ulefoss i Telemark, kom til Røa fra Asker. Hun har i tillegg til å spille for sin moderklubb Ulefoss også spilt for Bamble.

I løpet av sin Røa-karriere har Gunhild vunnet tre seriemesterskap og tre NM-titler. I tillegg har hun vært med på flere NM-finaler og spilt Champions League.

29. november 2016 er nok en dag som Gunhild vil huske resten av sitt liv. I det 81. minutt i Norges landskampen mot Tyskland fikk hun sin debut med flagget på brystet. Kampen endte 1-1. Hun fikk tre kamper på det norske landslaget.

To om Gunhild

Røa Fotball har spurt to personer som har fulgt hele eller størsteparten av Gunhilds Røakarriere om hva de setter mest pris på ved Gunhild.

Line Holter som har spilt sammen med Gunhild siden 2011 sier dette om sin tidligere lagvenninne.

– Gunhild er en spiller med hjerte for laget, som alltid vil alle godt. Hun er den snilleste personen jeg kjenner, og hun er et godt forbilde. Jeg har bare gode ting å si om Gunhild, så vi/jeg er heldig som har fått spille med henne og som har en så flott og god venninne:)

Geir Nordby har fulgt hele Gunhilds Røa-karriere. Han er full av lovord. Han kaller Gunhild den mest gjennomførte MKS’ern:

– Hun er et menneske med stor M. Hun inkluderer, oppmuntrer og veileder. Hun er et menneske som alltid passer på at andre har det bra.

– Hun er kaptein med stor K. Dette er hun ved å lede alle i samme retning, hun står først i rekken for å ta imot nye spillere, hun ofrer alt for klubben og laget. Hun har et ekte Røa-hjerte.

– Hun er en spiller med stor S. Hun har en ekstrem vinnerskalle. Hun er ydmyk i forhold til seg selv og motstander. Hun kjenner sine styrker, var ekstrem sterk og hun ga seg aldri. Hun trente mye og riktig og hun ga alt hele tiden.

Røa Fotball takker Gunhild Kvaalen Herregården for ni flotte år som Røa-spiller og Røa-ambassadør.

PS! Nå er det kanskje på tide å ta opp igjen drømmen å lage ungdomsklubb?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse