Enkel vinneroppskrift har gjort Ullern til en seiersmaskin

SOLID FORM: Rasmus Sørensen Løvseth ble matchvinner for Ullern mot Ørn Horten på Lystlunden forrige helg. Lørdag venter et annet formlag på CC Vest Arena, når Kvik Halden gjester Oslo vest. FOTO: Ullern Fotball

Hovedtrener Ole Johan Aas’ gutter sto med nedrykksgjørme over knærne. Så ble motgang brukt som motivasjon – og vips var hvittrøyene ett av 3.divisjons sterkeste lag!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2017 kl 17:48

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: - Jeg slapper fortsatt ikke av, selv om jeg sover bedre om nettene med tanke på topp 10. Kunsten for vår del har vært å ta hver kamp for seg. Planlegge, gjennomføre, evaluere. Så enkelt og konkret som mulig. Deretter ny match. Samme prosess. Forstå alvoret, men samtidig ikke å fokusere på det, forklarer Ole Johan Aas.

Den ambisiøse Ullern-treneren ser i hvert fall ut til å ha landet trygt på CC Vest Arena, etter forrige helgs heroiske 1-0-seier over Ørn Horten i vestfoldingenes normalt seiersvante lekegrind.

Triumfen gjorde at oslolaget tok ytterligere skritt vekk fra spill i divisjonen under neste sesong.

- Det var en veldig imponerende laginnsats som gjorde at vi var det første laget siden Kvik Halden i serieåpningen til å slå Ørn Horten på Lystlunden. Vi klarte å sitte igjen med seieren etter 90 minutter, og det kom fortrinnsvis via beinhardt arbeid, og en fantastisk lagmoral, sier Aas – og påminner at selv eliteserielagene Sandefjord (tapte) og Vålerenga (vant etter ekstraomganger) har slitt i årets NM-kamper på gresset i Vestfold.
¨

Motgang er blitt til medgang

I skrivende stund er Ullern midt på tabellen i sin tredjedivisjonsavdeling. 17 av 26 kamper er spilt, og fire poeng skiller nå hovedtrener Ole Johans gutter fra direkte nedrykk.

- Alle kan være gode i medgang, men i motgang må man vise hva man er bygd av, og være villig til å sette frem kassa og løpe enda noen flere meter for å få ting til å snu, sier Aas.

Han passer på i den sammenheng for å gi klubbens ferske fjes også noe av æren for snuoperasjonen.

- Vi spritet opp gruppa med noen nye gutter som tilførte masse energi, og vips begynte ballen å rulle vår vei. Men slapper vi av nå, ruller den fort motsatt vei igjen. Derfor skal vi ikke slappe av, men vi kan slippe ned skuldrene litt, og det tror jeg er en fin ting. Vi skal jobbe beinhardt hver dag for å bli bedre, for det kan og skal vi virkelig bli, sier han.

- Er det bittert å ha våknet til livs langt ute i sesongen?

- Jeg gråter ikke over at vi våknet sent til livs, men ser heller positivt på at ting har snudd, og er fortsatt voldsomt på jakt etter knapper å trykke på som gjør at vi blir enda bedre utover høsten.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

HAR FUNNET VINNERFORMELEN: Ullerns assistenttrener Alexander Bendiksen (i blått) og hovedtrener Ole Johan Aas (i hvitt) har omsider fått det til å svinge av vestkantlaget denne sesongen. FOTO: Ullern Fotball

- Ny kamp mot Kvik Halden lørdag. Hva er de beste grunnene til å komme og se Ullern?

- Vi er et ungt lag med mange lokale spillere som ønsker å spille fin fotball. Det i seg selv håper og tror jeg er veldig severdig. Det kommer til å bli en fartsfylt kamp mellom to av avdelingens formlag. Kvik har vunnet åtte av sine siste ti, vi har vunnet fem av våre siste syv. Jeg tror på en tett og jevn match som vil avgjøres av marginer. Så skal vi gjøre alt vi kan for at de nevnte marginene tipper vår vei, avslutter en glad og optimistisk Ullern-trener.

Kampstart Ullern-Kvik Halden er lørdag kl.14 på CC Vest Arena.

Her kan du se hvor Ullern ligger på tabellen! (Ekstern lenke)

LES OGSÅ: Offensiv hovedtrener: - Flere spillere gjør det verdt å ta turen til Ullernbanen!

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse