Gunhild og jentene trenger DIN hjelp lørdag!

Lysejordet-lærer på fjerdetrinn er hun til daglig, Gunhild Kvaalen Herregården, men også stolt lagkaptein for Røa Dynamite Girls, som lørdag går ut på Telenor Arenas gress for å forsøke å ta NM-tittelen. Foto: Fredrik Eckhoff

Skal du bare se én eneste kamp med Røa Dynamite Girls i levende live, er det nå du må kaste deg rundt! Jentene fortjener all støtte de kan få når de skal bryne seg på storesøster LSK Kvinner i cupfinalen lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 16:06

Akersposten
Akersposten Media

Hva er planene dine for lørdag ettermiddag? Sitter du ved peisen sammen med venner i hytta på Norefjell? Har du og ungene planlagt en spennende telttur i Krokskogen? Skal du endelig ta den flere ganger utsatte, obligatoriske turen innom grandtante Lotte på Løten?

Jobber du skift på Ahus og ser frem til en ny og givende helgeøkt sammen med enteroskopi-legen? Sitter du hjemme og syns synd på deg selv med 41,5 i feber og rennende snyteskaft? Har du allerede invitert gutta hjem til deg for å se Southampton-Liverpool på storskjermen i kjellerstuen på samme tidspunkt?

Se bildet større

I nattens mulm og mørke har dette banneret dukket opp på Røa... Foto: Røa Fotball

Eller er du allerede installert med høye stettglass og ser på solen glitre over asurblå bølger i St. Tropez?

Hvis ikke, har du ikke en eneste god eller vettug grunn til å droppe å ta turen til Fornebu og cupfinalen i Telenor Arena! lørdag klokken 16!

Hvorfor? Enkelt og greit fordi Røa Dynamite Girls trenger deg ringside i sitt hjørne akkurat i denne kampen, som er en viktigste og største kampen laget har spilt på flere år.

Hva er så spesielt, sier du kanskje? Hvorfor fortjener Røa-jentene ekstra oppmerksomhet akkurat nå? Jo, det skal jeg fortelle deg:

Denne kampen er spesiell på flere måter. For det første er dette Davids kamp mot Goliat, og i motsetning til for noen år siden, da Røa var Norges førende damelag, har de i denne kampen rollen som lille David. Her snakker vi om klubben som, i motsetning til motstander LSK Kvinner, ikke har en rik onkel i ryggen. Røa Fotball Elite AS, eller Røa Dynamite Girls, som vi kaller dem på folkemunne, er klubben som drives med de midlende de klarer å få inn, stort sett gjennom lokale sponsorer og (beskjedne) billettinntekter. Resten av innsatsen som sørger for at laget kan spille en viktig rolle i Toppserien og i cupen, gjøres på dugnadsinnsats fra folk som elsker klubben og laget, og av jentene selv.

Her er det snakk om ekte fotballglede og en genuin vilje til å bli bedre, vinne fotballkamper, vise idrettsglede og samhold. Her er det slett ikke plass til noen egoer som tar av mot himmelen. Alle som én, spillere, som støtteapparat, gjør sin innsats for kollektivet.

Som Andreas Kolle skriver i sin forhåndsanalyse, fikk dynamittjentene en knekk for noen år siden, etter mange sesonger helt i toppen. Flere profilerte stjernespillere, som Lene Mykjåland og Emilie Haavi, ble plukket opp av et hardtsatsende LSK, med penger i ryggen. Flere andre spillere forsvant også, økonomien så frynsete ut, og laget måtte bygges opp igjen nesten fra bunn av.

Og med en fantastisk innsats, ikke minst fra lagets utrettelige, rutinerte og engasjerte trener, Geir Nordby, har Røa Dynamite Girls næmest gjenoppstått fra asken de siste par sesongene, med tredje- og femteplass i Toppserien, og nå altså cupfinaleplass igjen.

Jeg sier som Andreas, hvis laget skulle vinne denne kampen mot favorittene LSK Kvinner, er det en av de største prestasjonene i historien til klubben som allerede har fem serie- og fem cupmesterskap under beltet. Men, akkurat som laget selv, har vi troen på at der mulig.

Så gjenstår det for deg å tenke nøye etter: Har du noen skikkelig god grunn til å droppe å støtte ditt lokale fotballag i denne ene, spennende kampen? Eller er det bare «å sæla på» og forberede seg til kamp? En dyr opplevelse er det i hvert fall ikke. Billetter kan du få tak i gratis både på Røa torg og på Røa Senter på kampdagen fra klokken 11. Du har rett og slett ingen god grunn til å holde deg unna.

Vi sees på Telenor Arena lørdag 19. november klokken 16. God kamp!

Fredrik Eckhoff
Røa-supporter og redaktør

Flere Dynamite-saker på Akersposten.no:

Derfor kan Røa ta pokalen

– Håper Røa gruser LSK

Cupfinalelåten: "Vi skal hente gullet hjem til Oslo vest"

– Jeg drømmer om å lage ungdomsklubb på Røa

Viste gode takter i oppkjøring til cupfinale

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Røa til cupfinale: – En helt utrolig følelse

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse