Espen drømmer om OL-gull

Espen Kofstad, med Oslo Golfklubb på Bogstad som hjemmebane, slår ut i dag i Rio og drømmer om noe stort. Foto: NGF

Espen Kofstad (29) fra Oslo Golfklubb på Bogstad hadde en drøm om OL-gull. – Skal ha lave skuldre og kline til, sier han. Han startet da også førsterunde veldig bra, men de to første rundene ble altfor svake til å hevde seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2016 kl 10:11

Akersposten
Akersposten Media

RIO/BOGSTAD: Etter halvspilt runde torsdag lå han strålende an, med tre birdies og seks par. Med -3 var han på delt tredjeplass, kun ett slag bak lederen. På hull 10 fortsatte fremgangen med birdie, men så var det bråstopp dessverre. Dobbelbogey på hull 13 var starten på nedturen, og han mistet ytterligere tre slag på de siste fem hullene, slik at resutatet første dag ble 72 slag (+1). Det gir en delt 37. plass.
Fredag ble hans svakeste dag, med fire over par, slik at han gikk inn i helgen fem slag over par og med en plass blant de aller svakeste av de 60 i feltet.
Til tross for at han var hektet av, fikk Kofstad vist de siste to dagene at han kan spille god golf. Lørdag (1-) og søndag (-2) førte ham til en sluttscore på +2 og en 43. plass.

Gullet gikk til britiske Justin Rose (-16), svenske Henrik Stensson (-14) tok sølv, mens amerikanske Matt Kuchar tok bronsen. Dermed var det tre av det støste stjernene som stakk av med medaljene, til tross for at flere av verdenes beste sto over.

Sterkt comeback etter ryggtrøbbel

Kofstad er den spilleren som har hatt den beste utviklingen på verdensrankingen i år. Han avsluttet fjoråret på 1452. plass, mens han nå er inne blant de 300 beste på en 291. plass.

Flere år med ryggproblemer har satt Norges beste mannlige golfspiller mye på sidelinjen, men de siste månedene har han vist noe av sitt potensiale. En seier på Challengetour i sommer har bidratt sterkt til at han har steget i gradene og kvalifisert seg til OL i Rio.

OL har sine egne regler for deltakelse, blant annet at hvert land kun kan ha med noen få spillere hver. Dessuten har noen av de beste trukket seg før turneringen av ulike årsaker. Det gjør Kofstad til den 53. best rangerte spilleren blant OL-deltakerne.

Til TV2 sier han at han har liten forståelse for dem som velger å holde seg hjemme fra OL.

– Jeg syns litt synd på dem, at jeg får lov til å være her og de ikke, men det er deres valg. Jeg er bare sykt happy for å være her, sier Kofstad, som sier at han ikke har sett en mygg ennå… Og sikter naturligvis til frykten for Zika-viruset som flere har gitt som årsak til at de ikke stiller.

LES OGSÅ:

Njård og Ullern sikter mot toppen sammen

Utfordrer et gjerrig næringsliv i Bydel Ullern
"Hvor ble det av Fabian?"

Her var det tomt,gitt!

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse