– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Geir Nordby, her fornøyd etter seier mot Kolbotn, er beste kandidat som landslagssjef, mener Røa-kapteinen. Foto. Jan-Erik Kristiansen

Norges damelandslag i fotball trenger nye sjef. Han er å finne på Røabanen, mener Røa-kaptein Gunhild Kvaalen Herregården.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2016 kl 13:52

Akersposten
Akersposten Media

RØA: – Jeg mener at NFF burde ringe Geir. Han er akkurat en slik person Norge trenger nå, sier Røa-kapteinen til Akersposten.

Geir Nordby har vært i trenerapparatet til Røa-damene i 20 år, og etter at Ole Bjørn Edner ga seg som hovedtrener, er det Nordby som har stått ved roret. Han har blant annet fem cupseire og like mange seriemesterskap «på samvittigheten. Fra slutten av 90-tallet og frem til nå har Røa vært fast med i toppen av norsk fotball – og det med begrensede midler.

God lagbygger

– Hva gjør Nordby egnet som landslagssjef?

– Jeg kjenner ingen som er så god lagbygger som han. Det handler om å få hver enkelt person til å prestere. Det er han veldig god på. Jeg syns han overpresterer med oss i Røa hvert år. Det er fordi han er ekstremt god til å bygge lag, sier Kvaalen Herregården. – Laget er vårt 12. spiller, og det er det Geir som får til.

Hun sier at nettopp det å skape et lag er spesielt viktig på et landslag, hvor spillerne ikke er så ofte sammen.

– På landslaget er det en gjeng veldig gode spillere, og man må få laget til å prestere.

Kontroversiell?

Mange som ikke kjenner Geir, tror han bare står og roper og skriker og kan være sur på sidelinjen, men han er så mye, mye mer enn det. Geir er opptatt av at vi skal ha det bra, også utenfor banen. Han får oss til å slippe ned skuldrene, til å utvikle oss. Han har klart å skape noe nytt flere ganger med Røa, og det kan han gjøre med landslaget også, mener hun.

Røa-kapteinen tror kanskje han ses på som en kontroversiell person, spesielt i forbundet.

– Han er jo litt kontroversiell, fordi han tør å si meningene sine. Noe av det er sikkert litt utenfor NFF-boksen, men det er akkurat det NFF trenger nå! sier hun.

– Men hva om han forsvant fra Røa?

– Nei, det ville jo ikke vært bra, men jeg mener han fortjener dette, og Norge fortjener ham. Det er mange som ikke skjønner hvor god Geir er før man er i klubben selv, sier hun.

Nordby er klar

Hovedpersonen selv svarer følgende på spørsmål fra Akersposten om han kunne tenke seg jobben som landslagssjef:

– Selvfølgelig hadde jeg sagt ja. Å bli landslagstrener er det gjeveste man kan få her i Norge. Jeg tipper veldig mange vil ha den jobben, sier Geir Nordby.

Når vi spør kommunikasjonssjef i NFF, Ynge Haavik, om Geir Nordbys navn står på blokken deres, svarer han på sms:

– Vi kommenterer ikke navn på aktuelle kandidater. Arbeidet med å vurdere aktuelle kandidater er nå i gang, og i dette arbeidet kartlegges både norske og utenlandske kandidater, jamfør budskapet fra toppfotballsjefen på pressetreffet på Gardermoen i går.

Flere saker på Akersposten.no:
De tøffeste av de tøffe rundt og på Bogstadvannet

Vurderer å bygge høyt ved alle stasjoner på t-banen

Nye Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Vil rive 8 villaer i "vernet" område

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse