Fremtidens golfspillere blomstret på Bogstad

Kristoffer Reitan skal spille Junior Ryder Cup neste uke, og helgens turnering var siste gjennomkjøring. Her sammen med lovende juniorer på Bogstad i helgen. Foto: Oslo Golfklubb

I fantastisk høstvær deltok rekordmange barn og juniorer i den tradisjonsrike turneringen Wahlstrøms Pokal på Bogstad. Arrangementet ble en stor suksess!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 10:32

Akersposten
Akersposten Media

BOGSTAD: Dette er en turnering med lange tradisjoner. Arild Wahlstrøm og hans familie var i sin tid opphavet til turneringen. Det hele startet i 1949 som en venneturnering for barn. Senere tok klubben over turneringen, og den har i dag utviklet seg til å bli en av landets mest populære juniorturneringer.

Nesten 200 deltakere stilte til start i årets utgave. Det er nesten 70 flere enn i fjor. Deltakerne var delt inn i åtte forskjellige klasser fordelt etter alder og hcp. Utslagssted og spilleform var tilpasset de ulike klassene.

Stortalent var med

Sander Andreassen (Losby) og Didrik Johnsen (Hauger) vant de eldste gutteklassene, henholdsvis A 16-19 og B 16-19. Ekstra moro var det at Oslo Golfklubbs Kristoffer Reitan benyttet turneringen til en siste gjennomkjøring før Junior Ryder Cup neste uke. Klassene Gutter 13-15 A og B, ble vunnet av henholdsvis Sander Bilkom Hagen (Vestfold) og Ulrik Hoft (Hauger).

Se bildet større

Fra v: Oscar Bach, Peter Mikalsen og Oskar Ekjord. Foto: Oslo Golfklubb

Celine Karlung (Oslo) vant eldste jenteklasse foran Josefine Hollung på lavere hcp. Synne Tandberg (Asker) vant klasse Jenter A 13-15 med 39 stablefordpoeng. Emilie Ulvøy (Oppegård) tok seieren i klasse Jenter B 13-15. Flott innsats av jentene som akkurat klarte å avslutte runden før mørkets frembrudd.
Jenter og gutter i alderen 9 til 12 år spilte i to forskjellige mixedklasser over 9 hull. I begge klassene tok Oslo Golfklubb de tre øverste plassene. Den ene klassen ble vunnet av Oscar Bach foran Oskar Ekjord og Peter Mikalsen. I den andre klassen vant Edvard Lilleås foran Christina Elgborn og Marius Furuholmen Warberg.

Se bildet større

Fra v: Marius Furuholmen Warberg, Edvard Lilleås og Christina Elgborn Foto: Oslo Golfklubb

De yngste barna spilte i egne klasser med tilpasset spilleform utarbeidet av Oslo Golfklubbs juniortrenerteam. Det ble spilt en fire hulls klasse – og for første gang i Wahlstrøms Pokals historie en etthullsklasse for de aller minste barna. De minste barna imponerte med gode golfslag, samtidig som de viste ekte idrettsglede. De har utvilsomt mange flotte golfår foran seg.

– Gledelig!

– Vi er strålende fornøyd med årets arrangement. Det er gledelig å se så mange unge golfspillere har det gøy på banen. Det er også moro å se at interessen for turneringen er stor. Vi har hatt over 400 deltakere i våre to store juniorturneringer denne sesongen – det er knallbra. Neste år ønsker vi å se enda flere. Takk til spillere, arrangørteamet, foreldre og andre involverte for en fin dag, sier Jan Wojtaszek i Oslo Golfklubb.

Oslo Golfklubb takker samtlige deltakere for flott innsats. En takk rettes til arrangørteamet som nok en gang gjorde turneringen til en stor suksess. Vi ønsker alle barn og juniorer velkommen tilbake neste år!

Av Erik Woods, Oslo Golfklubb

Flere saker om Oslo Golfklubb:

Kofstad avsluttet med sin beste runde i Rio

Stina og Jarle kliner til for Norge i EM

– De aller beste kommer til Bogstad

Flere saker på Akersposten.no:
Nye Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Vil rive 8 villaer i "vernet" område

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse