Alle gode ting er 7!

Fekting, tennis og håndball er de tre første idrettene ut når Njård på lørdagene i hele vintersesongen inviterer barn i 1. til 4. klasse til å prøve ut hele syv idretter. Daglig leder Marianne Holen og sportslig leder -– og trener – i turnavdelingen, Jan Schroé, gleder seg! Foto: Fredrik Eckhoff

Har barnet havnet på riktig hylle? Nå gir Njård barn fra 1. til 4. klasse mulighet til å teste ut en rekke idretter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2017 kl 13:01

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN: – Det er viktig at alle barn ikke dyttes inn i én idrett med én gang, sier daglig leder i Njård, Marianne Holen.

Nå har alle avdelingene i Njård gått sammen om å tilby 7-idrett på lørdager hele vintersesongen igjennom. Det starter med fekting og fortsetter med tennis, håndball, skileik (alpint og langrenn) og turn, før det rundes av med rytmisk gymnastikk (RG) utpå vårparten.

Hun forteller at dette blir en slags oppdragert utgave av allidrett, som de fleste er kjent med. Det er to store forskjeller mellom 7-idrett og tradisjonell allidrett. Den ene er at dette tilbudet går helt opp til fjerdeklasse.

– Vanlig allidrett er gjerne veldig foreldrebasert, men her er det våre trenere som styrer alt. Det blir maks 15 barn på hver gruppe, og to trenere, sier Holen. – Vi er veldig opptatt av at det blir gode trenere, som er voksne nok til å se barna. Det blir to trenere på hver av de to gruppene.

Godt samarbeid på tvers

– Vi ser at hver avdeling lever sitt eget liv. Men kan vi ikke gjøre noe sammen, få til aktiviteter på tvers? Det har vi snakket om en stund, sier Holen.

Derfor er det nå i de ulike avdelingene stor interesse for å sette i gang 7-idrett, og sportslig leder i turn, Jan Schroé, forteller at de i det siste har snakket mye på tvers av avdelingene om å få det til.

– Men turn, Jan, er det ikke vanskelig å komme inn på turn i Njård?

– Jo, vi er vel de eneste som har lang venteliste, men for vår del er det viktig å være med på hele Njårds opplegg. Ellers ville det virket som om Njård ikke har turn. Det er viktig å være med på fellesskapet, sier han.

Både han og Holen er opptatt av at det kan hende barn som har drevet – eller driver – med én idrett, kan «oppdage» en ny idrett de liker – og har anlegg for.

– Ja, det kan jo trenerne oppdager talenter som elsker turn, sier Schroé. – Eller trenerne i en av de andre idrettene.

Først til mølla

Det er altså to grupper som skal i gang, og det starter opp uken etter høstferien (uke 41). 1. og 2.klassinger trener klokken 10, og 3. og 4.klassinger klokken 11.15. Det skal være maks 30 deltakere, 15 pr gruppe, og allerede er det mer enn 10 påmeldte tilsammen. Så er dette av interesse, er det bare å kaste seg på Njårds nettsider.

Deltakerne må være medlem av Njård for å delta (300 kroner for barn), og treningen, som varer til uken før påske, koster 2000 kroner.

Her finner du mer informasjon.

LES OGSÅ:
Politiet la seg flate for ungdommen: – Beklager

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse