– Alex er en rå alpinist

Alexander Thorsen. Foto: Privat

– Såvidt jeg vet har ingen Njård-kjører vært så nær verdenscuppoeng, sier sportslig ansvarlig i Njård Alpin, Kasper Sjøstrand, etter at 21-åringen fra Njård, Alexander Thorsen, debuterte i verdenscupen i alpint fredag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2017 kl 17:40

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Alexander Thorsen kjørte ned som om han aldri skulle gjort annet enn å kjøre verdenscup – fredag debuterte han på Kvitfjell! Dette bildet er fra et renn i fjor. Foto: Privat

SKØYEN/MAKRELLBEKKEN/KVITFJELL: Det skjedde i utfor i Kvitfjell, der Kjetil Jansrud ble nummer tre, som beste nordmann. Alexander Thorsen, vokst opp på Skøyen, var nok minst like fornøyd med sin 31. plass – bare fem hundredeler fra poeng!

Det er gode resultater i Europacup og god innsats på trening i Kvitfjell den siste uken, som ifølge Sjøstrand har gitt ham muligheten til å prøve seg blant de beste. Han er allerede tatt ut til å representere Norge i junior-VM i vinter. Ikke uventet, ettersom han er rangert rundt en femteplass blant verdens beste juniorer i Super-G.

– Utrolig spennende

– Veldig gøy, utrolig spennende, sier 21-åringen selv om løpet sitt fredag i Kvitfjell, når Akersposten tar en prat med ham.

Alexander forteller at han hadde et mål om topp 30 i debuten.

– Men det var kanskje mer et ønske eller håp, sier han. Men langt unna ble det ikke, altså bare fem hundredeler.

– Jeg startet litt ruskete og ble dratt litt ned i en sving. På noen hopp kom jeg litt bakpå. Men jeg traff godt for eksempel i S’en og på Tommy Moe, sier Alexander, og da vet de som kjenner Kvitfjell godt, litt om hva han mener.

– Ble du skremt av nivået?

– Nei, heller motsatt! Jeg har skjønt at dette kan gå, sier Alexander Thorsen, som lader om til sitt andre verdenscuprenn allerede lørdag, også det i utfor. Søndag er det klart for favorittdisiplinen Super-G.

– Hva er dine styrker?

– Jeg er mest en fartsløper, god til å ta vare på fart, god til å se linjevalg. Også har jeg en god skifølelse. Men jeg er kanskje ikke blant de mest tekniske, sier han.

Litt Lasse Kjus

Og hva sier Kasper Sjøstrand i Njård om Alexander?

– Alex er en rå alpinist, utrolig glad i å stå på ski. Han snakker ikke om å vinne, men om å kjøre på ski, sier Sjøstrand.

– Han har en unik følelse, litt sånn Lasse Kjus-type. Og han er hardtarbeidende. Fremgangen kommer ikke av seg selv.

Ambisjoner i junior-VM

Når junior-VM begynner i Sverige 6. mars, har Njård-gutten, som nå bor på Lillehammer, mest tro på suksess i Super-G og utfor.

– Jeg har et håp om medalje der, sier han. Men først er det altså to renn på rappen på høyeste nivå i Kvitfjell denne helgen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse