– Jobbe, jobbe. Hjemoveeeeer!

KULT PÅ CUP: Fra v: Ulrik, Fredrik, Sindre og Kristoffer på Heming Doominators (2007), spiller på samme lag og går sammen på Vinderen skole. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg syns headingen var fin, sier William Øyen (8), som spiller på Try, en av mange lokale klubber på CCVest Cup på Ullernbanen lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2016 kl 14:41

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

FORNØYDE: William (8) og far Erik Øyen er akkurat ferdig med dagens innsats, og humøret er upåklagelig.

Se bildet større

LIVLIG på mange baner på Ullern lørdag.

ULLERNBANEN: Akersposten møter William når han og laget hans fra Try akkurat er ferdig med innsatsen på Ullernbanen for denne gang. Fornøyd kan han konstatere at denne gangen ble det tre seire av tre mulige.

– Ble det noen mål på deg også?

– Ja, fem. Eller fire, sier han og mener at målet med pannebrasken var det beste av dem,

1600 glade barn

Bak disken ved kakene står en relativt opptatt turneringsleder, Gjertrud Aanestad og teller vekslepenger og gir beskjeder. Hun er strålende fornøyd med at solen har bestemt seg for å delta på CCVest Cup, sammen med 1600 barn fra 200 lag, som spiller tilsammen 304 kamper på banene på Ullern denne lørdagen.

Her deltar lag fra alle våre lokale klubber, og vi ser Heming-, Røa, Ullern, Try, Vestre Aker-, Ready-, og Lyn-drakter i skjønn forening, og flere andre drakter vi ikke kjenner igjen i farten.

Se bildet større

STYRTE: Gjertud Aanestad holder i tøylene når 1600 barn i alderen 7-12 år spiller CCVest Cup på Ullernbanen.

– Alle lag spiller tre kamper, og det er fra 2009 til 2004, forteller turneringslederen, som har vært med på dette i mange år. En slik cup arrangerer Ullern to ganger hvert år, vår og høst.

– Vi har rundt 80 foreldre som hjelper til her i dag, sier Aanestad og ser utover Ullernbanen, som yrer av liv, noen glade, noen slitne, andre på vei til neste kamp.

Engasjement

– Jobbe, jobbe. Hjemoveeeeer! hører vi fra en nærmeste banen. Men det hjelper ikke stort, for like senere sitter ballen limt oppe i krysset fra 15 meter. Målscoreren tar det hele med stoisk ro, mens han løfter den ene armen såvidt og viser et forsiktig smil. Han har nok gjort sånt før, tenker vi. Og det tar ikke mer enn et snaut minutt før samme gutten sender avgårde et nytt skudd fra enda lenger ute på banen. Denne gangen banker ballen i tverrligger og spretter ned på streken og ut.

Foreldre og lagledere smiler og slapper av på sidelinjene, og vi ser ikke mye til de "beryktede" foreldrene som kjefter dommere i senk, truer barna med trekk i Ipad-tid eller å måtte gå til sengs uten kveldsmat. På CCVest cup er det viktigst å delta, og så kommer eventuelle seirer i andre rekke.

Det viktigste er å...?

– Eller, hva? Er det viktig å vinne? spør vi noen aspirerende Dynamite Girls fra Røa. De er i 2006-årgangen, og svarer først et unisont JAAA! på at det er morsomst å vinne.

Se bildet større

VENNER: Noe av det morsomste med fotball er at man er gode venner, mener Røa-jentene Rakel (t.v) og Misha. De spiller på Røa 2006.

– Eller, det er litt gøy å vinne. Men det viktigste er å delta, å gjøre sitt beste, sier en av jentene, mens Rakel mener det morsomste med å spille fotball er at alle er med og at de er veldig gode venner. De fire-fem jentene er til slutt enige om at det faktisk ikke er så viktig å vinne.

De har akkurat spilt mot Ullern, og det høres ut som om det ble et 0-1-tap i den kampen. Nå er de i ferd med å gjøre seg klare til å møte Try i neste kamp. Og veldig blide er de!

Engasjerende

Like blide er to fedre fra Heming, Hans Bagstevold og Thomas Kristensen, som også gjør seg klare til kamp. Sønnene Sindre og Kristoffer (2007) går i samme klasse på Vinderen skole og spiller, sammen med nesten alle guttene i klassen, på lag i Heming.

Fedrene syns ikke de forsaker noe som helst når de følger barna på fotballcup.

– Blir dere engasjert? Klarer dere å holde dere noenlunde i skinnet under kamp?

– Det er jo litt engasjerende, og vi ser jo hvor viktig fotballen er for barna, sier Bagstevold. For han og Kristensen blir det en del tramping opp og ned sidelinjen, ettersom barna spiller mellom 16 og 19 kamper i sesongen, i tillegg til cupene.

Fredrik, som er en av Heming-gutta, forklarer at lagets navn, Doominators, kommer fra et spill, og de syns det passer helt fint!

Etter å vært på Ullernbanen i en drøy time, kan Akerspostens utsendte konstatere at fotballcup er mye smil og moro, både for barn og voksne. Også dommerne, som er fra Ullerns 2002- og 2003-årgang ser blide og fornøyde ut.

På vei ut porten sier en gutt til en annen at de slapp inn syv mål i siste kamp, før han snur seg til moren sin og spør: "Mamma, når er neste cup?"

LES OGSÅ: «Norsk» storlag finsiktet Felix

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: - Vi skal kjempe så det synger etter

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ: Rystet fjorårets cupaskeladd

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse