ANNONSE
Annonse

Isaak får sin Tippeliga-debut søndag

Isaak Baveshkin (27) fra Slemdal har dømt seg opp gjennom divisjonen, mest som assistentdommer. Søndag får han sin debut i Tippeligaen i Molde.

Ettersom vi ikke lenger har et Tippeliga-lag vest i byen, er det ikke hver dag lokale folk debuterer på dette nivået. Men søndag er Isaak Bashevkin fra Slemdal klar for sin debut – som assistentdommer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SLEMDAL/GRESSBANEN: Han har vokst opp i Tråkka på Slemdal, bare et steinkast unna Gressbanen, der han tilbrakte mye av oppveksten sin på fotballbanen. Som 18-åring la han opp som spiller, men fotballskoene ble aldri lagt på hylla.

– Jeg begynte å dømme da jeg var 15 år, men jeg tok det ganske rolig i et par år, sier Isaak til Akersposten.no. Da han begynte arkitektstudiene, ble dømmingen en stadig viktigere og mer tidkrevende hobby.
– Jeg fikk masse oppfølging fra fotballkretsen, forteller 27-åringen, som har dømt seg oppover i divisjonene, mest som assistentdommer, men også som hoveddommer, da i tredjedivisjon.

Stor dag søndag

Søndag løper han ut på Aker Stadion i Molde, til sin første Tippeliga-kamp som assistentdommer.

– Først og fremst skal det bli litt ekstra stas å løpe opp og ned linja på stadion under selve kampen i Molde på søndag. Man har bare debutkamp én gang pr. nivå, og da er det viktig å virkelig sette pris på anledningen og kjenne litt ekstra på den gode stemningen. Det blir kjempegøy, sier Bashevkin til ofdl.no, som er nettsidene til Oslo fotballdommerlaug.

– Fra 2005, da jeg dømte som klubbdommer for Ready G9 og Old Boys på Gressbanen grus, har det vært en lang og fin reise. De siste ti årene har jeg dømt med, blitt vurdert av, og hatt det hyggelig med, et lass av fantastiske personer og personligheter, sier han til ofdl.no.

Han har uttallige timer bak seg i dommerdrakten, aller mest naturligvis hjemme på Gressbanen. Tilsammen mener han at han har dømt mellom 300 og 400 kamper.

– Fotballdømmingen har vært – og er – for meg kalde høstkamper i OBOS-cup 5. div på Bøler, kokende varme sommerdager på utveksling i 3. div på Trøgstad, sene kvelder på vår- og høstsamling med gode venner i kretsen, lærerike fagsamlinger fra krets- til forbundsnivå, dommerkompisturer til Tyskland, Belgia, England og Nederland, å være gira på og skulle prestere foran viktige veiledere (før man ble kjent med dem), enten det er som HD i 6. div på Huk, eller som AD i kvalikkamp til Tippeligaen, sier Isaak til nettstedet.

– Det er en fin kombinasjon av å være ute og møte mye hyggelige folk, ikke minst mange morsomme kolleger, sier han til Akersposten.no.

Ingen vonde opplevelser

– Det er en tøff jobb å dømme? Hender det at du får negative tilbakemeldinger?

– Jeg syns faktisk det er god stemning. På tribunene koker det jo underveis, men jeg har aldri noen vonde opplevelser. Man kan få litt kjeft, men det hører til sjeldenhetene. De fleste er positive og hyggelige, også tilskuerne, sier han.

Målet for debutanten er å etablere seg fast i Tippeligaen.
– Jeg har stabilisert meg og holder et jevnt, godt nivå, sier Isaak om seg selv som assistentdommer og forteller at kommunikasjonen med hoveddommeren og de andre i dommerteamet er viktig.

– Ofte deler man banen inn i arbeidssoner. Den som har best vinkel og nærhet, sier i fra. Vi snakker sammen, gir små tips underveis til hverandre, sier han.

Flere nyheter på Akersposten.no:

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Røa til cupfinale: – En helt utrolig følelse

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse