ANNONSE
Annonse

– Alt kan skje i en cupkamp!

Stabæk Fotball-leder Jon Tunold (t.v) og Ullern-trener Ole Johan Aas klarer ikke å få frem noen hatstemning, men de har stor tro på en underholdende fotballkamp på Ullern CC Vest Arena onsdag klokken 18. Kommer du? Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi skal jo vinne denne kampen, men alt kan skje i en cupkamp, sier Stabæk-lederen, som gleder seg til cupfest på Ullern CC Vest Arena onsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2018 kl 10:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: – Ullern er en klubb vi har et ganske sterkt forhold til. Vi er flere av oss i Stabæk som har barn i klubben, og Gaute Larsen var jo trener her tidligere, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold.

Larsen var i flere år hovedtrener i Stabæk, før han forsvant til andre klubber. Nå er han tilbake i Stabæk, som trener for andrelaget i divisjon.

– Dessuten er jo Ullern en av de nærmeste klubbene til Stabæk. Vi tenkte på å ta banen bort til kampen onsdag, smiler Tunold, som vi møter til en liten før cupfesten-prat på Ullernbanen, sammen med Ullern-trener Ole Johan Aas.

Saken fortsetter under gallupen.

Gallup

Kan Ullern slå ut Stabæk i cupen?

Vis resultat

– Profesjonelt drevet

Tunold, som selv har barn som spiller i Ullern, skryter av klubben som laget hans skal møte i cupkampen onsdag.

Les mer om Ullern-trenerens tanker før kampen her.

– Ullern er nå en av de mest profesjonelt drevne breddeklubbene i Oslo. De har godt utdannede trenere og en tydelig måte å spille fotball på, slik vi også har i Stabæk, sier han. – Det er viktig at klubben har en klar filosofi og at førstelaget ikke blir en klubb i klubben. Hovedfokuset må alltid være og tenke langsiktig og utvikle gode spillere.

Når Ullern nå går i gang med sin sesong i tredjedivisjon – og første runde i cupen, denne uken, er en betydelig del av laget egenutviklede spillere, gutter som har spilt på Ullerns fotballakademi og har en tilhørighet til klubben og nærområdet.

For Stabæk, som i fjor ble nummer ni i Eliteserien, er det også viktig å dyrke frem spillere fra egne rekker.

– Vi har nærmere 60 prosent egenutviklede spillere på laget, forteller Tunold.

18-åring scoret

– Det er utrolig kult at Stabæk og trener Toni Ordinas tør å gi egne, unge spillere sjansen. Jeg så kampen deres mot Tromsø søndag, og da spilte Ola Brynhildsen der fremme sammen med Boli og Ohi – og scoret, sier Ullern-trener Aas.

Brynhildsen fyller om noen dager 19 år.

– Det er så viktig å gi unge, norske spillere sjansen på det nivået, sier Aas, og Stabæk-leder Tunold nikker.

– Vi bruker mye egne spillere, og vi vet at vi er nødt til å gi dem sjansen over litt tid. Det tar tid å bygge dem opp, sier Tunold og påpeker at flere av de unge spillerne i Stabæk har en fortid i Oslo vest. Morten Thorsby er et godt eksempel på en spiller som vokste opp i Heming, byttet til Stabæk og utviklet seg videre der i et par år, før han tok steget videre ut i Europa og Heerenveen, der han nå gjør sine saker bra.

Tunold og Aas ser ikke bort i fra at det kan bli et tettere samarbeid mellom de to naboklubbene Ullern og Stabæk fremover.

– Stabæk skal vinne

Hva så med kampen som skal spilles klokken 18 på Ullern CC Vest Arena onsdag?

– Vi skal jo vinne denne kampen, men alt kan skje i en cupkamp, sier Tunold, som understreker at NM er viktig for eliteserielagene.

– Man tar det like alvorlig som enhver annen kamp. Økonomisk sett er det også viktig å gjøre det bra, sier han og minner om at Stabæk vant cupen for 20 år siden og serien for 10 år siden.

– Da er det kanskje tid for å vinne cupen igjen, smiler han.

– Det skal jo være ganske stor forskjell på lagene. Vi har et andrelag i divisjonen over Ullern, påpeker han. – Så alle våre 30 spillere skal være gode nok til å få plass på Ullern…

Men han sier også at cupkamper kan bli spennende, særlig hvis det står 0-0 en stund, og motstanderne får kontret inn et mål, sier han. – Det hender kampene avgjøres helt på slutten.

– Tydelig spillestil

Ullern-treneren er opptatt av at laget hans skal klare å gjennomføre planen.

– Vi skal vise at vi har en tydelig spillestil, at vi ønsker å spille ball. Så får vi se hvordan vi får til det mot Stabæk, sier Ole Johan Aas, som har tro på at Ullern skal kunne bite godt fra seg.

Les mer om Ullern-trenerens tanker før kampen her.

Stabæk-leder Tunold har tro på at mange Stabæk-fans vil møte på Ullernbanen onsdag, og Aas oppfordrer Ullern-folket til å gå mann av huse og bidra til å skape cupfest. Det skjer altså på Ullern CC Vest Arena onsdag 18. april klokken 18.

LES OGSÅ: Ullern klare for drømmemotstander i cupen

Stabæk vil erobre Oslo vest

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse