Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

KRØKES TIDLIG: Barnehagebarn i alderen fire til seks år, under kyndig veiledning, får et positivt møte med fotballen på Oslos vestkant. FOTO: Ullern Fotball

Barnehagebarn skoleres ved Ullerns mikroakademi. Nå høster vestkantklubben begeistring for satsingen på fotballinteresserte barn helt nede i fireårsalderen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2017 kl 10:35

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN Verdens beste fotballspiller i 2016, Cristiano Ronaldo, startet å spille fotball som fireåring, med pappa José på sidelinjen. Men å mestre spillet kan være krevende for de håpefulle, spesielt for de under barneskolealder.

Ullern Fotball er på sin side én av pionerene innen norsk idrett, når det gjelder å få barn i alderen fire til seks år til å bruke grovmotoriske egenskaper til å kontrollere lærkula.

Uslipte diamanter?

Ullernakademiet Mikro ble sparket i gang i 2015, og er blitt et populært tilbud i Oslo vest, som også andre norske klubber er blitt inspirert av.

- Vi trener én eller to ganger i uka i sommerhalvåret (april – oktober), og innendørs én gang ukentlig om vinteren (november-mars). Det er mange som viser interesse og har lyst til å være med, sier sportslig leder i Ullern Fotball, Magne Aarvik.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

REGELMESSIG TRENING: Koordinasjonsøvelser er en del av treningen for de minste i regi av Ullern Fotball. FOTO: Ullern Fotball

Gjennom akademiet ønsker klubben å skape et fundament hos barna, som gir idrettsglede og muligheten til å kjenne på mestringsfølelsen.

- Vi har utelukkende positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Men det er jo klart at ikke alle barn er like klare for organisert trening i den alderen. Det er noen som finner ut at det er mer hensiktsmessig at de kommer tilbake når de er eldre – uten at det nødvendigvis skyldes det sportslige opplegget, sier Aarvik.

Profesjonelle trenere

Den sportslige lederen forteller at Ullern Fotball hadde 60 barn på listene sine høsten 2016. Under ledelse av godt skolerte trenere i klubben, opplever de unge spillerne angivelig forskjellen på det å ha profesjonelle instruktører kontra ivrige, ufaglærte foreldre.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

TRENER ÅRET RUNDT: Deler av treningen ved mikroakademiet foregår innendørs, når de kjøligste vintermånedene inntar Oslo vest. FOTO: Ullern Fotball

500 kroner er hva du må ut med for at barnet skal kunne delta på én trening i uka, gjennom én måned. Utbyttet blir sagt for å gi «motiverende, utviklende og morsomme erfaringer.»

- Vi har alltid en del fysiske og motoriske treninger: Balanse, koordinasjon og hurtighet, som dessuten er nyttig om barna holder på med andre aktiviteter. Terping på teknikk og ballkontroll er også viktige momenter under treningene, sier Aarvik – og legger ikke skjul på at det er utfordringer knyttet til et akademi for barnehagebarn.

- Det er klart det er en krevende jobb for trenerne å gjennomføre aktiviteter som barna får utbytte av. Men vi snakker mye med barna om hvordan de skal bli flinkere til noe, og fokuserer hardt på å ha det gøy og øve flere ganger på ting de ikke behersker med én gang, sier den sportslige lederen.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

SPILLERUTVIKLING: Sportslig leder i Ullern Fotball, Magne Aarvik (t.v), kunne stolt se Ullern-produktet Felix Myhre (t.h) skrive under for Vålerenga tidlig i januar. FOTO: Fredrik Eckhoff

Ronaldo- og Messi-kvalitet er ikke målet

Klubben håper aktivitetene og mentaliteten ved Mikroakademiet vil ha en effekt på fotballbanen så vel som på andre arenaer senere i livet.

- Ro og orden er krevende, men den tydeligste positive tilbakemeldingen vi får fra foreldre, er at vi stiller krav til barna, slik at det ikke blir tull og surr. Vi lærer de å høre etter og fokusere på den oppgaven som blir gitt, sier Aarvik – og tror en tid ved akademiet vil være en positiv erfaring for alle.

- Jeg tror de fleste føler at barna blir godt ivaretatt hos oss, både sportslig og sosialt. Vi ønsker å være en god spillerutviklingklubb, enten det er for seniorer, ungdommer, eller mikroalder, avslutter Aarvik.

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ: : - Ullern har gjort en kjempejobb

LES OGSÅ: Felix (17) klar for Vålerenga

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse