Bastionen-yndling: - Røa kan pakke vekk rakettene og spare dem til nyttårsaften

KLAR FOR NM-KVALIK: Midtstopper Benjamin Nessjø Nyheim (t.v) snakker varmt om Lyn-fansen før møtet med Røa. FOTO: Lars Opstad / Kladd.no og Karl Andreas Kjelstrup Nab.no.

Den populære Lyn-spilleren Benjamin Nessjø Nyheim (25) hyller følgesvennene i Bastionen, og lover et skjerpet mannskap i slaget om Oslos vestkant.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2017 kl 13:13

Akersposten
Akersposten Media

RØA: - De eneste rakettene de får se er skuddene til Fadel Karbon (24), sier en selvsikker Nyheim før den kommende 1. kvalifiseringsrunden i NM – og sikter til klubbens høyreiste og målfarlige angriper.

Det var i et intervju med Akersposten.no forrige uke at Røa-treneren Torstein Brandseth (30) - proklamerte med et smil - at det blir rakettshow på Røa-banen, om det ender med cupavansement på bekostning av den gamle storheten onsdag kveld.

Stopperbautaen Nyheim er på sin side blitt en kultfigur blant Lyn-supporterne, etter en rekke solide prestasjoner siden debuten mot Skeid i 2015.

Den 194 cm høye Bastionen-yndlingen forteller stemningen i laget er «meget god for tiden», og advarer underdogen som til daglig spiller i divisjonen under.

- Jeg tror det skal bli tøft for Røa å møte en spillesugen gjeng som er ekstremt sultne på å ta seg videre i cupen. Vi er imidlertid fullt klar over at Røa kan skape trøbbel for oss om vi ikke er 100 prosent skjerpet. Vi har sett større cupbomber før. Når det er sagt, er jeg sikker på at vi skal være det på nivået vi bør være, og dermed ta oss videre, sier Nyheim.

Gammel kjenning på trenerbenken

Foran denne sesongen var Lyn på trenerjakt, etter at fjorårets suksess-læremestere valgte å takke for seg. Løsningen fant klubben i Drammen og Strømsgodset. Tidligere Lyn-spiller, Thomas A. Ødegaard, takket nemlig ja til den ambisiøse jobben som sjefstrener for hovedstadslaget.

- Han har kommet inn med tydelighet, profesjonalitet og humør. Den erfaringa han har med seg fra Strømsgodset kan være gull verdt for Lyn i den posisjonen klubben har i dag, der vi skal bygge klubben opp igjen til Eliteserien, stein for stein. Det skal bli vanskelig å spille mot oss i år, og jeg tror vi bare vil bli bedre og bedre etter hvert som den nye formasjonen og relasjonene sitter, sier midtstopper Nyheim.

Hyller Bastionen

Sistnevntes popularitet blant supporterne er det i hvert fall lett å forstå, når trønderen blir bedt om å forklare Bastionens betydning for laget – og hvordan det er å spille foran trofaste fans.

- Det er helt fantastisk. For meg som før kun har spilt i klubber der tilskuerne stort sett har vært foreldre eller kompiser, er dette en helt annen verden. De gjør at man legger ned flere meter, trykker til litt ekstra i duellene og blør litt mer for drakta. Bastionen fortjener all mulig hyllest. De er en stor del av Lyns identitet, sier Benjamin.

Nøktern hærfører

Røa-kaptein Niklas Juliussen (23) forteller han og lagkompisene ser på kampen mot storebror Lyn som en morsom test før seriestart, og at underdog-stempelet blir brukt som den store motivasjonen.

En eventuell triumf vil være en cupbombe, skal vi tro hjemmelagets sentrale midtbanespiller.

- Om vi får alt av marginer med oss, slår vi dem i én av ti kamper, eller én av 15 ... Vel, la oss si én av 20. Jeg tror ikke du får bedre odds enn det, sier en ydmyk Røa-hærfører.

Juliussen opplyser at flere av de unge medspillerne ikke har noen erfaringer fra den norske cupen, og heller ikke har noe forhold til fotballstorebroren i Oslo vest.

- Men vi litt eldre spillerne husker jo Lyn som et storlag. Vi graver oss derimot på ingen måte ned om vi skulle tape kampen. Vi har bygd et nytt lag, og har litt andre forutsetninger enn Lyn. Målet er ikke Ullevaal i år, det tar vi neste sesong, sier Niklas med et smil.

Senest i fjor var han Røas spillende trener på dugnad. Denne sesongen er den tidligere Sarpsborg-spilleren fysioterapeut for klubben, ved siden av jobben som gjøres på banen.

Røa-kapteinen legger ikke skjul på at han ser frem til å spille foran en skokk med Lyn-supportere.

- Vi hadde vel maks tre tilskuere i fjor, så det blir nytt for oss. Det er gøy med folk på plass, vi spiller jo kamp for å vise hva vi har trent på, avslutter kaptein Juliussen.

Kampstart er onsdag 29. mars kl. 19.00 på Røabanen.

LES OGSÅ: Lyn-fan før slaget om Oslo vest: - Cupen er for bønder!

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i håndball-Europa - karrièreslutt neste?

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse