Hoppkjendis gjorde comeback i Kollen

Bjørn Einar Romøren har gått disse trappene før, eller tok han heisen i glansdagene? Lørdag ble uansett et slit! Foto: Christian Prestegård

Den tidligere storhopperen valgte dette antrekket da han gjorde «comeback» i Holmenkollen. Om det var ideelt antrekk for å komme fortest mulig til topps, er en annen sak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2017 kl 15:27

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Christian Prestegaard, både i arrangementsstaben og deltaker. Foto: KollenHopp v/Jørgen Jevne

HOLMENKOLLEN: 409 løpere kom seg til topps lørdag formiddag i den tredje utgaven av KollenOpp, noe som var ny rekord. Dessverre fikk ikke alle nyte den noen ganger så fantastiske utsikten fra toppen. Men antakelig var de fleste for slitne til å bry seg om det etter å ha kjempet seg opp fra bunnen av Midtstubakken til toppen av Holmenkollbakken så raskt de kunne.

Passende antrekk i en hoppbakke

Bjørn Einar Romøren, tidligere verdensrekordholder i skiflyging, nå markedssjef i hoppavdelingen i Skiforbundet, valgte det mest iøynefallende antrekket, da han gjennomførte i fullt skihopperutstyr – med støvler og ski! Han ga alt, og han kom seg til topps, noe bildene viser.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Ferdig – og i mål: Bjørn Einar Romøren.

Nå slapp han å løpe hele løypa alene, ettersom han var del av et hopplag, der den andre delen av laget var Ready-hopperen Anniken Mork, som tok seg av første del.

– Han la ut i et enormt tempo, og et viste seg at han er en tøffing. Han orket å ta seg ut. Det var veldig tøft gjort, sier Christian Prestegaard i KollenHopp, som arrangerte KollenOpp.

Prestegård løp selv ut som startnummer 1 og nådde toppen like før tåken kom sigende. 62-åringen brukte imponerende 11 minutter på oppturen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Vinneren i dameklassen, Karoline Holsen Kyte. Foto: Christian Prestegaard

Vinnerne ble forøvrig Karoline Holsen Kyte fra Førde med tiden 8.08,0 minutter i dameklassen. Blant herrene var det Erik Udø Pedersen fra Kristiansand som var raskest med tiden 7.12,9 minutter.

Trendy trening

Prestegård er strålende fornøyd med at løpet ga deltakerrekord, og han mener at trappeløp er den perfekte treningen for kondisjon, spenst og hurtighet.

– Også er det sosial trening, sier han og minner om at hver eneste mandag kveld møtes en gjeng som kallers seg Trappefolket til trening i trappene i Holmenkollbakken. Denne gruppen blir stadig større.

PS! Hvis du lurer på hvor lang tid de to hopperne tilsammen brukte fra bunnen av Midtstubakken til toppen av Holmenkollbakken, var det 12 minutter, 11 sekunder og 8 tideler.

Les også:

Et pusterom for Smestad?

«Det er ikke uvanlig å få handlevogner i leggen»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse