ANNONSE
Annonse

Klarer du å matche tiden til Aamodt i Tryvann?

Kjetil André Aamodt er klar for rennskole i Tryvann lørdag for barn fra cirka 8-12 år. Bare å møte opp, sier han. Foto: Fredrik Eckhoff

– Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å gi noe tilbake til idretten, sier Kjetil André Aamodt. Lørdag blir det ekstra livlig i Tryvann!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2017 kl 15:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TRYVANN: Det er alltid mye liv og røre i Oslo Vinterpark på en fin vinterdag, særlig på en lørdag. Denne lørdagen blir det nok ekstra artig, når det inviteres til snøfestival.

«Festivalen er for alle, et lavterskelarrangement hvor du som gjest er i sentrum. I samarbeid med andre aktivitetstilbydere, vil hele Tryvannsområdet bli benyttet som arena for både store og små.» Slik markedsfører Oslo Vinterpark festivalen, som foregår mange steder i anlegget.

Tradisjonsrik rennskole

Kappkjøring med sit-skiutøvere og intro til jibbing med Heming Adrenalin er to av aktivitetene. Dessuten har den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt lagt sin «Kjetil André Rennskole» til festivalen i år. Rennskolen er godt etablert gjennom mer enn 10 år, og tidligere har denne vært på Gaustablikk og i Wyller.

Fra v: Assisterende banksjef hos Bien, Lena Jørundland, Bien selv og Kjetil André Aamodt.

Aamodt forteller at rennskolen hans er for barn fra rundt åtte år og oppover. Barna vil få tips fra trenere som Aamodt har trommet sammen for anledningen.

– Vi har en gruppe på tilsammen 15 trenere som er med, og 11 av dem er tilstede i Tryvann lørdag. De vil gi barna gode tips, sier Aamodt, som legger til at det er helt gratis å delta. Har man ikke utstyr selv, er det mulig å låne. Han mener imidlertid at det er lurt å kunne mestre å ta heisen for å delta.

– Dette er et laverskeltilbud, mer enn noen gang før, sier Aamodt.

Hovedsponsor for arrangementet er Stiftelsen Bien, eieren av Sparebanken Bien. Assisterende banksjef Lena Jørundland, sier til Akersposten.no at hun håper det blir et godt oppmøte. Hun forteller at de støtter dette arrangementet fordi de ønsker hjelpe barn til å føle mestring og til å stå på ski.

Slår du Kjetil André?

Den gamle mester, Kjetil André Aamodt, som er verdens største medaljesanker i internasjonale mesterskap i alpint med sine 20 medaljer, kommer til å sette tid i løypa, både på to og ett bein (!), og denne tiden kan barna prøve seg mot.

– Det er bare å komme og kjøre. Det går an å melde seg på på forhånd, på kjetilandreaamodt.com, men det er ikke nødvendig. Det er bare å møte opp mellom klokken 10 og 15 på lørdag, og rennskolen til Aamodt finner sted i Tårnbakken. Han lover at det blir rennfølelse med startnummer på brystet, giveaways, gode tips og skiglede og inspirasjon.

– Helt til slutt, Kjetil. Det er noen år siden du la opp nå. Er det noen av barna du møter som egentlig vet hva du har prestert som alpinist?

– Nei, nei. Jeg får heller høre sånt som: «Hva gjør han fra «Aamodt & Kjus» (Tv-program, red.anm) her?». Men det er kanskje en og annen far som visker barna i øret at jeg har vært alpinist…, smiler han.

LES OGSÅ:
– Du har framtiden foran deg, gutt. Stå på!
Maner til kamp mot utbygging på Montebello

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse