ANNONSE
Annonse

Felix (17) klar for Vålerenga

Moa er blant Vålerenga-stjernene som setter pris på tilveksten i klubben. Nå er Felix Myhre klar! Foto: Fredrik Eckhoff

Ullerns midtbanejuvel, Felix Myhre (17) er klar for eliteserien og Vålerenga. Torsdag ettermiddag ble kontrakten signert.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2017 kl 19:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN/VALLE: Stortalentet fra Ullern har vært linket til en rekke klubber det siste året. Han har hospitert på treninger med Strømsgodset de siste par sesongene, samtidig som han har vært vurdert av flere store klubber i utlandet, som tyske Freiburg. I høst skrev Akersposten om at han var på en ukes treningsopphold i nederlandske Ajax.

Før jul har han trent en rekke ganger med Vålerenga, og torsdag ble det altså bekreftet: Felix Myhre er Vålerenga-spiller. Sportslig leder i Ullern IF, Magne Aarvik, forteller at Felix har trent regelmessig med Strømsgodset og mye med Vålerenga før jul, og til slutt var det Oslo-klubben som viste størst interesse.

Ronny Deila: – Ullern har gjort en kjempejobb

– Vi er veldig glade for at det ble Vålerenga, sier Aarvik til Akersposten.no, mens vi ser Felix i trening i Valhall sammen med sine nye lagkamerater, som Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Christian Grindheim og Moa Abdellaoue.

– Ganske tøft

Hovedpersonen selv er allerede i ferd med å venne seg til intensiteten på treningsfeltet i eliteserien.

– Det er ganske tøft på trening her, en del høyere nivå enn jeg er vant til fra Ullern, men jeg syns jeg klarer meg bra, sier Felix, som tror det kan bli veldig gøy å være Vålerenga-spiller, å spille på Ullevål, og senere den nye stadion på Valle Hovin, i Vålerenga-drakt.

Midtbanespilleren sier han trives best i en litt defensiv rolle på midtbanen, og han har tro på en god del spilletid.

– Det er vanskelig å si hvor mye spilletid jeg får, men jeg håper på så mye som mulig, sier Felix, som ikke er skremt av nivået.

– Hva kan du si om Ullern IF og jobben som er gjort der rundt deg?

– Jeg har masse å takke Ullern for. De har lagt alt til rette for meg, jeg har fått veldig mye god hjelp, sier spilleren, som spesielt trekker frem hjelpetrener Alexander Bendiksen, som har fulgt ham opp veldig tett, og naturligvis hovedtrener de siste årene, Ole Johan Aas.

Nå blir det hundre prosent jobb som Vålerenga-spiller, samtidig som 17-åringen skal gjøre unna videregående skole. Han går nå på idrettslinje på Persbråten, som ikke har noen andre Vålerenga-spillere. Felix vurderer å bytte til Wang, men er usikker. Skolen skal han uansett gjennomføre.

Starten på en æra for Ullern?

Magne Aarvik forteller at denne overgangen er en viktig milepæl for Ullern Idrettsforening og klubbens fotballakademi og ungdomssatsing, som startet for alvor i 2009. Felix Myhre er den første spilleren klubben har fått opp på det øverste nivået i norsk fotball, og Aarvik tror ikke han er den siste. Klubben viste sist sesong at de har en rekke unge talenter på vei opp og frem.

Sportslig leder i Ullern IF, Magne Aarvik, og Felix Myhre gratulerer hverandre med dagen.


– Vi håper å utvikle mange spillere som blir for gode for Ullern, og vi håper å utvikle flere spillere til klubber som Vålerenga, sier han til Akersposten.no. Han og kollegene i Ullern IF har ingen ambisjoner om at spillerne skal bli i klubben og gjøre Ullern til et topplag i norsk fotball.

– I overskuelig fremtid skal vi ikke gjøre laget vårt så sterkt, men vi har jo en drøm om å etablere oss i førstedivisjon. Men først tenker vi på 2. divisjon, sier han. Sist høst rykket laget ned i tredjedivisjon, i en sesong som var spesiell grunnet omlegginger i seriesystemet. Det førte til at halvparten av andredivisjonslagene rykket ned.

Hvor mye penger som følger med overgangen, vil han ikke ut med nå, men Aarvik er klar på at overgangen til Felix er med på å sikre god drift av klubben, for eksempel til nye anlegg, som nyåpnede Hullebergmyra. Dermed kommer pengene spillere i alle aldre til gode.

Aarvik forteller også at satsingen på a-laget er styrket.

– Disse pengene er en bonus og vil sikre bedre satsing fremover, sier han.

Fornøyd VIF-trener

Vålerenga-trener Ronny Deila regner med at Felix får spilletid allerede i årets første treningskamp, og han skryter av både spilleren og Ullern IF. Les mer her.

Mer om Felix Myhre:

Felix prøvespiller for europeisk storklubb

Tysk storlag finsiktet Felix

" target="_blank">– Jeg vil prestere bedre enn jeg gjorde før skaden

– Det handler om å få frem flest mulig lokale ungdommer

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse