Hva har Røabanen og Nou Camp til felles?

KOMMER! Bastionen ankommer Røabanen onsdag til kamp klokken 18.30, cupkamp mot Svelvik. Her fra en kamp i 2015. Foto: Karl Andreas Kjelstrup, Nordre Aker Budstikke

Den lange rekken av baner Lyns herrelag har brukt som hjemmebane, utvides onsdag med Røabanen. Visste du forresten at Lyn også har spilt hjemmekamp på Barcelonas Nou Camp?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2017 kl 12:22

Akersposten
Akersposten Media

For aller første gang i historien spiller Lyns herrelag hjemmekamp på Røabanen, og det skjer fordi Bislett stadion ikke er klar for sesongen. Lyn tar i mot Svelvik i 2. kvalifiseringsrunde i cupen.

Man forbinder Lyn med baner som Ullevaal stadion, Frogner og Bislett, men i årenes løp har listen over banen de har brukt til hjemmekamper blitt ganske lang. Ifølge Lynhistorie.com har laget spilt hjemmekamper på Bislett stadion, Frogner stadion, Idrettshøyskolen, Jordal kunstgress, Kringsjå kunstgress, Nou camp, Tønsberg Gressbane, Ullevaal stadion, Valle 2, Vallhall Arena, Voldsløkka matchbane. Og onsdag kveld utvides listen altså med Røabanen.

Cupdrama midtvinters

Nou Camp, hjemmebanen til selveste Barcelona? Har Lyn arrangert fotballkamp der?

Ja, det har de faktisk. Og det betyr også at Barcelona faktisk har opplevd å spille bortekamp på sin egen bane! Dette var i Lyns tidlige gullalder på 60-tallet, med stjerner som Harald «Dutte» Berg og Ola Dybwad-Olsen i spissen. Og det var ikke snaut det de presterte heller, da de kom helt til kvartfinalen i cupvinnercupen og møtte Barcelona. Slik er møtet omtalt på Wikipedia:

"På laget som vant både serie og cup i 1968 var Harald Johan «Dutte» Berg og Ola Dybwad Olsen sentrale spillere. Et av høydepunktene i klubbens historie kom samme sesong da laget tok seg til kvartfinalen i Cupvinnercupen og gikk på et knepent tap mot Barcelona. Laget fortsatte treningene ut på nyåret for at det skulle være i form til kvartfinalen som gikk over to kamper rundt månedsskiftet januar/februar 1969. På grunn av værforholdene i Norge på denne årstiden ble begge kampene spilt i Spania. Lyn tapte den første kampen 2-3, og i den andre kampen ledet Lyn 2-0 frem til det gjensto ett kvarter. Kampen endte til slutt 2-2 og dermed var Lyn ute."

Banket Svelvik i ’66

Mange av Lyn-spillerne som var med på de dramatiske oppgjørene mot Barcelona, spilte faktisk sist gang laget møtte Svelvik i cupen. Ifølge Lynhistorie.com er det registrert ett oppgjør mellom lagene siden 1957: "Også det oppgjøret gikk i NM, den gang i juni 1966. Kampen gikk borte, og Lyn vant 5-0 etter mål av ikke ukjente Harald Berg, Knut Berg, Ola Dybwad-Olsen, Jan Berg og et selvmål,» skriver nettsiden.

Gratis buss til Røa!

Bastionen satser stort på å nå første hovedrunde i NM. Her er info Bastionen gir sine medlemmer:

"Siden hjemmekampen spilles borte fra Bislett og det ellers blir få bussturer i år, tar Bastionen regningen og setter opp gratis buss til Røa! Inngang på Røa kunstgress koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Vi gjør oppmerksom på at sesongkort ikke gjelder i cupen."

Alt klart for Lyn-Svelvik i 2. kvalrunde til NM altså, onsdag klokken 18.30 på Røabanen.

Flere nyheter på Akersposten.no:

– Vi visste det ville bli en krigekamp

Hva skal skolen ved Gressbanen hete?

Frekt tyveri på Bestum: Vips, så var sykkelen borte

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse