ANNONSE
Annonse

– Vi vil kjempe helt i toppen, og det trenger vi publikum for å greie

Lisa-Marie Karlseng Utland er den nye spydspissen til sesongen, som starter mandag 17. april klokken 15 på Røabanen, med kamp mot Stabæk. Foto: Reidar Lundquist

– Vi kan være veldig gode. Det svinger litt, men vi kommer til å bli mer stabile, sier Røas nye landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland. Hun og laget gleder seg stort til avspark for Toppserien, med en skikkelig godbit på hjemmebane i første runde!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØABANEN: Siden Røa sikret seg femteplass i Toppserien i fjor, og krydret sesongen med glimrende innsats i cupen. Der ble det et svært knepent finaletap mot fjorårets suverene lag, LSK Kvinner.

Hva har skjedd siden den gang? Fra Røas synsvinkel er det interessant å se at LSK har hatt flere utskiftninger på laget, og det skal mye til om de blir like suverende som de har vært de siste sesongene. Dermed er det fullt mulig at det vil være mer åpent i toppen i år.

Kvalitet ut, kvalitet inn

I tillegg har Røa hatt noen utskiftninger på laget. Ut har gått lagets keeper gjennom mange sesonger, Silje Vesterbekkmo, som har vært en solid sisteskanse. I forsvar har en annen viktig spiller også forsvunnet, Hedda Gardsjord.

I angrep har Synne Skinnes Hansen forlatt Røa og gått til LSK.

Mer interessant er naturligvis hvilke spillere som har kommet inn, og Katrine Winnem Jørgensen fra Medkila er blant de nye på laget til årets sesong. Hun vil antakelig være med og forsterke midtbanen.

Særlig fremover på banen er det interessant å se hva Røa kan få til i år. Fra før er Therese Sessy Åsland, Elisabeth Jeppesen og Vilde Hasund viktige spillere, og fra USA har klubben hentet raske Shade Pratt, som riktignok står over første kamp på grunn av rødt kort i en treningskamp.

Vokst opp i Røa, ny i A-stallen: Tuva Espås. Foto: Reidar Lundquist

Dessuten har unge Tuva Espås (nylig fylt 18 år) tatt spranget opp fra klubbens egne juniorrekker, en av få dynamitespillere som er oppvokst i Røa-drakten. Hun fikk noen kamper i fjor og er for første gang i stallen i år.

Men aller viktigst fremover er nok nyervervelsen fra Trondheims Ørn, Lisa-Marie Karlseng Utland. 24-åringen har allerede 19 kamper på A-landslaget å skilte med – og to landslagsmål. Hun har dessuten vist i treningskampene i vinter at hun vet hvor målet står.

Man oppsummere med at laget har mistet noen viktige spillere, men fått inn spennende folk som allerede har vist at de kan tilføre laget nye kvaliteter.

Mer spillende lag?

Den nye dynamittjenta, Karlseng Utland, beskriver seg selv slik:

– Jeg er en spiller som liker å være i boksen – og score mål. Jeg har mye fokus på å ha mye ball, og liker å vende opp. Jeg er best feilvendt, sier hun til Akersposten.no. På spørsmål om hvor mange landskamper det er blitt, må hun ta betenkningstid, men et raskt søk på NTFs sider forteller at hun har 19 kamper på A-landslaget og en haug av kamper på aldersbestemte landslag.

På landslaget slåss hun om plassen med spillere som Ada Hegerberg, en av verdens aller beste. På Røa, derimot, er det henne det stilles aller størst forventninger til. Det er hun som skal score flest mål.

– Hva tror du om laget, og hva er målet for sesongen?

– Vi har som mål å komme topp tre. Det er et høyt mål, men vi kan være veldig gode. Det svinger litt, men vi kommer til å bli mer stabile, sier hun.

– Vi er et direkte lag, og har jobbet mye på å tre opp. Vi er nok i ferd med å bli et litt mer ballspillende lag enn Røa var i fjor.. Det er veldig artig når vi får det til! sier hun og viser til at Røas spill i fjor var mye preget av baller fra forsvaret opp mot kantene, der laget hadde sin styrke.

Med flere nye spillere på laget, har det vært mye fokus på å samspill, ifølge spissen.

– Det tar jo litt tid å bli skikkelig samspilt. Vi jobber med det hver dag på trening. Vi snakker mye sammen, sier hun.

Det utrolige Røa-miljøet

Hun sier at hun hadde hørt mye om det gode miljøet i laget på Røa, noe som helt sikkert var en av de viktigste grunnene til at hun valgte å melde overgang. Og hun er slett ikke blitt skuffet.

– Jeg tenkte, kunne det virkelig være så bra som jeg hadde hørt? Det er det! Det har vært kjempefint å komme til Røa. Det var kjempebra i Ørn, men her det helt fantastisk, sier hun og fortsetter med å skryte av støtteapparatet, som består av blant andre ernæringsfysiologer, fysioterapeut, fysisk trener, assistenttrener, og, ikke minst hovedtreneren Geir Nordby. Han har vært i trenerteamet i mer enn 20 år, de siste 13 som hovedtrener.

– Han er en veldig bra trener og veldig engasjert. Han er veldig god med spillerne og på å utvikle videre, aldri være helt fornøyd og få oss til å jobbe videre, sier hun.

– Hva kan folk som har tenkt seg til Røabanen for å se dere spille, forvente seg?

– Vi har mål om medalje, så vi spillerne kommer dit for å vinne fotballkamper. Det håper vi publikum vil se! sier hun.

Mye bra, særlig fremover

Røas kaptein, Gunhild Kvaalen Herregården, mener at Røa har en sterkere tropp i år enn i fjor, med de nye spillerne som er kommet inn. Hun er enig med sin nye lagvenninne i at Røa er i ferd med å justere spillestilen.

Gunhild Kvaalen Herregården, til daglig lærer på Lysejordet skole, ellers kaptein på Røa dynamite girls. Klar for ny sesong. Arkivfoto

– Vi er så gode spillere at vi kan holde mer på ball. Dermed kan vi variere spillet mer, se etter åpninger. Vi har flere strenger å spille på, sier Kvaalen Herregården. Hun forteller at spillere som keeper Silje Vesterbekkmo og Hedda Gardsjord, som begge er borte fra laget i år, har vært viktige spillere i mange år.

– De hadde vært her veldig lenge, de var kulturbærere og gode spillere. Men vi har fått inn flere gode spillere, særlig fremover, og så har vi fått noen tilbake fra skade.

Røa-kapteinen tror at Toppserien ligger an til å bli mer åpen i år enn på lenge. Hun nevner Stabæk, LSK Kvinner, Avaldsnes og Røa, som sterke medaljekandidater.

– Mandag møter vi en av de største gullkandidatene, Stabæk.

– Gleder du deg?

– Ja, veldig! Det blir godt å komme i gang.

Ny førstekeeper, Kirvil Odden. Foto: Reidar Lundquist

– Hva kan vi forvente å se?

– Jeg håper publikum vil se spilleglede, at vi spiller mer. Vi vil aller helst at de skal se at vi kriger, at de ser at dette vil vi veldig! Og så håper jeg at de får se mange seire. Vi vil kjempe helt i toppen, og det trenger vi publikum for å greie, sier hun og nevner cupsemifinalen mot Trondheims Ørn i fjor, da 500 tilskuere heiet laget frem til cupfinale.

– Hva kan du si om lagets mest profilerte tilskudd, landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland?

– Hun er en ordentlig målscorer, en som gir hundre prosent. Hun er en skikkelig fighter, som løfter laget, sier stopperen og kapteinen.

Full trøkk fra første kamp

Andre påskedag er det altså klart for serieåpning, og for Røa er det ekstra stas å invitere til et skikkelig nabooppgjør mot rivalene Stabæk.

Kampen går mandag 17. april klokken 15 på Røabanen.

LES OGSÅ: "Røa er en klubb det bør være plass til. Hva mener du?"

Røa kjempet til det siste mot overmakten

– Jeg drømmer om å lage ungdomsklubb på Røa

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.