– Har gått mye fortere frem enn vi hadde drømt om

I en videosnutt fra Sierra Nevada kommer Heming-gutten Jarl Magnus Riiber med oppløftende nyheter til alle som venter på at han igjen skal være med i toppen i kombinert. Foto: Skjermdump fra Facebook

En optimistisk kombinertkomet gir tilhengere av norsk kombinertsport gode nyheter fra treningsopphold i høyden denne uken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2017 kl 16:47

Akersposten
Akersposten Media

SIERRA NEVADA: Kombinerttalentet som dundret inn i verdenstoppen i fjorårets sesong, med fem pallplasser og verdenscupseier på hjemmebane i Holmenkollen, Jarl Magnus Riiber (19) fra Heming, har vært gjennom en vanskelig sesong, der skader for det meste har satt ham på sidelinjen.

Plaget av vanskelig skulder

Det er skulderen som har plaget ham mest, og problemene startet allerede forrige vinter og har fortsatt å skape problemer. I slutten av januar fikk han skulderen igjen ut av ledd, og da var sesongen over. Skulderen måtte opereres.

Bare noen få renn har han fått med seg tdilig på vinteren, og da har han vist at han kan hoppe bakken ned. Langrennsformen derimot, har vært langt fra topp, og det får skulderskaden ta skylden for.

I en videosnutt på Facebook på Kombinertlandslagets side denne uken er det en optimistisk unggutt som ser frem mot neste sesong og OL i Pyeongchang, Sør-Korea.

Handler om å holde igjen

– Forberedelsen fram mot OL 2018, det går bra! sier Riiber. Han har altså gått gjennom en operasjon for å få skulderen i orden igjen.

– Med skulderoperasjonen, det har gått mye fortere frem enn det vi hadde drømt om, sier han. – Nå handler det om å holde om å holde igjen hele tiden og på en måte gjøre kloke valg.

– Satser på at jeg aldri vil slite med den igjen, sier han i videoen.

Akkurat nå er Heming-gutten i Sierra Nevada på høydeopphold, der han skal være i tre uker.

– Jeg skal ta igjen litt av det tapte etter at jeg fikk skulderen ut av ledd i Seefeld, sier han.

Se hele videoen på Facebook her

LES OGSÅ: Bevisførsel i tåkeheimen i ytre vest

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse