Er sikker i troen på Aker-satsingen

Styreleder Sverre Thomas Amundsen i Aker Topphåndball er klar for viktig kamp mot Rælingen onsdag kveld. Han håper og tror at Oslo vest vil få øynene opp for elitelaget i håndball. Foto: Fredrik Eckhoff

– Hva som er så gøy med håndball? Det er å se på utførelsen, både i forsvar og angrep, se hvordan de bruker det trener på. Det er utrolig morsomt å være i en håndballhall, særlig hver gang vi vinner!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2017 kl 15:33

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN/LILLEAKER: Det sier Aker Topphåndballs nye styreleder av året, Sverre Thomas Amundsen. Vi møter ham til en formiddagsprat på Kaktus på Lilleaker. Amundsen overtok styreledervervet i september i år, men har vært med på håndballen i Ullern i mange år.

Aker Topphåndballs kvinnelag, som spiller på nest øverste nivå, ble til ved et pennestrøk på forsommeren i fjor. Da ble den historiske avtalen mellom Njård og Ullern IF inngått.

Fjorårets sesong endte laget midt på treet, med en sjetteplass av 12 lag. Før årets sesong ble omtrent halve laget byttet ut, blant annet fordi noen spillere forsvant til eliteserielag.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Aker Topphåndball etter forrige hjemmeseier. Foto: Sverre Thomas Amundsen

Dermed var det duket for en ny sesong hvor laget måtte bygges omtrent fra grunnen av. Etter 10 serierunder, altså halvspilt serie, ligger Aker TH på nøyaktig samme plass, altså sjette.

Nesten en økonomisk umulighet

Styreleder Amundsen forteller rett ut at det er tøft å drive en klubb som ønsker å være i toppen av norsk håndball.

– Da vi startet opp i fjor, var det så mye å gjøre. Det tar tid å komme i gang, og det tar tid å bygge klubben. Jeg syns vi har kommet fantastisk langt på halvannet år, sier han.

– Men hvor tøft er det? For eksempel økonomisk?

– Økonomisk er det nesten umulig! sier han bestemt og forteller at årets budsjett ligger på rundt halvannen million.

– Vi har strammet inn og snur på hvert eneste kronestykke, hver eneste hundrelapp, sier Amundsen, som mener at spillere på det nest øverste nivået er klar over at det ikke er noen økonomisk gullgruve å spille håndball.

– Det fleste vet at bare det å kunne drive hobbyen sin på dette nivået, det er et privilegium, sier Amundsen. – Men det er jo kjempebra om vi i Aker skulle klare å produsere en spiller som blir så bra at hun får kontrakt med Györ, for all del.

Han snakker da om den ungarske klubben som har vunnet omtrent alt som er av Champions League-titler de siste årene – og har hatt en rekke norske håndballstjerner i sine rekker.

Satser på spillerutvikling – og engasjement

Dagens Aker TH består av spillere fra mange steder i landet, og bare et fåtall har lokal bakgrunn. Amundsen ser for seg at dette kommer til å endres gradvis.

– Vi har et mål om at halvparten av spillerne våre skal komme fra lokalområdet innen 2020. Derfor må vi pleie Ullern og Njård, de yngre spillere og avdelingene. Det er der grunnstammen vår skal være. Det er moderklubbene våre, sier han.

Og nettopp nedover i de aldersbestemte klassene ligger nøkkelen til suksess også på publikumssiden. I startfasen har Aker TH slitt litt med å få opp den store entusiasmen rundt kampene sine, men Amundsen har tro på at det ligger et stort potensiale her.

– Vi ønsker jo at de to klubbene skal være stolte av Aker, sier Amundsen, som forteller at de nå legger en plan for å integrere Akers spillere bedre med Njård og Ullern. Blant annet skal flere spillere stille på treninger nedover i årsklassene og hjelpe til, lære bort og inspirere. På den måten vil de bidra til å skape blest om sitt eget lag.

– Spillerne har selv tatt initiativ til å være med mer. Det er full støtte fra spillerne, og det er veldig hyggelig. Vi har så utrolig mange flotte spillere. Vi i styret er stolte av laget vårt! sier han. – Vi er opptatt av at det skal være en samhandling mellom Aker, Njård og Ullern. Det må vi ledere også jobbe for.

Målet er naturligvis å få flere til å stille på tribunen i Njårdhallen når Aker spiller sine viktige hjemmekamper.

– Det gjelder å få publikum til hallen, å få støtten fra publikum. Det er et must for å vinne håndballkamper. Det er mye morsommere med full hall! sier han.

Har troen

Håndballentusiasten Amundsen har stor tro på at prosjektet Aker Topphåndball skal lykkes. Med å lykkes mener han at laget skal opp på øverste nivå og spise kirsebær med det store innen et par år.

– Se på tabellen i dag. Det er muligheter, men da må vi jo vinne alle de siste kampene. Vi har kapasitet til å vinne dem, sier han og tenker på muligheten for å havne på tredjeplass, som gir kvalifiseringsmulighet for opprykk.

– Men jeg vil ikke bli veldig lei meg om vi ikke kommer dit i år. Vi har en ny sjanse neste sesong, sier styrelederen. – Men jentene, de fortjener å få spille kvalifisering til eliteserien!

Med 10 serierunder igjen er det fire poeng opp til laget som ligger på kvalifiseringsplassen.

Klar for VM

Håndball er livet, mener Sverre Thomas Amundsen. Så ivrig er han, at han jevnlig er på plass når Norge spiller mesterskap.

– Ja, jeg reiser rundt og ser Norge spille. Til nå har jeg vært på to VM og to EM for damer – og to VM og ett EM for herrer, sier han. Akkurat nå har han mest lyst til å følge Norges kjæledegger, håndballdamene, på nært hold i VM i Tyskland, men han er ikke helt sikker på om han skal nedover denne gangen.

– Hva er det med håndball?

– Det er å se på utførelsen, både i forsvar og angrep, se hvordan de bruker det trener på. Det er utrolig morsomt å være i en håndballhall, særlig hver gang vi vinner!

PS! Neste hjemmekamp for Aker TH er onsdag 6. desember klokken 19. Kampen er mot Rælingen, som er nettopp det laget som er på kvalifiseringsplassen Aker sikler på. Møt opp og støtt laget!

LES OGSÅ: Storseier gir Aker-håp

Kortreist skileik for alle på Bogstad

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse