- Aldri forhåndssolgt flere billetter

SKIFEST: Det meldes om stor interesse rundt årets verdenscuprenn i Holmenkollen. FOTO: Arkivfoto: Pål Magnus Tømmervold

Fjorårets massive kritikk mot skifesten i Holmenkollen er blitt erstattet med verdenspremière og forventet folkeferd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2017 kl 12:20

Akersposten
Akersposten Media

HOLMENKOLLEN: – Vi er veldig fornøyd med billettsalget så langt. Vi har aldri forhåndssolgt så mange billetter. Akkurat nå ligger vi på 26 500. Målet er enda flere, og mange bestemmer seg nok i siste liten på bakgrunn av hvordan været er, sier Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifest.

Det betyr at arrangørens visjon om å skape en enda mer inkluderende og positiv ramme rundt skifestivalen, er nærmere å realiseres.

Vil unngå publikumsfyll

Fyll, trengsel, ordensforstyrrelser og tåke preget som kjent fjorårets arrangement. Nå loves det helt andre opplevelser. Det betyr færre berusede personer - og mer fest for alle.

– Heldigvis er det fortsatt slik at folk synes det er positivt og gøy med skifest. Vi ser på billettsalget at folk kommer tilbake. Siden i fjor har vi jobbet målrettet med flere organisasjoner og kompetansemiljøer – rett og slett for å dempe festen på og utenfor arenaen, sier Nordskar.

Kommunikasjonssjefen forteller at det sammenlignet med tidligere år vil være et større vakthold i og utenfor nasjonalanlegget. Antallet frivillige er dessuten doblet.

– Vi arrangerer fortsatt afterski lørdag, men den starter senere. Vi har økt aldersgrensen fra 18 til 21 år, og selger egen afterskibillett, som du ikke får kjøpt om du ikke har adgang til en øvelse tidligere på dagen. Vi ønsker dette skal være et tilbud til publikum, ikke bare for de som kommer på grunn av festlighetene, sier Nordskar, og legger til at det foreløpig er solgt flest billetter til lørdagens konkurranser (50 km menn og laghopp).

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

SKIFEST: Arrangøren har i forkant av årets renn jobbet iherdig for at alle skal trives under den nært forestående skifesten i Holmenkollen. FOTO: Arkivfoto: Pål Magnus Tømmervold

Hun oppfordrer nok en gang anleggets gjester til å beherske seg.

– De feststemte må ta skifesten med måte. De må hygge seg, men tenke på at dette er et idrettsarrangement med positive verdier. De fleste av våre publikummere kommer på grunn av folkefesten og stemningen som råder her oppe, og den blir du ikke mettet på.

Spår folkefest

På tross av at 1 000 afterski-billetter allerede nærmest er blitt revet bort, loves de besøkende en spesiell opplevelse.

– Kjøp billett og bli med på moroa! Det kommer til å bli en fantastisk helg, med skikkelig deilig VM-stemning på hjemmebane. Ta med venner og familie, og skaff eventuelt billetter ved inngangen, sier Nordskar.

Vær også klar over at årets verdenscuprenn i Holmenkollen kickstarter med det kommunikasjonssjefen omtaler som verdenspremiere på hoppkonkurransen RAW AIR fredag.

– Dette blir kanskje den beste skifesten noensinne! Det er jo veldig stas at vi får åpne ballet, som varer i ti dager på fire forskjellige steder, sier Nordskar.

LES OGSÅ: Hvor tøff er du? Sjekk siste, hjertepumpende nytt fra Holmenkollen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse