– Du har framtiden foran deg, gutt. Stå på!

Den «avdanka» alpinisten Kjetil André Aamodt gir ryggskadd Njård-komet en oppmuntrende hilsen

Med brudd i ryggen endte verdenscupdrømmen til Njårds Alexander Sannes Thorsen fra Skøyen i et mareritt i Kvitfjell lørdag. Nå får han en oppløftende hilsen fra en som kjenner Kvitfjell godt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2017 kl 09:33

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN/SKØYEN: – Jeg er en tidligere, avdanka alpinist...

Slik begynner Kjetil André Aamodt sin hilsen til Njård-alpinisten Alexander Sannes Thorsen gjennom Akersposten.no. Som mange andre, fikk den tidligere toppalpinisten se 21-åringens skrekkfall i Kvitfjell sist lørdag, som resulterte i brudd i ryggen og en lang pause fra skibakkene.

LES OGSÅ: Alexander til sykehus etter stygt fall

Alexander skulle i disse dager reist til junior-VM i Sverige, der han skulle vært blant favorittene i utfor og super-G. I stedet må han nå starte opptreningen etter ryggskaden og heller tenke lenger frem.

Legende

Kjetil André Aamodt, som blant annet er ekspertkommentator i alpint i NRK, er tidenes beste mesterskapsalpinist. Han har hele 20 mesterskapsmedaljer (VM- og OL-medaljer), derav fire OL-gull og fem VM-gull og er en av kun fem mannlige alpinister med verdenscupseire i alle fem disipliner. I nettopp Kvitfjell tok han sølv i utfor i OL i 1994. Det er omtrent 10 år siden han la konkurranseskiene på hylla.

– Det er isete, det er glatt, det er en blindport, det er ikke lett! sier Aamodt om Wintherhogget, nettopp der Alexander gikk overende i stor fart lørdag. Dagen før hadde han debutert i verdenscupen med en 31. plass, bare fem hundredeler fra verdenscuppoeng.

Oppe av sengen

Mandag denne uken var flere av Njårds alpinister på besøk hos Alexander på sykehuset, og der møtte de mange av landslagsalpinistene, som Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde, som var der i samme ærend.

Se bildet større

Alexander Sannes Thorsen – før fallet. Foto: Privat

Akersposten har fått denne meldingen fra sportslig ansvarlig i Njård Alpin, Kasper Sjøstrand onsdag etter at vi spurte hvordan det står til med Alexander nå: "Etter forutsetnigene bra. Har prøvd seg litt på å gå i trapper i dag. Drar hjem fra sykehuset i dag eller i morgen. Han er ved godt mot og fast bestemt på å komme seg tilbake. Cirka seks måneder, så skal han være helt fin igjen."

Det var tross alt ikke så dårlige nyheter. Så får vi håpe at hilsenen fra den gamle mester gir litt ekstra inspirasjon når han nå går inn i opptreningsperioden.

LES OGSÅ: Alexander til sykehus etter stygt fall
– Alex er en rå alpinist

Privat bom førte til kaos under regnværet

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse