Flere lag viser god form

Aker Topphåndball stormer videre, men en ustabil høstsesong kan hindre dem i opprykk til eliteserien i håndball. Arkivfoto

Basketsuksess, en håndballseier og en bandyseier, i tillegg til en seier i oppkjøringen for Røa-damene i fotball, kan vi notere oss denne helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2017 kl 15:26

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Aker Topphåndball møtte Fyllingen til en spennende kamp der de ledet med tre poeng til pause, men til slutt vant med sju mål, 31-24. Dette er Aker-damenes fjerde seier på rad, og de har nå seks seire og en uavgjort på syv kamper etter årsskiftet. Det var Martine Wefler som ble banens beste og toppscorer med syv mål, mens toppscorer Martine Rivas Toft satte seks baller i nettet bak Fyllingen.

Aker ligger nå to poeng bak Molde på plassen som gir spill om kvalifisering og tre poeng bak opprykksplassen.

Det blir ikke enkelt, for Molde har to kamper færre spilt, og Skrim Kongsberg mellom dem har en kamp færre spilt. Det løser seg imidlertid den 1. mars, da Skrim tar imot Molde i Kongsberg. Aker har vist veldig sterk form, og slo Follo med hele tolv mål i forrige runde. De møter bunnlaget Flint Tønsberg borte 5. mars, mens Skrim tar imot Fana som ligger på andreplass samme dag. Det er altså mye igjen å spille for.

Ullern nesten seriemester, Persbråten imponerte

Ullern har vært fullstendig overlegne i de første 14 kampene i den øverste divisjonen i basket for kvinner. Den 15. serierunde, derimot, ble Ullern 56ers overraskende slått borte av Asker, og med seier også til Ulriken Eagles, kunne det bety at vi fikk spenning i de siste seks serierundene, særlig ettersom Ullern søndag tok imot hovedutfordrer Ulriken Eagles til toppkamp.

Dagen før hadde også Ulriken Eagles slått Asker klart, og viste at de var å regne med. Det ble en tett affære med nimålsledelse til Ulriken Eagles etter andre periode, men Ullern tok igjen i tredje omgang, og de to lagene fulgte hverandre tett også til det gjensto fire minutter, da Ullern ble det beste laget.

Med nå tre poengs ledelse og fem kamper igjen, trenger Ullern bare to seire for å være sikret at de ikke kan bli forbigått av Ulriken (man får ett poeng for tap og to for seier). Ullern møter Høybråten, som ligger sist, borte på søndag, og skal deretter til Bergen og møte Bergen Elite og Gimle, også to lag som de skal greie å slå. Dermed ser det veldig lovende ut for Ullern.

Sjelden Pers-seier

Persbråtens herrer har ikke vært bortskjemt verken med stabilitet eller seire, og det var derfor ikke grunn til den aller største optimisme da de besøkte Ammerud Basket til bunnoppgjør. Persbråten kom også bakpå med fire poeng etterførste omgang, og etter 14 minutter var Ammerud i en ellevemålsledelse, men Persbråten kjempet seg tilbake, og det var uavgjort 33-33 etter to omganger.

I tredje omgang gikk igjen Ammerud tøft ut og skaffet seg en syvpoengsledelse, men igjen var Persbråten flinke i de siste seks minuttene og snudde kampen. Etter tredje omgang ledet de med to poeng. Persbråten eide fjerde omgang, og ledet på det meste med 12 poeng, men det ble til slutt en syvpeongsseier for comeback-guttene. Med to kamper igjen er det dessverre umulig for Persbråten å sikre overlevelse i BLNO, men de skal ha for å ha kjempet godt og bitt fra seg.

Ullern kan nå bandy-semi mandag

I NM-sluttspillet i bandy har vi i vest to lag med, Ullern og Ready. Ullern gjorde det skarpt i serien, med sin tredjeplass og er favoritter mot Drammen i kvartfinalen. I best av fem kamper leder de 2-1 før det fjerde oppgjøret mandag kveld. Resultatene har vært 7-6, 6-7 og 5-0 i de første tre kampene, og det har bare vært hjemmeseire. Mandag kveld er det bortekamp i Drammen.

For Ready, som var i semifinale i fjorårets sluttspill, tok eventyret slutt i kvartfinalen, med tre strake tap mot Høvik (1-2, 6-7 og 4-6)

Røa fortsatt best i byen

Røa Dynamite Girls debuterte i treningskamp mot toppseriemotstand i Norge i år da de møtte Vålerenga borte i Vallhall. Kampen var preget av to nervøse lag, og Vålerenga hadde til og med nyervervelsen Sara Nilssen Kilen i mål. Nilssen Kilen er bare 15 år gammel, og hun fikk prøve seg en god del.

Vålerenga gikk tøffest ut, og kunne ha ledet etter to minutter, men en god Kirvil Schau Odden i Røas mål pluss våkent stopperspill reddet laget. I stedet ble det Røa som tok ledelsen etter 12 minutter med et godt skudd fra Therese Sessy Åsland som så ut til å gå mot keeper, men skrudde inn mot slutten. Kanskje ikke umulig å ta, men et pent mål.

Tre minutter senere la Line Hem inn et godt skudd i boksen, og Lisa Marie Kalrseng Utland lurte sin oppasser og kom alene på mål og headet ballen ned i bakken og så opp i mål igjen. Dermed 2-0.

Kampen vippet deretter, men så ble Vålerengas Maren Hauge flott fremspilt og ureglementert felt av Nora Byom-Nilssen i det 40. minutt. Straffen var imidlertid av det svake slaget, og Kirvil Schau Odden hadde hatt tid til å skrive autograf før hun slengte seg ned og tok ballen.

Vålerenga hevet seg, og Maren Hauge slo Gunhild Herregården i duell, var alene med keeper og passet den uselvisk til Synne Sofie Chrisensen, og dermed 1-2 til pause. Vålerenga utliknet til 2-2 etter 62 minutter etter at Christensen utnyttet et svakt mottak av Kristine Leine. Dette sto seg i 10 minutter, da Sunniva Wiencke flott fant Shade Pratt ute på kanten. Hun slo flott inn i boksen til en umarkert Sessy Åsland som dyttet inn 3-2 til Røa.

Røa har mistet og fått flere spillere, og det blir interessant å se hva laget er godt for. Foran ser det veldig ryddig ut, mens det er litt vinterpreg på midtbanen og bakover. Dette var nok en kamp som ikke er voldsomt representativ for begge lag, men det er moro å se at målscorerne til Røa har begynt å finne mål så tidlig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse