ANNONSE
Annonse

– Jeg tror egentlig alltid jeg skal vinne

Peter August Anker med bevis på NM-seier lørdag. Foto: Espen Hildrup/NTF

Peter August Anker fra Oslo Tennisklubb er 17 og knuste alle i junior-NM (under 19 år) i helgen. Han mener selv han har sterk psyke og er best til å fighte. Fra onsdag er det tid for senior-NM samme sted.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2016 kl 21:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FROGNERPARKEN: På banene ved Frognerparken går i disse dager NM av stabelen, både i junior- og seniorklassene. Lørdag fikk Oslo vest en norgesmester for gutter under 19 år, gjennom 17-åringen Peter August Anker fra Madserud, som spiller for Oslo Tennisklubb.

Peter August viser frem backhanden sin, som han mener er ganske bra, på en sommerlig treningsøkt mandag.


Som tredjeseedet i turneringen og med to år igjen i årsklassen, var ikke Anker noen soleklar favoritt til å ta hjem tittelen. Selv mener han imidlertid at det ikke var noen stor overraskelse av han vant.

– Jeg tror egentlig alltid at jeg skal vinne, sier han når vi møter ham før en treningsøkt mandag ettermiddag. Peter August har tidligere år vunnet NM både i 14- og 16-årsklassen, men denne gangen spilte han altså også mot dem som var opptil to år eldre enn seg.

– Jeg spiller alltid bra i NM, særlig på grus, og mener jeg har et psykisk overtak, sier han.

Best på å fighte

– Hva mener du selv er dine styrker ellers?

– Jeg er best på å fighte. Også slår jeg høyt og presser motstanderen med mye spinn. Og så har jeg en grei backhand, sier OTK-gutten som om få dager går i andre klasse på Wang Toppidrett, der han får mye tid til trening og turneringer.

Peter August er fornøyd med å kunne samkjøre tennissatsingen med utdanning, og det har han planer om å fortsette med. Han vurderer ikke å droppe skole og satse fulltid på tennis når videregående skole er over om snaut to år.

Planer om collegetennis

– Planene mine med tennisen er å komme inn på et godt college i USA og spille mye tennis. Jeg vil ikke ofre alt for å bli proff tidlig. Det er en altfor høy risiko hvis det ikke går, sier han.

Han ser ikke bort i fra at han kan fortsette utviklingen som tennisspiller på college og ta steget derfra ut i profftennisen senere.

– Det er mange som blir gode spillere gjennom collegetennis, sier han.

Satser i seniorklassen

Selv om NM under 19 år er over, er tennistalentet fra Madserud langt fra ferdig med årets NM-spill i Frognerparken. Onsdag begynner NM senior, der Casper Ruud topper startfeltet. Selv om rankingen til Peter August i seniorklassen foreløpig er relativt beskjeden, med en 24. plass, har han ambisjoner også her.

– Jeg vet det blir tøft. Jeg tror ikke jeg slår Ruud, men jeg kan slå alle de andre, mener 17-åringen, som altså er et år yngre enn det mye omtalte stortalentet fra Snarøya.

Fra NM-konkurransene ved Frognerparken kan det for øvrig også nevnes at Oslo vest søndag fikk nok en vinner, i 16-årsklassen. Der var det useedete Jakob Grøner fra Heming som gikk til topps.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse