– Jeg tror egentlig alltid jeg skal vinne

Peter August Anker med bevis på NM-seier lørdag. Foto: Espen Hildrup/NTF

Peter August Anker fra Oslo Tennisklubb er 17 og knuste alle i junior-NM (under 19 år) i helgen. Han mener selv han har sterk psyke og er best til å fighte. Fra onsdag er det tid for senior-NM samme sted.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2016 kl 21:05

Akersposten
Akersposten Media

FROGNERPARKEN: På banene ved Frognerparken går i disse dager NM av stabelen, både i junior- og seniorklassene. Lørdag fikk Oslo vest en norgesmester for gutter under 19 år, gjennom 17-åringen Peter August Anker fra Madserud, som spiller for Oslo Tennisklubb.

Se bildet større

Peter August viser frem backhanden sin, som han mener er ganske bra, på en sommerlig treningsøkt mandag.

Som tredjeseedet i turneringen og med to år igjen i årsklassen, var ikke Anker noen soleklar favoritt til å ta hjem tittelen. Selv mener han imidlertid at det ikke var noen stor overraskelse av han vant.

– Jeg tror egentlig alltid at jeg skal vinne, sier han når vi møter ham før en treningsøkt mandag ettermiddag. Peter August har tidligere år vunnet NM både i 14- og 16-årsklassen, men denne gangen spilte han altså også mot dem som var opptil to år eldre enn seg.

– Jeg spiller alltid bra i NM, særlig på grus, og mener jeg har et psykisk overtak, sier han.

Best på å fighte

– Hva mener du selv er dine styrker ellers?

– Jeg er best på å fighte. Også slår jeg høyt og presser motstanderen med mye spinn. Og så har jeg en grei backhand, sier OTK-gutten som om få dager går i andre klasse på Wang Toppidrett, der han får mye tid til trening og turneringer.

Peter August er fornøyd med å kunne samkjøre tennissatsingen med utdanning, og det har han planer om å fortsette med. Han vurderer ikke å droppe skole og satse fulltid på tennis når videregående skole er over om snaut to år.

Planer om collegetennis

– Planene mine med tennisen er å komme inn på et godt college i USA og spille mye tennis. Jeg vil ikke ofre alt for å bli proff tidlig. Det er en altfor høy risiko hvis det ikke går, sier han.

Han ser ikke bort i fra at han kan fortsette utviklingen som tennisspiller på college og ta steget derfra ut i profftennisen senere.

– Det er mange som blir gode spillere gjennom collegetennis, sier han.

Satser i seniorklassen

Selv om NM under 19 år er over, er tennistalentet fra Madserud langt fra ferdig med årets NM-spill i Frognerparken. Onsdag begynner NM senior, der Casper Ruud topper startfeltet. Selv om rankingen til Peter August i seniorklassen foreløpig er relativt beskjeden, med en 24. plass, har han ambisjoner også her.

– Jeg vet det blir tøft. Jeg tror ikke jeg slår Ruud, men jeg kan slå alle de andre, mener 17-åringen, som altså er et år yngre enn det mye omtalte stortalentet fra Snarøya.

Fra NM-konkurransene ved Frognerparken kan det for øvrig også nevnes at Oslo vest søndag fikk nok en vinner, i 16-årsklassen. Der var det useedete Jakob Grøner fra Heming som gikk til topps.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse