– Jeg rakk ikke å klippe snora!

Therese Johaug har andre ting å tenke på enn utestengelse fra idretten. Torsdag formiddag var hun hos Anton Sport på CC Vest da butikken gjenåpnet etter oppussing. Noen snorklipping ble det imidlertid ikke! Foto: Fredrik Eckhoff

Therese Johaug fra Holmenkollen, på plass for å klippe snoren til en nyåpnet butikk på CC Vest torsdag formiddag, har et klart svar når Akersposten spør henne om hun er fullt motivert for å gjøre et realt comeback om et år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2017 kl 13:05

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

En magiker, irske Denis Stone, stopper Johaug og viser et par triks, ganske uventet.

Se bildet større

På få sekunder fyltes Anton Sport opp med rabattkåte kunder.

LILLEAKER: – Jeg rakk ikke å klippe snora! utbryter Therese Johaug idet flere hundre mennesker dundrer inn på Anton Sport på CC Vest torsdag klokken 10. Det er nyåpning av butikken etter oppussing, og den tidligere verdenseneren på ski er på plass for å foreta snorklippingen.

Men det er altså så mange folk som presser på for å komme inn, at da det blir en liten åpning i gitteret. Johaug er litt for sent frempå med saksen.

Fra Kollen til Kollen

Men hun er like blid for det. Skistjernen har bodd på Holmenkollen siden like etter ski-VM i Kollen i 2011. Nå har hun og samboeren kjøpt seg en stor villa i samme område.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Johaug møtte seg selv i butikken.

Til Akersposten forteller hun at hun stortrives på Holmenkollen.

– Det er veldig praktisk med trening og det jeg driver på med, rett ved marka, sier Johaug.

– Og du trives i nabolaget også?

– Ja, ja, jeg sier «hei og hå» når jeg møter naboene, jeg. Det går veldig bra. Det er bra folk der!

En drømmereise

I skarp kontrast til dopingsaken hun står midt oppi, og som har vært en traumatisk opplevelse for henne det siste året, jobber hun med klesmerket Johaug. Dette begynte omtrent da hun flyttet til Holmenkollen, altså etter suksessen i VM på hjemmebane i 2011.

LES OGSÅ: Astrid Uhrenholdt Jacobsen lager spleiselag for barn og ungdom

– Det har vært en drømmereise, samtidig som det er et hardt marked, og det er vanskelig å etablere seg, sier hun.

– Men det gir meg mye. Jeg har flinke folk å jobbe med, som gir meg mye positiv energi. Jeg er veldig involvert, og det det gir mye å få koble av og komme ut og gjøre andre ting.

Fremtiden

Det er et drøyt halvår igjen av dopingdommen, som holder henne borte fra idretten til etter at OL-sesongen 2018 er over. Vi spør Johaug om hun han kan love Akerspostens lesere at hun er fullt motivert for å gi alt i et comeback neste høst.

– Jaaa. Ja. Ja! sier hun. – Jeg er veldig sugen.

Til tross for at det er hektisk stemning hos Anton Sport denne formiddagen, hvor jakten på dette rette plagget i rett størrelse til høyest mulig nyåpningsrabatt er viktigst for de fleste, er det flere som har tid til å be om en selfie med Johaug. Hun får mange støttende ord også.

– Ja, jeg får veldig mye støtte og oppbacking fra folk, bekrefter Holmenkollen-jenta, som nå altså ser frem til sesongen 2018/2019 med god motivasjon.

LES OGSÅ: Derfor drømmer Jarle Aabø om å møte Therese Johaug

På hjemmebane hos baris-kongen Mr. Pimp Lotion

Følg Akersposten.no på Facebook her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse