Aker banket serielederne

Keeper Vilde Johansen ble kåret til banens beste da Aker Topphåndball banket serieleder i førstedivisjon, Skrim.

Aker Topphåndball, Oslo vests elitesatsing for damehåndball i samarbeid med Ullern og Njård, er i slag for tiden. Laget har fire seire av fem mulige etter nyttår i håndballens 1. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2018 kl 19:16

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN: Søndag kom den suverene serieleder Skrim Kongsberg på besøk til Njårdhallen. Skrim hadde før kampen tapt kun ett poeng i årets serie, men trenger fortsatt fire poeng for å være sikre på opprykk til eliteserien.

Optimisme etter forrige kamp

Aker har havnet midt på tabellen, men har løftet seg etter nyttår og overbeviste forrige helg borte mot Fjellhammer med en forrykende 22-måls seier, 18-40!

– Det var en viss optimisme hos Aker-jentene før Skrim-kampen. Vi gledet oss veldig til å måle krefter med serielederen, sier Aker-spiller Amelie Ramm til Akersposten.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

God stemning når man banker serielederne.

Det viste seg at optimismen var godt begrunnet. Fra første avkast fikk Skrim virkelig kjørt seg i Njårdhallen, der et samlet, konsentrert og topp motivert Aker viste seg frem fra sin beste side! Med svært godt forsvarspill og med målvakter som tok det aller meste som kom forbi forsvarsblokkene blir det også lettere i angrepsfasen. Det aller meste klaffet!

Strålende forsvar og keeper

Det var et tydelig rystet Skrim-lag som måtte gå til pause med kun seks scorede mål, Aker ledet 19-6! Med en så overlegen førsteomgang kan det være vanskelig å holde fokuset oppe i andreomgang, men kampen fortsatte i samme spor, dog noe mer jevnt.

Kampen endte med klar seier 32-17. Aker-jentene vant altså også andreomgang.

Målvakt Vilde Johansen ble kåret til banens beste i begge de to siste kampene. Med god hjelp av godt forsvarspill har hun virkelig storspilt! De aller fleste spillerne var på scoringslisten både mot Fjellhammer og Skrim.

Etter at de fleste lagene i kvinnenes førstedivisjon har spilt 16 kamper, ligger Aker på sjetteplass av 12 lag, med 18 poeng.

Kampfakta

Aker Topphåndball – Skrim Kongsberg 32-17 (19-6)

Akers målscorere:

Marielle Martinsen 7 mål

Maiken Kavli 6 mål

Karoline Lund 6 mål

Zoë van der Weel 3 mål

Henriette Ekeland Svenningsen, Amélie Ramm og Marielle Daae Nordvang 2 mål

Julie Aspelund Berg, Tonje Aanerød, Marlene Nergaard Skålhegg og Hanne Jonhaugen 1 mål

Banens beste: Vilde Johansen (målvakt)

LES OGSÅ: Har klokkertro på Aker-satsingen

Mandag: 38 veier skal ryddes i Oslo øst – kun fire i vest
CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse