– En dag så blir det meg!

VIRKELIG DRØM: For 12-årige Charlotte Harlem var det en opplevelse, og veldig slitsomt, å få trene med selveste Nina Løseth!

– Bra. Kjempebra! heier slalåmstjernen Nina Løseth når Charlotte Harlem (12) prøver å vippe henne ut av posisjon på treningsmatten. Unge Njård-alpinister fikk en drøm oppfylt da nesten hele alpinlandslaget tok en treningsøkt med dem i Njårdhallen fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.05.2016 kl 17:40

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

TØFT: Noah Bordewick Michaelsen (12) fikk en økt med slalåmspesialist Sebastian Foss Solevåg.

Se bildet større

I BALANSE: Charlotte sto i mot så godt hun kunne da Nina plaget henne i denne posisjonen.

Se bildet større

FEKTING med Fredrik Backer sto på programmet til slutt for Nina Løseth, Aleksander Aamodt Kilde og de andre. Et stykke unna vinter og snø, som de er mest vant til.

MAKRELLBEKKEN: – Opp i push up. Ikke heng med magen. Strekk ut armen fram og beinet bak!

Se bildet større

KUL ØKT! Etter endt trening er humøret på topp både hos landslagsstjerner som Sebastian Foss Solevåg (bak til venstre), Leif Kristian Haugen (nr to fra venstre), Nina Løseth (oransje t-skjorte, stående) og Aleksander Aamodt Kilde (to plasser til høyre for Løseth). For Njård-alpinistene var dette ukens sikkert årets beste fysisk-økt! Foto: Fredrik Eckhoff

Klare instruksjoner fra fysisk trener for herrene, Lars Mæland. Sammen med kollega, fysisk trener for damene, Daniel Stensen Tangen, har han tatt med seg fantastiske alpinister som Aleksander Aamot Kilde, Nina Løseth, Leif Kristian Haugen, Lotte Smiseth Sejersted og Sebastian Foss Solevåg og flere til fra landslaget, til Njårdhallen for å gjøre to ting denne fredagen: Gjennomføre en barmarksøkt med Njårds unge alpinister og deretter ha en fekteøkt med Njård-fekteren Fredrik Backer.

På hver sin matte legger de seg ned i gymsalen, og de unge Njård-alpinistene er fokusert. Dette er en økt utenom det vanlige. Bare det at det er landslagstrener Mæland som tar ordet er nok til å lytte, lære og utføre etter aller beste evne. Når halve salen er fylt med flere av forbildene deres, er det nesten en uvirkelig opplevelse.

– Har gledet seg!

– De har gledet seg skikkelig. Alle har fått fri fra skolen, unntatt én som har eksamen i dag, sier leder for Njård alpin, Kasper Sjøstrand. Etter oppvarmingen er det tid for å teame opp, to og to, og Lars Mæland sier at det bare er å finne seg en landslagsalpinist. Njård-gjengen sprer seg rundt og tenker nok at de skal få litt å bryne seg på nå.

Se bildet større

HARDT: Han var ikke lett å rikke for Jakob Øverli (17), utforstjernen Aleksander Aamodt Kilde! Men han gjorde et solid forsøk.

17-åringen Jakob Øverli plukker seg ut mannen som er verdenskjent som den som scorer høyest på de fleste fysiske tester, i hvert på det norske laget, årets store komet i verdenscupen, Aleksander Aamodt Kilde. De skal blant annet ligge ligge på matten, med stiv kropp og med kun albuene og tærne i gulvet, mens den andre skal forsøke å dytte dem ut av posisjon. Det er tøft nok i en lang stund å ligge i den stillingen, om man ikke også har Aamodt Kilde over og ved siden av seg, dyttende og pesende.

Jakob gir alt han har, svetten renner, og innsatsen er upåklagelig. Utfor- og super-G-stjernen som vant sitt første verdenscuprenn i vinter, virker godt fornøyd med sin treningspartner, og må virkelig jobbe for å holde seg når Jakob setter i gang å dytte.

– Det var utrolig tøft. Da vi skulle "fighte", var det veldig vanskelig! smiler en ganske sliten Jakob etter økten. Han forteller at han har tenkt på denne treningsøkten hele uken og gledet seg enormt.

– Du tenker ikke så mye på det når du ser disse på TV, at de er så sterke, smiler han.

Bortenfor har Charlotte Harlem fått en liten drøm til å oppfylle seg, hun har nemlig fått Nina Løseth som treningspartner, og hun gir alt for å yte motstand i "fighten".

– Bra. Kjempebra! sier Nina Løseth, med et smil, riktignok med godt sammenbitte tenner. Charlotte klarer til slutt å vippe henne ut av posisjonen på matten og smiler bredt.

– Det var veldig spennende – og ekstremt vondt! sier Charlotte etter at treningen er unnagjort. Huns syns det er utrolig inspirerende å få lov til å trene denne økten sammen de beste av de beste. Nina Løseth er naturligvis et stort forbilde for 12-åringen.

– Jeg tenker at en dag så blir det meg! smiler Charlotte.

Nina Løseth, som har vært gjennom sin beste sesong, der hun virkelig etablerte seg helt i toppen både i slalåm og storslalåm, var også i godt humør etter treningen.

– Heldige

– Vi er utrolig heldige som har fått til dette. Det var Fredrik som ordnet det, sier Kasper Sjøstrand. Fredrik Backer er Njårds gode fekter, som inviterte alpinlandslaget til en annerledes treningsøkt, nemlig med kårde. I samme slengen fikk han bakt inn i avtalen at de skulle gjennomføre en fysisk økt med alpingjengen.

– Jeg har sjelden sett dem ha så bra fokus og innsats, sier han. – Dette er en skikkelig vitamininnsprøytning for oss.

– Viktig å inspirere

– Det er viktig for oss å være ute og inspirere. Det er akkurat nå i mai vi kan gjøre sånt. Nå begynner barmarkstreningen skikkelig, sier trener Lars Mæland. – Nå i mai har vi gjort litt andre ting også, som at vi skal fekte her i dag. Det er viktig å utfordre dem der de ikke er på hjemmebane.

Se bildet større

TRENTE: Fysisk trener for herrene på alpinlandslaget Lars Mæland styrte treningen, foran lydhøre landslags- og Njård-alpinister.

Slalåmstjernen Nina Løseth har bare godord å si om morgenøkten på Njård.

– Det er veldig hyggelig å gjøre sånt som dette. Jeg vet jo hvor gøy jeg syntes sånn var da jeg selv var i den alderen. Det er dette jeg føler er en del av vår jobb, å gi inspirasjon, sier Løseth til Akersposten.no, før landslagsgjengen gir seg i kast med runde to, nemlig kårdefekting.

– Har gjort det én gang før, sier Løseth. – Det er slitsomt!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Ung kvartett vant Mærradalen Opp
Njård og Ullern mot toppen – sammen

Røa-Kristine rå i lufta, rask og eksplosiv – kan få talentpris

Han bygger "nye" Lilleaker

– Jeg håper ikke livsgrunnlaget blir tatt fra meg

Mørke skyer over Ullern – men sjefen er optimist

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse